Paladin opet jaše[emo_vrtimise] Trebao je odavno sve sindikate izbaciti na ulicu.
Jesi ga nazva Golube pa mu to reka?
Ovdje ti je na djelu ono najHrvatskije: kad triba kapitalizam svi smo kapitalisti kad triba komunizam svi smo komunisti.
Što u prijevodu znači jao vlasnicima dionica KSST.
http://www.kastela.com/vijesti/kastela/2640-otkazi-u-k-staklenicima
ima i ovdje nešto o Kaštelanskim…
parchy
i sam znaš da uvijek bude kontra od tvojih očekivanja[emo_smijesak]
Do 28.04. se mogu jos “sindikalno udruzivat”..”talasat”..bunit i neznam sto zahtjevat jedni od drugih a ni jedni ni drugi ne zarade za placu. Nakon tog datuma ce ili u stecaj pa nece vise trosit drzavnu imovinu ili ce im doci drugi gazda a onda svi glave dole i na posao.
Zanimljivo kako su ti sindikati uvjek glasni kad je vlasnik drzava..vise ih nije cut ni u brodosplitu..3maju…i slicnim “velikim” tvrtkama od kad je privatnik gazda.
Pozdrav
Evo vam ministre prilike da staklenike iskoristite za nesto drugo osim salate…a i trziste je u tom podrucju prilicno naklonjeno ovom proizvodu sto bi ga danci sadili 🙂
Pozdrav
Korisnice mikro,
previse predpostavljate, a zivot je tako jednostavna stvar. Ovdje, na staklenicima imamo jednog vecinskog vlasnika, drzavu, jednog vecinskog vjerovnika, drzavu, stoga imamo samo jedan model rjesavanja problema. To je model koji ce se i dionicarima morati svidjeti.
http://www.cerp.hr/default.aspx?id=10
@Ztop
Tu ne pisati ništa[emo_zacudjen]
Dionicarima je isto stecaj ili otpis, naravno mislim na dionicare koji su imali ulaz ispod 1500kn. Ako ide stecaj ima imovine da spomenuti dionicare odmah po objavi otvore sampanjac [emo_zloban]
Ako se vec vrtimo oko sindikata tj. zaposlenih evo malo brojki jer ipak su one najvaznije:
88 ZAPOSLENIH
PRIHOD PO ZAPOSLENOM 75 000
NETO DOBIT(GUBITAK)-256 000
PROSJECNI TROSKOVI PO ZAPOSLENOME 95 400
UDIO TROSKOVA ZAPOSLENIH U UKUPNIM RASHODIMA 29%
IMOVINA PO ZAPOSLENOME 3 940 000,00
i o cemu mi pricamo o sindikatima i direktoru (pitanje je samo ko je ovde nesposobniji!!!)
Neka sve daju u najam i nek radnici rade kao zastitari u firmi jer ce i na ovaj banalan nacin imati neto dobit i primati place, u protivnom nek idu u stecaj a direktor nek otide na brdo meditirati i razmisljati o 1.klasi salate od 15-20 grama [emo_smijeh]
OPERATIVNA MARZA – 281%
NETO PROFITNA MARZA -342%
ROE – 9,1
ROA – 6,3
Pa ovaj Paladinjo je pravo cudo od managera, on uspije on sta malo tko moze. Mislim da je on upravio resursima kako je planirano da upravi i ishod se zna!
Ako prodaju tvrku za 0,5 BV i umanjenu za dug per share to je oko 1000-1300kn, eto nek bude 1000*113593=113 593 000 kn
I neka samo oroce ove novce po nekoj mizeriji od 2% imaju cisto 2 271 860 kn
Altmana sam izracuna i trenutno je oko 0,5 oni koji znaju razumit ce, za dionicare win-win situation [emo_namigusa][emo_dolar]
@ ticrobex
Vrijedna imovina i relativno velika BV Staklenika već dugo ukazuju da bi dionica KSST mogla biti best buy.
Po svim izračunima win-win situacija bi bila zagarantirana u bilo kojoj normalnoj državi.
Ali, ……..MI ŽIVIMO U HRVATSKOJ !!!!!
Moguće (planirane) pljačke:
1) Država porezni dug prikaže kao dokapitalizaciju (sve po 10 KN) i potpuno obezvrijedi udio malih dioničara.
Rezultat: Država postaje vlasnik gotovo 100% KSST i pljačka male dioničare.
Upute o pravnom lijeku: Pripremimo se za zajedničku tužbu protiv države.
2) Država priprema prodaju “povlaštenom” kupcu.
U ovom slučaju imati ćemo “DOKAPITALIZACIJU PO 10 KN” i “PRODAJU” po nekoj smiješnoj cijeni “ODABRANOM” kupcu.
Rezultat: Opljačkani mali dioničari i opljačkana država.
Upute o pravnom lijeku: Pripremimo se za zajedničku tužbu protiv države i pokrenemo “EUTANAZIJU” iste zbog neizlječive bolesti.
Zaključak: Inzistiram da posao sa KSST bude dovršen pošteno za male dioničare i državu.
NE DOPUŠTAM PLJAČKU NI POGODOVANJE BILO KOME !!!!!!!!!
Pozdrav