KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ova dionica je legendarna.nikad nije bilo jačeg i bržeg napucavanja u povijesti zse.svaka čast špekulantima koji se igraju sa ovim,treba imati živce.

samo mi nije jasno,zagrebačka burza je uvela poseban režim prije 5 godina kako ne bi dionice previše fluktuirale ,pa me čudi da im staklenici nisu sumnjivi.u pola sata trgovanja dionica naraste 75%.

Naraste jer se nešto dešava a to su Kastelanski staklenici uredno objavili…

Po koliko je Zračna luka kupovala m2? Pa pomnožimo to sa 3,9 i nešto sitno koliko ispada da sadrži u dionici pa usporedimo sa sadašnjom cijenom.Oko 4000!Unreal![emo_smijeh]

kad vidim ove pumpače na kupnji, na sigurnoj udaljenosti, jasno mi je da ne bu niš od ovog

ovih 100 na 550 nije baš tako daleko da bi bio siguran, istinski kupac je to

Računa da može više jer…. sutra je novi dan[emo_palacg]

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Može li mi neko razjasnit, kako to ako firma vrijedi, a od vjerovnika se traži otpis 50% potraživanja u predstečajnoj nagodbi?

evo je ću probat

PSN je pokrenuta jer je postojala mogućnost ovrha ….pa su tako nešto napisali što ne drži ni kapi vode …. usljed toga nisu mogli raspisati natječaj za prodaju VEĆ su smislili natječaj za strateškog partner i dokapitalizaciju.
ONi su nedavno radili revalvorizaciju vridnosti i nešto je veća od nominale (2500) mislim oko 2 800 kuna.Ako odbiješ dugove od 105 mil kuna tj.oko 900 kuna po dionici ostaje ti minimu 1 600 kuna po dionici……. po meni je to pogodovanje ….. živi bili pa vidili
p.s ne uzimaj pisanje na forumu zdravo za gotovo

DAJ PET !!!

ne mogu skriti dojam da je nekima na forumu krivo(james1 i ostali ingliži
odnosno sručnjaci) imam siću dionica i ne naslđujem se tuđoj sreći ili nesreći
svima je nama drago kad dionice rastu pa bi makar trebali biti fer na forumu
pogledajte jadran skočio sa 30 do 180 tko je prodao svaka čast nadam se daje bio
delboy

ne mogu skriti dojam da je nekima na forumu krivo(james1 i ostali ingliži
odnosno sručnjaci) imam siću dionica i ne naslđujem se tuđoj sreći ili nesreći
svima je nama drago kad dionice rastu pa bi makar trebali biti fer na forumu
pogledajte jadran skočio sa 30 do 180 tko je prodao svaka čast nadam se daje bio
delboy

samo komentiram način trgovanja, godinama isti na nelikvidušama kod kojih izađe neka vijest
pogledaj sada kupnju, čim se prosulo po njoj 100tinjak komada, ukupna količina pala sa 1000 na 300
[emo_naivan]

ova dionica je legendarna.nikad nije bilo jačeg i bržeg napucavanja u povijesti zse.

ne?
zaboravio si hgspot?

Pitanje je samo po kojoj bi nominali strateški partner (ako ga uopće bude) dokapitalizirao Staklenike.

Sumnjam da bi država dopustila da netko za kikiriki preuzme određen udio u firmi koju ona većinski drži po nominali od 2500kn.

Ovo gore i dalje stoji, ali zaokuplja me još jedna nedoumica.

Pošto je država većinski vlasnik i glavni vjerovnik, zar ne bi bilo logično da sa svojim potraživanjima u predstečajnoj nagodbi dokapitalizira KSST, tj. da pretvori dug u temeljni kapital uz izdavanje novih dionica? Tada bi ukupno vlasništvo države nad Staklenicima prešlo 90%, te bi se pri prodaji državnog udjela država posve namirila. A i potencijalnom kupcu bilo bi atraktivnije kupiti gotovo potpuno vlasništvo nad firmom (a to i jest cilj, jel, upravo radi ogromne količine atraktivnog zemljišta koje bi se moglo bolje iskoristiti od neprofitabilnog uzgoja povrća).

U suprotnom, što bi značio ulazak “strateškog” (kao da netko stvarno želi ulagati u agro-biznis kraj zračne luke, mora i Trogira) partnera? Taj bi partner morao upucati para i para u firmu koja čini ogromne gubitke radi stjecanja 20-30% vlasničkih prava. Kome se to isplati? Jedino ako taj strateški partner kasnije otkupi državni dio, pa postane većinski. Sve ostalo mi ne drži vodu.

Ako su na hoteljerima natječaji trajali 3 mjeseca i pali poput kruške, kako se ovdje može očekivati bolji rasplet situacije u samo 3 TJEDNA koliko će ukupno trajati potraga za partnerom?

Imam dionice KSST, još od ranije, što se može iščitati iz prijašnjih postova na ovoj temi. Očekivao sam pozitivan rasplet situacije i rast cijene, ali ne ovako brzo i zbog ovakvih informacija. Prodaja je najavljena nakon okončanja PSN i to je ono što je trebalo dočekati. A sad se špekulativno dionicu napuhalo radi objave da u sklopu PSN-a država traži strat. partnera.

Što ako nitko ne bude zainteresiran? PSN ne prolazi ili se mijenjaju uvjeti PSN-a? Koliko će im onda vremena trebati da predstečajnu nagodbu dovrše? Ponavljam, ne znam tko bi htio ući u ovu firmu, a da ne postane većinski vlasnik.

Još nešto: zašto je Javni poziv izašao netom prije (vrlo vjerojatno katastrofalnog) izvještaja za 3Q? Taj bi izvještaj vjerojatno utjecao negativno na cijenu dionice i živce postojećih dioničara, a ovako je Javni poziv pogurao cijenu za preko 100% u odnosu na prije dva dana. Je li to slučajnost ili planirana akcija? Kome je to odgovaralo? Treba uvijek mućnuti malo glavom prije nego što se izvrši bilo koja akcija na našoj ZSE.

Sretno svima na ovoj temi, nadam se da ćemo svi na kraju biti zadovoljni svojim investicijskim odlukama.

Pitanje je samo po kojoj bi nominali strateški partner (ako ga uopće bude) dokapitalizirao Staklenike.

Sumnjam da bi država dopustila da netko za kikiriki preuzme određen udio u firmi koju ona većinski drži po nominali od 2500kn.

Ovo gore i dalje stoji, ali zaokuplja me još jedna nedoumica.

Pošto je država većinski vlasnik i glavni vjerovnik, zar ne bi bilo logično da sa svojim potraživanjima u predstečajnoj nagodbi dokapitalizira KSST, tj. da pretvori dug u temeljni kapital uz izdavanje novih dionica? Tada bi ukupno vlasništvo države nad Staklenicima prešlo 90%, te bi se pri prodaji državnog udjela država posve namirila. A i potencijalnom kupcu bilo bi atraktivnije kupiti gotovo potpuno vlasništvo nad firmom (a to i jest cilj, jel, upravo radi ogromne količine atraktivnog zemljišta koje bi se moglo bolje iskoristiti od neprofitabilnog uzgoja povrća).

U suprotnom, što bi značio ulazak "strateškog" (kao da netko stvarno želi ulagati u agro-biznis kraj zračne luke, mora i Trogira) partnera? Taj bi partner morao upucati para i para u firmu koja čini ogromne gubitke radi stjecanja 20-30% vlasničkih prava. Kome se to isplati? Jedino ako taj strateški partner kasnije otkupi državni dio, pa postane većinski. Sve ostalo mi ne drži vodu.

Ako su na hoteljerima natječaji trajali 3 mjeseca i pali poput kruške, kako se ovdje može očekivati bolji rasplet situacije u samo 3 TJEDNA koliko će ukupno trajati potraga za partnerom?

Imam dionice KSST, još od ranije, što se može iščitati iz prijašnjih postova na ovoj temi. Očekivao sam pozitivan rasplet situacije i rast cijene, ali ne ovako brzo i zbog ovakvih informacija. Prodaja je najavljena nakon okončanja PSN i to je ono što je trebalo dočekati. A sad se špekulativno dionicu napuhalo radi objave da u sklopu PSN-a država traži strat. partnera.

Što ako nitko ne bude zainteresiran? PSN ne prolazi ili se mijenjaju uvjeti PSN-a? Koliko će im onda vremena trebati da predstečajnu nagodbu dovrše? Ponavljam, ne znam tko bi htio ući u ovu firmu, a da ne postane većinski vlasnik.

Još nešto: zašto je Javni poziv izašao netom prije (vrlo vjerojatno katastrofalnog) izvještaja za 3Q? Taj bi izvještaj vjerojatno utjecao negativno na cijenu dionice i živce postojećih dioničara, a ovako je Javni poziv pogurao cijenu za preko 100% u odnosu na prije dva dana. Je li to slučajnost ili planirana akcija? Kome je to odgovaralo? Treba uvijek mućnuti malo glavom prije nego što se izvrši bilo koja akcija na našoj ZSE.

Sretno svima na ovoj temi, nadam se da ćemo svi na kraju biti zadovoljni svojim investicijskim odlukama.
[/quote]

Pitanje je i gdje su sve objavili da traže partnera? U ovako kratkom roku, nadam se da su ipak direktno kontaktirali neke potencijalne. Ili se neki potencijalni, a blizak nekome, javio sam pa su dali tako kratak rok da se ne bi nitko drugi javio…

Sve što brzo raste, brzo i pada…

New Report

Close