KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

neki misle da će se veliki lovatori zaletiti kad se izmjeni GUP i prenamjeni zemljište, ali poanta je da građ. zemljišta danas ima po cijeloj RH ali nema ulagača koj bi to platili, a još manje ima kupaca koji bi kupovali stanove i psolovne prostore da ih netko nekim čudom na tom zemljištu izgradi, ljudi nemaju ni za kruh, a kamo li za kredite, a da će netko sada iskeširati 100 mil. EUR za golo zemljište da bi gradio za 5 godina -neće sigurno…
lijepo je živjeti u iluzijama, ali zna biti jako bolno kad to shvatiš [bye]

Imaš pravo, za zemljšte koje se svojom cijelom dužinom proteže uz magistralnu cestu D8, Knežine, kažu da je potpuno uništeno, tj. izgaženo čizmama, a da su čak pronašli i otiske štikli po nekim dijelovima. Priča se da se po noći tuda vozaju traktori, koji su svojim gumama zemljište doveli do neprepoznatljivosti! Katastrofa!

Za zemljište sjeverno uz ZL (Kaštela) su rekli da je prerizično zbog blizine slijetanja/polijetanja aviona, zbog mogućeg kvara kotača. Stručnjaci govore kad bi kotač slučajno ispao u punom zaletu, da bi čak odskočio do Lesnine u Dugopolju, a da bi na svom putu prvo uništio upravo zemljište Kaštela u vlasništvu staklenika i nanio im nepopravljivu štetu! Trebale bi naime godine, kako bi se vratilo u prvobitno stanje!

Najgore je ocjenjeno upravo zemljište Resnik, južno od ZL, uz more! Mnogi akteri na tržištu kapitala (analitičari) kažu da bi ipak bilo bolje da je ostalo poljoprivredno, jer su upravo saznali da bi na tom mjestu mogli uzagajati rijetku biljku na kojoj bi staklenici mogli zaraditi milijarde, a koju su upravo križanjem dvije vrste izmislili naši hrvatski stručnjaci, a nazvana je po njima, "bolesnitis-ljubornitis".

Kad sagledam sve to skupa, vidim da ste svi redom u pravu, nebi ni ja kupio ovu kupinu, lokvu, močvaru, jer sigurno sve zajedno, 693.000 m2 (površina od 115 velikih nogometnih igrališta) od kojih će od ponedjeljka 300.000 m2 (površina od 50 velikih nogometnih igrališta) biti građevno zemljište, ne vrijedi ništa.

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Smarte,

Ha ha ha, opet su te ljutili!
Ma nevalja niš, vidjeti će u ponedjeljak kad krenu bivši u kupovinu.. [wink]

Samo neka oni pišu bezvezarije i davaju kečeve! Sutra nakon izglasavanja GUP-a, KSST papirnato povećavaju vrijednost minimalno 1.545 kn do 2.060 kn po dionici. Dodajte tome trenutnu (podcjenjenu)vrijednost zemljišta iz revizije od 2.700 kn po dionici i jasno je svima kao dan, da KSST vrijedi minimalno 4.500 kn!
Dodatni joker u ovoj cijeloj priči oko GUP-a je taj, što je prenamjena okidač za nastavak privatizacije, a sigurno je da nećemo dugo čekati za prodaju, ovaj put uspješnu! Znam, niste vjerovali da će lako doći ovaj trenutak i većina vas je mislila da se GUP neće nikad izmjeniti. Eto, na vašu žalost ipak hoće!

Lijepo vam je ovdje napisano nedavno, ova dionica se kupuje kad nitko neće, a prodaje kad svi hoće. Nažalost, opet ste zakasnili! [bye]

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

Dobar dan društvo, evo ja sam novi na KSST (+18 kom) prosla dva tjedna, pa me zanima ako netko zna slijedece:

2.Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada
Kaštela

3. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana
Kaštela

Koja je od ove 2 odluke za KSS-T, i da li GUP odmah prolazi sutra ili je to tek kako pise gore prijedlog koji onda treba razmatrati i eventualno usvojiti ?

Zahvaljujem

Samo neka oni pišu bezvezarije i davaju kečeve! Sutra nakon izglasavanja GUP-a, KSST papirnato povećavaju vrijednost minimalno 1.545 kn do 2.060 kn po dionici. Dodajte tome trenutnu (podcjenjenu)vrijednost zemljišta iz revizije od 2.700 kn po dionici i jasno je svima kao dan, da KSST vrijedi minimalno 4.500 kn!
Dodatni joker u ovoj cijeloj priči oko GUP-a je taj, što je prenamjena okidač za nastavak privatizacije, a sigurno je da nećemo dugo čekati za prodaju, ovaj put uspješnu! Znam, niste vjerovali da će lako doći ovaj trenutak i većina vas je mislila da se GUP neće nikad izmjeniti. Eto, na vašu žalost ipak hoće!

Lijepo vam je ovdje napisano nedavno, ova dionica se kupuje kad nitko neće, a prodaje kad svi hoće. Nažalost, opet ste zakasnili! [bye]

Evo ja sam Vam dao 90 i vise % 🙂
Kamo srece da nam se promjeni vise taj GUP ali ja nazalost vidim na onom linku tek Prijedlog odluke, znaci tek se ide na izglasavanje .. kolko cemo jos morati cekati da taj prijedlog iste Odluke i prodje te se GUP napokon usvoji ? Je li netko zna mozda i to ?

Jedina trenutna vjerodostojna procjena (dok ne napravimo našu), je procjena i spremnost ZL Split da po toj cijeni i kupi to zemljište! Po toj konkretnoj ponudi (pismu namjere), sutrašnje prihvaćanje GUP-a od strane Gradskih vijećnika će staklenicim donijeti izmđu 22,6 i 25 miliona eura vrijednosti! Što znači, da bi dioničarima trebalo donijeti dodatno povećanje vrijednosti dionice između 1.515 i 1.672 kn!

Dakle, cijena dionice bi se trebala vratiti na razine između 2.500 i 3.000 kn, ali pustimo to tržištu da odluči! Svaka slijedeća pozitivna vijest, a smatram da će ih u narednom preiodu biti prilično, može samo donijeti dodatno povećanje vrijednosti.

Zapamtite jednu bitnu činjenicu, od sutra će u vlasništvu KSST biti 300.000 m2 građevinskog zemljišta, što odgovara površini 50 velikih nogometnih igrališta! Ako ih vrednujete po mizernih ili minimalnih 150-200 eura/m2, dolazite do vrijednosti od 3.010 – 4.014 kn po dionici! Slobodno zanemarite ostalih 393.000 m2 ili površinu od još 65 velikih nogometnih igrališta! [wink]

…kolko cemo jos morati cekati da taj prijedlog iste Odluke i prodje te se GUP napokon usvoji ? Je li netko zna mozda i to ?

Znam ja, moramo čekati do sutra iza sjednice!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Jedina trenutna vjerodostojna procjena (dok ne napravimo našu), je procjena i spremnost ZL Split da po toj cijeni i kupi to zemljište! Po toj konkretnoj ponudi (pismu namjere), sutrašnje prihvaćanje GUP-a od strane Gradskih vijećnika će staklenicim donijeti izmđu 22,6 i 25 miliona eura vrijednosti! Što znači, da bi dioničarima trebalo donijeti dodatno povećanje vrijednosti dionice između 1.515 i 1.672 kn!

taman da plate gubitke prošlih godina, isplate plaće radnicima i naprave malu zalihu za pokrit nove gubitke [thumbsup]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

taman da plate gubitke prošlih godina, isplate plaće radnicima i naprave malu zalihu za pokrit nove gubitke [thumbsup]

Ne znam ulažeš li ti na tržištu kapitala ili samo pišeš budalaštine na forumu, ali bez obzira bi trebao znati osnovne stvari o financijama!? Gubici se ne plaćaju, već konsolidiraju, što je u ovakvim slučajevima velika prednost zbog prenesenog poreznog duga koji se neće trebati platiti, već prebiti.
Plaćaju se samo dugovi, koji su zanemarivi sa obzirom na vrijednost kapitala nakon prenamjene i revalorizacije, jer neće prelaziti 5% vrijednosti. Također, KSST je ušao u model C, pa će vjerojatno ukupni dugovi pasti na samo 180 kuna po dionici! Jako puno, moram priznati, sa obzirom da vrijedi preko 4.000 kn!

Normalno, ti to očito i ne znaš, zato i pišeš budalaštine! Jer, da znaš, bio bi dioničar KSST!

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

Rodila se nova zvijezda.

kad bilić vidi da je cijena skočila +30% na 1700-1800 kn, ima da odmah iskipa par stotina komada KSST po bidu [lol]

Glasanje u četvrtak.

??
Je li glasanje onda danas iza 18h ili u četvrtak ??

Zar ide odmah i prijedlog i usvajanje GUP-a na istoj sjednici==? Prvi put to cujem, obicno trebaju tjedni nakon gradskih vijeca da se neki prijedlog usvoji ili odbaci…

New Report

Close