KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@fender 00
Ma gledaj ….ako se raspiše natječaj za prodaju može se javiti bilo ko i ponuditi cijenu veću od recimo “strateškog partnera”
………… ovako tražiš strateško partnera koji će nastaviti proizvodnju u staklenicima Knežine s ulaganjima u hidroponski uzgoj povrća što je jedino isplativo s obzirom na stakleničku proizvodnju…………. na zemljištu Resnik će se tražiti izgradnja trgovačkog centra, hotela i svega ostalog sadržaja koje trebaju ljudi koji putuju ili dođu na kupanje jer se nalazi između plaže i zračne luke …TAKO NEŠTO NEMA NIGDI NA SVITU I OKOLICI
Taj “strateški partner” treba imati i “bliske odnose” s ZL i da bude prihvatljiv gradu Trogiru i Kaštelima ….tamo bi trebali raditi domaći ljudi …znaš kako to ide
A i sam rok trajanja natječaja upućuje na to
Živi bili pa vidili

DAJ PET !!!

Vidjet ćemo samo tko je zadnji magarac[emo_smijesak]

– gospon GearBear ???

– I love this game.
Pozdrav !

Nominala !

Broj dionica društva
Broj dionica KSST-R-A:
(nominala=2500) 113.593
Ukupan broj dionica:
(20.10.2014) 113.593
Broj i % vlastitih dionica:
(nema podatka) 0
0,0

@fender
00
Ma gledaj ….ako se raspiše natječaj za prodaju može se javiti bilo ko i ponuditi cijenu veću od recimo "strateškog partnera"
………… ovako tražiš strateško partnera koji će nastaviti proizvodnju u staklenicima Knežine s ulaganjima u hidroponski uzgoj povrća što je jedino isplativo s obzirom na stakleničku proizvodnju…………. na zemljištu Resnik će se tražiti izgradnja trgovačkog centra, hotela i svega ostalog sadržaja koje trebaju ljudi koji putuju ili dođu na kupanje jer se nalazi između plaže i zračne luke …TAKO NEŠTO NEMA NIGDI NA SVITU I OKOLICI
Taj "strateški partner" treba imati i "bliske odnose" s ZL i da bude prihvatljiv gradu Trogiru i Kaštelima ….tamo bi trebali raditi domaći ljudi …znaš kako to ide
A i sam rok trajanja natječaja upućuje na to
Živi bili pa vidili

Tako i ja nekako kontam.

Resnik ima tri solucije:
1. Ide cijeli u prodaju najboljem ponuđaču.
2. Novi će vlasnik sam nešto izgraditi na tom području, pa se Staklenici neće više baviti samo agro-biznisom, nego će proširiti svoju djelatnost na nova područja. Primjerice, ATPL do nedavno nije bila samo brodarska tvrtka, već i turistička, dok je LPLH zamijenila svoj core biznis također turizmom. Dakle, širenje biznisa na druga područja ne bi bio presedan.
3. Ne znam koliko bi to bilo pravno moguće, ali ako novi većinski vlasnik bude raspolagao s više od 2/3 glasačkih prava, mogao bi izuzeti Resnik iz Staklenika i pripojiti ga za siću svojoj tvrtci koja bi onda investirala u to područje.

Knežine će vjerojatno radi poštivanja PSN-a ostati u sastavu Staklenika i pokušati stabilizirati poslovanje.

Dakle, borba se vodi oko budućnosti Resnika. Stoga me još više interesira taj tzv. strateški partner. U svakom slučaju, ako bude ponuda, ubrzo će se razlučiti koji su interesi ponuđača.

Inače, nigdje nije navedeno koliko se svježeg kapitala očekuje od partnera i po kojoj bi nominali ovaj mogao dokapitalizirati tvrtku. Nadam se da država neće utopiti svoje dionice i glasačka prava ustupajući nekome Staklenike za kikiriki, po nominali tipa 500-1000kn. To bi bila pljačka trenutne vrijednosti javne imovine.

LUKA RAJIĆ još je u srpnju prošle godine razgovarao s Jadrankom Kosor o kupnji Kaštelanskih staklenika, a čini se da bi taj posao uskoro mogao biti realiziran ako se Rajiću na tom putu ne ispriječi Ivica Todorić. Naime, Poslovni dnevnik piše kako će Rajiću glavni konkurent biti upravo Agrokor koji preko svoje tvrtke Agrofructus surađuje s Kaštelanskim staklenicima. Agrofructus i Staklenici prije oko godinu dana dogovorili su dugogodišnju suradnju. Treći kupac mogla bi biti Podravka, no najveća borba vodit će se između Rajića i Todorića.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/rajic-i-todoric-u-borbi-za-kastelanske-staklenike/534570.aspx

@fender
PSN je pokrenuta radi mogući ovrha ….. a kad su je već pokrenuli morali su nešto i sročiti al to ne drži vodu i koji će sudac to potpisati – imaš imovinu za koju SAM tvrdiš da vridi oko 300 mil kuna a tražiš otpis dugova od 50 mil kuna ….. a kao šlag imaš prihode od 5-6 mil kuna tj. budućim poslovanjem ne postoji niti 1 % šansi da ostatak dugovanja vratiš budućim poslovanjemn
Agrokor je kupio Merkator pod geslom tražimo strateškog partnera i dokapitalizaciju
Za Resnik je referentna cijena 999 kuna m2 koliko je plaćala ZL ispod toga se ne bi smijelo ići a toga bi trebalo biti oko 170 000 m2
Nebi se nikako smijelo ići na umanjenje vridnosti “jer institucije rade”
Ovo nema nigdii firma vridi 300 mil dužna 100 mil a prihod 5mil
Ako se pojavi nekoliko zainteresirani biće čerupanja

DAJ PET !!!

Nazalost, nisam ovo docekao po 225, ali mozda bude prilike

http://www.index.hr/vijesti/clanak/rajic-i-todoric-u-borbi-za-kastelanske-staklenike/534570.aspx

evo ga, stigli Toda i Ralu, jesu malo stariji, ali zato i iskusniji [emo_smijeh]
bravo kolega, mislim da ovo treba poduprijeti još sa Emilom[emo_smijeh]
a nismo dugo čuli ni onu priču o pranju nosača aviona u zaljevu [emo_smijeh][emo_smijeh]

Ovako bi svaki javni poziv trebao izgledat.. Imas sedam dana za izjavit zainteresiranost a onda 15 dana za utvrdit cinjenice i izjasnit se o obvezujucoj ponudi . U koliko bude ponuda u roku 30 dana drustvo se izjasnjava o odabiru partnera. Sve skupa traje 50ak dana a ne kako to rade duudi..mudii..i slicni pa im za sve treba barem 6 mjeseci.
Osobno mislim da ce prije svih ovih gore spomeutih u ovu pricu uci jedino ZL Split i da je to i radjeno samo zanjih.
Drzava vjerujem nece dozvolit da zemljiste oko aerodrome pripadne ikome drugom . Vec su pokusali sa prebijanjem dugova za porez (Liniceve kucne carolije)pa nije islo , a ovo je recimo tako legalniji nacin.

Ako to bude tako…ako to izvest da i vuk bude sit i ovce na broju ?..ZL Split preuzima dugovanja staklenika prema razlucnim vjerovnicima (cerp,mfin,vik) u iznosu od 54 mil kuna…skidaju se hipoteke sa cestica zemljista i ZL razmjerno preuzetom dugu ulazi u vlasnistvo Staklenika ?
Pitanje za million dolara ostaje i dalje u kojem omjeru i s koliko dionica..Netko tko bolje zna zakone nek me razuvjeri da to nije moguce .

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Ovako bi svaki javni poziv trebao izgledat.. Imas sedam dana za izjavit zainteresiranost a onda 15 dana za utvrdit cinjenice i izjasnit se o obvezujucoj ponudi . U koliko bude ponuda u roku 30 dana drustvo se izjasnjava o odabiru partnera. Sve skupa traje 50ak dana a ne kako to rade duudi..mudii..i slicni pa im za sve treba barem 6 mjeseci.
Osobno mislim da ce prije svih ovih gore spomeutih u ovu pricu uci jedino ZL Split i da je to i radjeno samo zanjih.
Drzava vjerujem nece dozvolit da zemljiste oko aerodrome pripadne ikome drugom . Vec su pokusali sa prebijanjem dugova za porez (Liniceve kucne carolije)pa nije islo , a ovo je recimo tako legalniji nacin.

Ako to bude tako…ako to izvest da i vuk bude sit i ovce na broju ?..ZL Split preuzima dugovanja staklenika prema razlucnim vjerovnicima (cerp,mfin,vik) u iznosu od 54 mil kuna…skidaju se hipoteke sa cestica zemljista i ZL razmjerno preuzetom dugu ulazi u vlasnistvo Staklenika ?
Pitanje za million dolara ostaje i dalje u kojem omjeru i s koliko dionica..Netko tko bolje zna zakone nek me razuvjeri da to nije moguce .

Pozdrav

imati će preko 80& vlasništva i onda ide otkup od malih dioničara po 1000-1200 kn.

http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=KSST-R-A

Izvadak iz Plana PSN-a (27. str.):

– Mogućnost promjene vlasničke strukture: ILI pronalazak strateškog partnera ILI privatizacija tvrtke prodajom državnog udjela

Prema ovom navodu ispada kako će se obaviti samo jedna od dvije moguće operacije. Istovremeno, u Planu DUUDI-ja za 2015. stoji kako se Staklenici namjeravaju prodati nakon okončanja PSN-a koja je u tijeku.

Dakle, što je od ovoga dvoje točno? Može li oboje proći uzevši u obzir prethodno propale slučajeve poput PTKM (koja je čak i strateška industrija)?

Dvije nedoumice:
1. hoće li pronalazak strateškog partnera stopirati privatizaciju Staklenika?
2. u slučaju da se na aktualni natječaj nitko ne javi, hoće li to značiti i propast PSN-a?

Ostale nedoumice vezane uz cijenu ulaska strat. partnera i dalje ostaju nerazrješive. Puno je zavrzlama ovakav rasplet priče donio.

New Report

Close