KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@lucijan
Ova tvoja konstrukcija je čisti komunizam ….
ZL treba zemljište na resniku za parking i autopraonicu imaju kupljeni 48 000 m2 a od zemljišta kaštela 60 000 m2 za sigurnost (trenutno nemaju za otkup).I šta bi oni trebali raditi s ostatkom na zmlj. kaštela ostaje oko 140 000 m2 a na resniku ostaje oko 170 000 m2 ….i to je sve građevinsko zemljište za uslužne i proizvodne djelatnosti
Na knežinama ima 120 000m2 staklenika http://www.glas-slavonije.hr/224002/7/Agrokor-u-Belju-investirao-78-milijuna-kuna-i-otvorio-50-novih-radnih-mjesta
i sad ako uzmeš ovo kao parametre 45 000 m2 -2 300 000 kg poma TO bi trebalo značiti da bi se na KNEŽINAMA moglo ubrati 3 puta više ili oko 10 000 000 kg poma na godinu tj.oko 70 mil kuna prihoda …
PO TEBI BI ZRAČNA LUKA TREBALA TO RADIT

Po meni ili todorić ili neokrunjeni knez trogira končar

DAJ PET !!!

Ispravak oko 7 000 000 kg poma a prihod bi bio između 50-70 mil kuna ili 10 puta više od trenutnog ……

DAJ PET !!!

Kolega nista ja ne kazem sto nije vec prije bilo pokusano samo na drugi nacin. Staklenike je drzava do sad uglavnom pokradala i ubrzo bi trebali vidjet dali je tome stao kraj.To koliko ZL ima novaca ili ne pogledajte u planu upravljanja drzavnom imovinom za 2015 i njihove iznose koje namjeravaju ulozit u izgradnju i prosirenje…sa 20 mil eura ili 150 mil kuna kupe kompletne staklenike i zaboravite pome…preskuo je to zemljiste da bi se za to koristilo.
A sto se tice “zavrzlama”..Kolega Fender00 nista se nije desilo sto nije u planu financijskog restrukturiranja i navedeno…Naime u samom zaglavlju javnog poziva za ponude i stoji da se je to jedna od mjera iz samog plana .
Neke od mjera su :
Str 26 je “Prodaja neoperativne imovine..u to spadaju Resnik i Branik-Dragovode”
Str 27..”Mogucnost promjene vlasnicke strukture…tj pronalaska strateskog partnera ili privatizacija tvrtke”
Sta ce od ovo dvoje na kraju ispast..bit ce zanimljivo za ispratit…u svakom slucaju iznenadili su me brzinom…a i stilom ..s obzirom nastili kvalitetu prijasnjih dopise i objave..skoro da pomislm da je ovo netko za njih pisao.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

@lucijan
Ne mislim na staklenike na Resniku nego na Knežinama koje ostaju i dalje u proizvodnji …tako sam i napisa.Imaš na 30 str. sliku iz ptičije perspektive
Sve je moguće ali ako se pojavi pravi kupac na svi zeljištima KSST moglo bi posal naći i više od 1 000 ljudi …. moš mislit šta bi to značilo za trogir i kaštele

DAJ PET !!!

Nazalost kolega mislim da je sa nekom vecom proizvodnjom u tom kraju gotovo…Bilo bi mi kao “suvlasniku” tvrtke drago da ona zaposljava 1000 ljudi i prihoduje 50 do 70 mil kuna…ali tesko..Naravno..nikad ne reci nikad 🙂
Ja i dalje mislim da je ovo namjenjeno za ZL Split …Planirana neto dobit za ovu godinu im je 40ak mil kuna..planirana ulaganja za 2015 …450 mil kuna !!..od cega 100 iz akumuliranih sredstava…300 mil imaju namjeru dignut kredita za prosirenja..Kolega..nije to samo za parking.
Kako ce uc u vlasnistvo..kako ce se docepat zemljista…neznam..ali tesko ce dozvolit da to kupi netko drugi.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Nazalost kolega mislim da je sa nekom vecom proizvodnjom u tom kraju gotovo…Bilo bi mi kao "suvlasniku" tvrtke drago da ona zaposljava 1000 ljudi i prihoduje 50 do 70 mil kuna…ali tesko..Naravno..nikad ne reci nikad 🙂
Ja i dalje mislim da je ovo namjenjeno za ZL Split …Planirana neto dobit za ovu godinu im je 40ak mil kuna..planirana ulaganja za 2015 …450 mil kuna !!..od cega 100 iz akumuliranih sredstava…300 mil imaju namjeru dignut kredita za prosirenja..Kolega..nije to samo za parking.
Kako ce uc u vlasnistvo..kako ce se docepat zemljista…neznam..ali tesko ce dozvolit da to kupi netko drugi.

Pozdrav

očito je ZL Split,otuda i ovakva žurba ,da se stvar riješi za nekoliko dana.

@lucijan
Ja u kupe ti u špade kolega …. ja nisam zaposlenik staklenika niti san stručnjak za hidroponski uzgoj povrća ali koliko znam staklenici na Knežinama imaju visinu od 6 m i trebali bi biti pogodni za takav uzgoj …ima 24 staklenika od 5 000 m2 i o GUP to ostaje i dalje poljuprivredno zemljište.Ako je Agrokor na 44 000 m2 staklenika zaposlio 50 ljudi ovdje bi i trebalo biti najmanje 100. Misliš da je proizvodnja oko 7 mil kg poma za bacit ..ma dajte.

Ukupni broj zaposlenika od 1 000 i više mislio sam na stavljanje u funkciju i izgradnju zemljište Kaštela a pogotovu na Resniku.Ulaganja bi trebala biti veća od milijardu kuna.
ZL bi mogla postati vlasnik ili suvlasnik ….nije to nemoguće a posebno ako ne bude više zainteresiranih za preuzimanje…. što je malo vjerojatno. A što bi ZL kao državna tvrka išla preuzimati državnu tvrtku …..

DAJ PET !!!

Dragi moj kolega s ljudima koji predstavljaju drzavu nikad ne znate u cijem interesu rade a do sad je uglavnom bilo tako da su dionicari najgore prosli…zalosno u svemu tome da je sama drzava cesto bila najveci dionicar pa time i samu sebe najvise ostetila…ali dobro..to je stara prica i necemo o tom.
Nego da ne bude sve bez brojki evo ja sam probao stavit na papir neke provjerene podatke i javno objavljene na stranicama zse pa ako i nije sve bas u lipu ili m2 ne lovimo se tog..
Ono sto znamo :
Zemljiste ( po ocitovanju uprave na upit zse 05.07.12 13:28)
Resnik : 165 110 m2 (ostalo nakon sto je ZL kupila 48 297 m2 )
Kastela: 117 490 m2
Knezine: 257 345 m2
Brnik : 49 417 m2

Od tog zemljista po izmjenama GUP-a Kastela vazeceg od 2012 (www.kastela.hr)vece podrucje Resnika je namjenjeno za infrastrukturne sadrzaje zracnog prometa a manji dio za turisticke sadrzaje…Ostale lokacije nisam provjerio ali tretirajmo ih kao visokovrijedno poljoprivredno zemljište.

Dionice :
Broj : 113 593
Nominala : 2500 kn
Temeljni kapital : 283 982 500

Ovo dalje je jedna moja simulacija ili recimo tako racun s kojim bi se vjerujem vecina slozila i drzava namirila a i tvrtka i dionicari bili zadovoljni.

Predviđeni ukupni akumulirani gubitak na kraju 2014 : cca 160 000 000
Smanjenje temeljnog kapitala za tu vrijednost na : cca 123 982 500
Nova nominale dionice : cca 1100 kn

Prodaja neoperativne imovine ili povezivanje sa strateskim partnerom . Ja i dalje predvidjam ZL Split i ajmo samo s prodajom zemljista.
Resnik uz ZL su placali po 1000 kn pa neka plate ovaj ostatak uz dodatak turistickog djela sveukupno po 1100 m2 i njihovo je za 180 000 000
Od tog novca 55 mil kuna se odvaja za namiru svih vjerovnika , poreza,dugova dok ostalih 125 ide u povecanje temeljnog kapitala i to izdavanjem novih dionica nominalne vrijednosti 1100 te raspodjelom dionica 1 + 1 svakom dionicaru
Na kraju dobijemo
novi temeljni kapital : cca 248 982 500
broj dionica : 227 186
nova nominala : cca 1100 (2200)

Staklenicima ostaje zemljiste na podrucju Kastela,knezina,brnika ukupne povrsine 424 252 m2. Pokrili su sve dugove prema drzavi,vjerovnicima,prijasnjim gubicima u poslovanju, ZL Split je zadovoljena i dionicari nisu izgubili a time ni vecinski vlasnik tj sama drzava jer su dobili dvostruki broj dionica nominalne vrijednosti 1100 kn ( po starom 2200)

Naravno da ovo ne uzimate za ozbiljno i na osnovu tog kupujete ili prodajete dionice…to je samo ideja kako bi jedan posten deal mogao izgledat.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Lucijan
Gore navedeni scenarij ne dolazi ui obzir.
Traži se strateški partner u kratkom roku.On ne kupuje dionice nego dokapitalizira.Kratak rok ukazuje da su ga već pronašli.Denomnacija uz dokapitalizaciju.
Po koliko,mislim da neće ispod 500,ali ne i preko 5000/ranije 7000/.
S obzirom da Todorić vreba ne bih se zaćudio da uleti na petinu nominale.
Vidi VUPIK i BELJE.Dokapitalizacije tipa HPDG,HZVG gdje je država većinski vlasnik
i glavni vjerovnik se najviše diskontiraju/mislim na nominalu radi dokapitalizacije/ako je kupac blizu oltara.
Sve je i dalje potpuno neizvjesno,pa sam uteka.70% dovoljno.
A vama koji ste kupili po 500 želim zarado od barem 100%

Ima li ko da objasni značenje …..infrastrukturni sadržaji zračnog prometa

-parking za avione ne dolazi u obzir
-nisu cargo luka nego putnička pa ne trebaju ni skladišta
-ostaju putnici oni koji ih dočekuju i ispraćaju, lokalno pučanstvo .izletnici itd

Za potrebe ovih gore navedeni bi trebalo graditi sadržaje na zemljištu Resnik
ili nešto četvrto peto

DAJ PET !!!

Dragi moj kolega s ljudima koji predstavljaju drzavu nikad ne znate u cijem interesu rade a do sad je uglavnom bilo tako da su dionicari najgore prosli…zalosno u svemu tome da je sama drzava cesto bila najveci dionicar pa time i samu sebe najvise ostetila…ali dobro..to je stara prica i necemo o tom.
Nego da ne bude sve bez brojki evo ja sam probao stavit na papir neke provjerene podatke i javno objavljene na stranicama zse pa ako i nije sve bas u lipu ili m2 ne lovimo se tog..
Ono sto znamo :
Zemljiste ( po ocitovanju uprave na upit zse 05.07.12 13:28)
Resnik : 165 110 m2 (ostalo nakon sto je ZL kupila 48 297 m2 )
Kastela: 117 490 m2
Knezine: 257 345 m2
Brnik : 49 417 m2

Od tog zemljista po izmjenama GUP-a Kastela vazeceg od 2012 (www.kastela.hr)vece podrucje Resnika je namjenjeno za infrastrukturne sadrzaje zracnog prometa a manji dio za turisticke sadrzaje…Ostale lokacije nisam provjerio ali tretirajmo ih kao visokovrijedno poljoprivredno zemljište.

Dionice :
Broj : 113 593
Nominala : 2500 kn
Temeljni kapital : 283 982 500

Ovo dalje je jedna moja simulacija ili recimo tako racun s kojim bi se vjerujem vecina slozila i drzava namirila a i tvrtka i dionicari bili zadovoljni.

Predviđeni ukupni akumulirani gubitak na kraju 2014 : cca 160 000 000
Smanjenje temeljnog kapitala za tu vrijednost na : cca 123 982 500
Nova nominale dionice : cca 1100 kn

Prodaja neoperativne imovine ili povezivanje sa strateskim partnerom . Ja i dalje predvidjam ZL Split i ajmo samo s prodajom zemljista.
Resnik uz ZL su placali po 1000 kn pa neka plate ovaj ostatak uz dodatak turistickog djela sveukupno po 1100 m2 i njihovo je za 180 000 000
Od tog novca 55 mil kuna se odvaja za namiru svih vjerovnika , poreza,dugova dok ostalih 125 ide u povecanje temeljnog kapitala i to izdavanjem novih dionica nominalne vrijednosti 1100 te raspodjelom dionica 1 + 1 svakom dionicaru
Na kraju dobijemo
novi temeljni kapital : cca 248 982 500
broj dionica : 227 186
nova nominala : cca 1100 (2200)

Staklenicima ostaje zemljiste na podrucju Kastela,knezina,brnika ukupne povrsine 424 252 m2. Pokrili su sve dugove prema drzavi,vjerovnicima,prijasnjim gubicima u poslovanju, ZL Split je zadovoljena i dionicari nisu izgubili a time ni vecinski vlasnik tj sama drzava jer su dobili dvostruki broj dionica nominalne vrijednosti 1100 kn ( po starom 2200)

Naravno da ovo ne uzimate za ozbiljno i na osnovu tog kupujete ili prodajete dionice…to je samo ideja kako bi jedan posten deal mogao izgledat.

Pozdrav

u ovom primjeru ,previše im se žuri,da su dali par dana za rok, očito imaju konkretnog investitora i pripremljene novce.

Sve mi se čini da će netko po jeftinoj cjeni ,steći većinsko vlasništvo nad zemljom , koja će ići kasnije u prodaju po znatno većim cjenama.

Meni jedna stvar nije jasna. Ovdje je trebala biti NATO baza,pa onda luka za kruzere pa hoteli,pa apartmani pa novi grad,pa lansirne rampe za space shuttle I sto cuda. Mislim procita sam se vise bajki na ovoj temi nego u cijelom svom djetinjstvu i na kraju eto nas opet na sadnju poma i to ni manje ni vise nego 7 miljona kila.Ima li netko od vas predodzbu uopce koliko je to. Kolika treba bit rupa za stavit tolike pome??A meni ka dionicaru I poborniku ekoloske proizvodnje ne triba 7 miljona kila.Meni je dosta 20-30 kili prave pome godisnje.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

New Report

Close