——————————————————————————–
http://predstecajnenagodbe.fina.hr/p…DD584BD5CFCD5F
istina je, traže još 60 dana zbog dogovora s vjerovnicima i izrade novog plana zbog potencijalnog strateškog partnera….
ne pratim baš ali to je bilo očekivano s obzirom na priču o strateškom, dokapitalizaciju i sl…..za što je rok danas za neobvezujuće a 11. idućeg mjeseca za obvezujuće ponude
——————————————————————————–
http://predstecajnenagodbe.fina.hr/p…DD584BD5CFCD5F
istina je, traže još 60 dana zbog dogovora s vjerovnicima i izrade novog plana zbog potencijalnog strateškog partnera….
ne pratim baš ali to je bilo očekivano s obzirom na priču o strateškom, dokapitalizaciju i sl…..za što je rok danas za neobvezujuće a 11. idućeg mjeseca za obvezujuće ponude
Samo kupovanje vrimena ….. strateški partner je drugo ime za privatizaciju …. kako bi se recimo Agrokor treba strateški povezati s KSST-om
@Lucijan
Ako bude po tvom računu netko bi moga kupit cili KSST za nekih 220 mil kuna
A tvoja računica samo za zemljište resnik je bila oko 180 mil kn
O temeljnom kapitalu http://zse.hr/userdocsimages/prospekti/KSST-Prospekt.pdf
str.9
Temeljini kapital se temelji na procijeni iz 2000 god. …..
pozdrav svima
novi sam na ovoj dionici i reći ću vam ukratko kako razmišljam. Trenutni ulaz je na cca 600kn, a apsolutno dno na ovoj dionici je 300kn s obzirom da je tu grebala po dnu dugo vremena. Dakle, maksimalni gubitak 50%
I sad taj maksimalni gubitak treba odmjeriti s maksimalnim dobitkom. ako dionica ima nominalu 2,500 i priprema se PSN i ulazak investitora, čak i uz smanjenje nominale ne vidim kako nova cijena i dokap mogu biti ispod 1,000. Možda se varam, neka svako sam procijeni, ali za 50% rast treba doći do 900, za 100% rasta treba doći do 1200 itd.
Osobno smatram da je potencijalni rast u ovom trenu veći od potencijalnog gubitka. Iako, ako se nitko ne javi na natječaj, mogućnost pada je vrlo realna. Pa sad, svatko neka si sam procjeni, rizik je opipljiv ali i šansa za zaradu. Napominjem da imam mali broj ovih dionica. Očekujem zaradu, ali nemam hrabrosti kupiti više 🙂
Ja mislim da se neće nitko javiti na natječaj iz 2 razloga:
1.Tražili su odgodu od 60 dana PSN-a jer moraju napraviti novi plan vezan uz strateškog partnera, znači potencijalni partner nema pojma u što ulazi ili zna,ali ne zna točno, po meni neozbiljno, vrlo.
2. Imaju vrijedno zemljište,ali partner bi valjda trebao i nastaviti proizvodnju povrća što je totalno neisplativo, jer baš bi zanimljivo bilo da dođe strateški, rasturi firmu i gradi hotele,osim toga oni žele prodati dio zemljišta da bi se modernizirali sredstvima za rad.
Nadam se da se varam,ali ja mislim da ništa od ovoga.
Pa nista strasno kolega ako se i ne javi…tvrtka posluje..place se isplacuju..dugovi se vracaju…ide zivot dalje.
Mene vise brine ova recenica u zahtjevu za produljenjem roka psn-a
“Duznik moli da mu se odobri dodatni rok od 60 dana , a iz razloga sto nije okoncao pregovore sa najvecim vjerovnicima ”
Znajuci da su najveci vjerovnici Mfin,cerp i Vodovod..osigurani hipotekama..ujedno i samivlasnici opet bi moglo bit nekog muljanja po imovini staklenika…Nevjerojatno da im je samo bitno docepat se “voca na vrhu grane a granu otkinut”
Pa tu da se mali dionicari udruze i skupe 10 ak mil kuna za sto je dovoljno 200 tinjak ljudi sa po 50 000 kn .Udju u vlasnistvo i otplate sve dugove ostalih vjerovnika..poskidaju sve hipoteke raznih CO..HPB..Ociste od tereta sve te stotine tisuca kvadrata visoko vrijednog zemljista pai onda da vidimo drzavu i njene satelite ..ZL ..i slicne.. Lako im se sa radnicima i upravom koju su sami postavili .urcit !!..
Pozdrav
Pa nista strasno kolega ako se i ne javi..
cijena je ZBOG NAJAVE PRIVATIZACIJE skočila sa 280 na 680 kn i ako to propadne po vama to nema veze? ako ovo propadne, kako je špekulantski toliko narasla, tako će se i vratiti na 300-400 kn
Ova dionica ima mali free float, zato tko lako skače. Što znači da je ima mali broj forumaša. I ovo gledam već godinama – kad god su dobre vijesti, nađe se ogromna količina pesimista, drukajuci na dolje ne bi li se i oni prikljucili sto jeftinije…
Na ksst tek je sada situacija o kojoj se govori već 7 godina i zbog čega je cijena skakala prije do 5000- znači tek sada su uopće postavljeni uvjeti za prodaju, restrukturiranje, stratesko povezivanje.
Da pesimistima objasnim – dionica već je DOLJE, i više ne može ionako, jer smo se loših vijesti naslušali godinama i neki smo dosta izgubili na ovoj dionici zbog toga.
Od sada slijede vijesti koje pesimistima ne idu na ruku, pa nema smisla ni vase drukanje:
– jucer je objavljeno u Slobodnoj da je nova uprava konsolidirala poslovanje i nakon svih strajkova i obustava krenula uredno poslovati.
– jučer je bio zadnji dan za predaju ponuda. Kolega kaže da ima jedna nesluzbeno. Jedna je dovoljna. Vjerovatno ce u ponedjeljak objaviti.
– za 14 dana je rok za predaju obvezujuce ponude
– za 60 dana je okoncanje predstecajne
– na slijedecoj skupstini ciste bilancu smanjivanjem temeljnog, i dionica počinje prikazivati svoju realnu vrijednost izmedju 1500-2000. Mi koji smo u njoj isto tako se nadamo toj cijeni, jer nismo vezani uz poslovanje nego cijenu zemlje uz more koju stvarno nije moguce kupiti ispod 200kn/m2. Ja prvi obecajem da cu kupiti cijeli resnik po toj cijeni ako bude, tako da je danas manji rizik nego sto je ikad prije bio.
BV klizi ..sada je 1840
Naravno da to nije NAV..optimisti kažu da je viši,pesimisti suprotno,realisti pojna nemaju jer ako je vlasnik država može sve po 8(osam)
Akumulirani gubici oko 179 mil kn,sada sigurno i koji milijun više jer je KSST
tvornica gubitaka,naročito,ako sade kapulicu za janjetinu,bilo bi bolje da se
bave ovčarstvom.
179 mil na 113.500 dionica je 1577 kn akumuliranih gubitaka po dionici .
Da bi se pokrili ovi gubici u denoninaciji treba skresati nominalu sa 2.500 za
cca 1600 kn pa bi nova nominala bila 900.
Dakle imamo BV 1840,oprez to nije NAV.
Nominala na 900 garantira da strateški okupator ne može ulaziti ispod 900,ali recimo da uđe po 1000 sa minimalno 100 mil kn dakle novih 100 tisuća dionica
ili recimo da 70 bude 113.500 tj 113.5 mil kn taman za pokrie postojećih
obveza i da dobije 50% vlasništva.
Ali i tada ima državu za vratom koja bi imala i dalje preko 25% vlasništva
pa bi se moglo dogoditi da to novi strateški partner otkupi po 1000,možda i više
i toliko ponudi i ostalim dioničarima.
Ali ako bude tog strateškog partnera sve se može odigrati i na nižim razinama
ne vjerujem po 100,ali 500 moguće.
I zato moj ulazak na 300 i izlazak na prosječnih 500 je bio mudar potez bez većeg rizika.
Želim vam barem 1000,ali ne vjerujem pa ne kupujem.
Eh da za kolege forumase – ajmo se svi natovarit na ask pa očekivat da će dionica rast! Ne ide to tako.
Lako se dionica proda kada se ustabili na svojim razinama, samo je treba pustit prvo da do tamo dođe.
pitanje za forumaše…zašto Paladino dolazi firmi koja je u najmu zemljišta i staklenika kod KSST duži niz godina (btw… uložili su u infrastrukturu na njihovo zemljište i zaposlili blizu 40 radnika i zarađuju milione godišnje…. a KSST to nemože unatoć tome što su vlasnici i nemaju teret najma..) i kaže im da je dosta zarađivanja na državnoj zemlji i da se moraju iseliti do 31.12….. ne moram ni spominjati koliko su ovi u najmu ludi na nastalu situaciju,,… za koga to Paladino radi ???.. za koji scenario….
Nece zemljiste izgubit na vrijednost ako se ne pojavi strateski. Nesluzbena informacija je da ulaze oni koji imovinu inace radpodjeljuju u tri djela..bilo bi mi draze vidjet njih nego razne tode mode ili zl..ali ponavljam ako i ne ponudi treba bit oprezan sa planovima drzave u svezi staklenika. Koja je god tvrtka bila u slicnoj situaciji nisu se ponijeli kao dobri gospodari.
Pozdrav