KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kako je ovo interesantno dok je padala bilo milijon komentara sad kad raste nijednog nema?????????? gdje ste sad dušebriznici nemate komentara???????????

ti si zbilja klasa optimist ak misliš da je pad završio

a gdje vam je dokaz da ce biti jos rasprodaje ??????????’to vi tako iz rukava kazete dajte dokaz da ce padati??????????? ne kazem da nece mozda ce rasti to vi nemozete znati kao ni ja. ali nemoze ni do besvijesti padati , ja imam 10 dionica kss bas mi je svejedno mogu vam ih cak i pokloniti svejedno mi je, neka padnu i na 10kn boli me k, ali samo iznosim svoje misljenje na koje imam pravo jer forum i sluzi za razmijenu misljenja, tu tako nijedan od nas nezna sto ce biti niti ce ikad znati jer smo premali, a i nijedan investitor nece slusati forum da kupi il proda, jerr su tu jako pokvareni ljudi i pisu jedno a rade drugo a misle trece,prema tome moje misljenje je da ce sad rasti.

@prorok 111
oni koji su kupovali između 3000-4000kn kao i ti isto su imali mišljenje da će rasti….tu ste gdje jeste,nema potrebe svaki dan drukati jer ako mislite privuć investitore nažalost na ovakav način ih samo odbijate….ipak želim puno sreće LP

kako je ovo interesantno dok je padala bilo milijon komentara sad kad raste nijednog nema?????????? gdje ste sad dušebriznici nemate komentara???????????

prosječna je samo 639 kn, pametnome je sve jasno….

A što će biti s nama? – očajavaju radnici
Zbog štrajka zaposlenika “Kaštelanskih staklenika”, koji traje već punih mjesec dana, na nasadima rajčica, paprika i krastavaca nastala je šteta koja se procjenjuje na više od šest milijuna kuna! Uprava tvrtke zbog toga će, kako neslužbeno doznajemo, najvjerojatnije tužiti organizatora štrajka, Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi (PPDIV), i tražiti nadoknadu štete.

Prema našim saznanjima, za ovu godinu bilo je planirano zasaditi povrće na površini od deset hektara, ali je zbog nedostatka novca zasađeno samo 6,5 hektara, a teško da će se ubrati i jedan jedini plod. Kod utvrđivanja konačnog iznosa štete trebat će se imati na umu i podatak da su u međuvremenu cijene povrća na tržištu rasle i da bi se, prema nekim pokazateljima, i sa 6,5 hektara uprihodio iznos veći od planiranog.

Zakasnjelo sađenje
Štrajkaški odbor i Uprava su prije početka štrajka potpisali pravilnik o nužnim poslovima tijekom obustave rada, no dovoljno je da izostane jedna u nizu obveznih radnji pa da kompletan urod propadne. Među važnim izostalim radnjama jesu otkidanje zaperaka i “omotavanje” biljaka oko okomitih metalnih nosača kako ne bi padale po tlu.

Sindikalist Ivica Blažević drži da je Sindikat zaštićen pravilnikom o nužnim poslovima za vrijeme štrajka, što znači da će kod određivanja odgovornosti trebati utvrditi i jesu li radnici izostavili koju radnju predviđenu tim pravilnikom. Povjerenica PPDIV-a u “Staklenicima” Ljiljana Milanović kaže da se poslovi rade po pravilniku, ali i potvrđuje da to nije dovoljno za opstanak bilja. “Svaki štrajk donosi štetu, kad su biljke u pitanju, ona je i veća”, naglašava povjerenica Milanović uz napomenu da valja znati i kako je sađenje obavljeno izvan rokova, sa zakašnjenjem.

Uskoro se očekuju i službeni rezultati procjene nastale štete, koju je zatražila uprava poduzeća u većinskom državnom vlasništvu, a koju obavljaju stručne osobe, koje su se ovih dana mogle vidjeti u obilasku staklenika. U dogledno vrijeme uslijedit će uklanjanje propalih nasada kako bi se spriječilo eventualno izbijanje bolesti u staklenicima. Da se od ovogodišnjeg uroda diglo ruke, potvrđuje i podatak da je predsjednik Uprave Jadran Penga predložio sindikatu odlazak zaposlenika na kolektivni godišnji odmor do sredine kolovoza. O tom prijedlogu sindikat se navodno još nije očitovao.
Sablasni prizor u jednom od staklenika
Ni u ponedjeljak održani sastanak Zvjezdane Blažić, savjetnice ministra poljoprivrede, i Mirka Volarevića, zamjenika ravnatelja Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), s Upravom i sindikalnim povjerenstvom “Kaštelanskih staklenika” nisu utjecali na raspoloženje radnika i odustajanje od štrajka. Radnici, podsjetimo, za ovu godinu nisu dobili ni jednu plaću.

Prodaja zemljišta
Na sastanku se govorilo o nužnosti da se dug Poreznoj upravi od 46 milijuna kuna podmiri prebijanjem do 13. srpnja ove godine jer nakon toga datuma država ide u prisilnu naplatu. Taj bi se dug riješio tako da bi “Staklenici” državi ustupili 80.000 kvadrata zemljišta većim dijelom lociranog iznad Zračne luke Split.

Drugi dio plana je prodaja 49.000 četvornih metara zemljišta u Resniku Zračnoj luci Split. Iz sredstava dobivenih prodajom vratili bi se kratkoročni krediti, isplatilo zaostale plaće i uložilo u proizvodnju. [bye]

Heh dobro za radnike i tvrtku, ali jako loše za sve koji su kupovali dionice ksst. Dakle prodaja zemljišta za pokrivanje dugova i ulaganje u proizvodnju. No možda onda već jednom krenu u pozitivu ili će to biti totalni kraj.

Žalosno je to da radnici nisu dobili plaću 6mj. a ovi bi džabaležarosi na račun njih se bogatili…neće ići proćete kao kolega Lopina u Đakovštini

@kanabis
u tome i je kvaka…čeka se kraj
bit će interesantno vidjeti kako će u tom trenutku proći mali dioničari

bit će interesantno vidjeti kako će u tom trenutku proći mali dioničari

– već viđeno,
– oporezovati će ih s 12%.

– I love this game.
Pozdrav !

nema datuma teksta, ali u svakom slučaju čini mi se da je po sadržaju isti tekst bio na tapeti prije više mjeseci tako da…..uglavnom rizična dionica, kao i većina na ZSE

A što će biti s nama? – očajavaju radnici
Zbog štrajka zaposlenika “Kaštelanskih staklenika”, koji traje već punih mjesec dana, na nasadima rajčica, paprika i krastavaca nastala je šteta koja se procjenjuje na više od šest milijuna kuna! Uprava tvrtke zbog toga će, kako neslužbeno doznajemo, najvjerojatnije tužiti organizatora štrajka, Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi (PPDIV), i tražiti nadoknadu štete.
[bye]

[lol]

@domobran
….kanabis

Ajde malo oladite vas dvoje…..ili jedan… ako se radi o duplom. Svaki dan već cijeli tjedan plačete i kukate nad staklenicima a nemate KSST. Toliko cvilite ˙(i to redovno jedan za drugim nekoliko minuta, taman da promjeniš nik) da sam već ozbilno zabrinut za vaše psihičko zdravlje.

Zahvalni smo mi vama na brigi ali cvilite brate ko da su vas upravo istjerali iz azila.
[undecid]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

New Report

Close