KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Silvan,

Nemoj zaboraviti da je u Audio nova postava, ide to, nema brige! Procjena se radi, poklonit ćemo je Audio-u! Radnici će dobiti svoja potraživanja u kešu!

SD 27.01.2012. | 20:39
Što hitnija privatizacija

Razgovor s gradonačelnikom Berketom trebao bi ubrzati proces izmjena i dopuna GUP-a i Provedbenog urbanističkog plana (PUP-a), kao preduvjeta za privatizaciju poduzeća, mišljenja su u sindikatu. Sindikalno povjereništvo traži, naime, i hitan sastanak s predsjednikom Upravnog vijeća AUDIO-a, potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem, ravnateljem AUDIO-a Tomislavom Bobanom te resornim ministrom Tihomirom Jakovinom, kako bi ih upoznali sa stanjem u poduzeću i zamolili da se što prije pripremi natječaj za privatizaciju poduzeća.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/157489/Default.aspx
"I aktualne izmjene Generalnog urbanističkog plana predmet su istrage. Berketa se optužuje da kupuje poljoprivredno zemljište koje će nakon izmjena GUP-a prenamijeniti u građevinsko.

– Nitko, ni ja, ni moja rodbina do trećeg koljena, nismo upleteni u takve nečasne radnje. Vrlo brzo će se to i vidjeti. Kada se krajem godine GUP izmijeni, svatko može uzeti čestice zemlje koje se prenamjenjuju, pa vidjeti tko im je vlasnik – ističe Berket. "

Ključni igrač u procesu donošenja GUP-a, još uvijek je aktuelan. Ova prijava govori dovoljno za sebe. Pa gospon Berket ne potcijenjujemo mi Vašu inteligenciju baš toliko, i ne sumnjamo da ćete kupovati zemlju na ime rodbine do trećeg koljena. Nas više zanimaju Vaši politički sponzori (lobisti). Da li oni kupuju zemlju, i koliko im još treba? Sve će vas stići božja pravda, ako ne ova zemaljska.

Silvan,
Zamisli koliko bi trebao biti tup (da ne napišem nešto gore) čovjek koji bi to radi, a da ima sve što ima gosp. Berket? Dakle, gradonačelnik Berket je uspješan poduzetnik i bogat čovjek, takve bedastoće zaista su samo uteg normalnom razvoju Grada i poduzeća na tom području. Nije Berket uopće kriv, koliko nas je sve u ovoj državi ubila administracija. Znam da je GUP Grada Kaštela "danima čamio u ministarstvu", čekajući da ga netko potpiše!? Čak sam im predlagao da im pošaljemo koju kemijsku olovku, jer je očito bila nestašica, pa nisu imali sa čim potpisati. No, uredno su javljali da je sve u redu i da će se uskoro potpisati. Jad i bijeda državnih institucija. Dok radnici čekaju plaće, a koje ovise trenutno o donošenju GUP-a, dok čekamo mi svi dioničari koji ovisimo o GUP-u, dok čekaju ostali poslovni subjekti u Kaštelima koji ovise o GUP-u, njima se nigdje ne žuri! To je problem, ne Berket!

Sa druge strane, sjećam se da je Uskok nedavno bio u ZL Split, jer je kupovala zemljište sa njene sjeverne strane, koje uopće nije bilo potrebno ZL za razvoj, te ga plaćala po zlato jer se radilo o familiji! Dakle, jasno je svima tko je crna ovca u Kaštelima. ZL Split je izuzetno perspektivna tvrtka koja donosi lijepi profit, ali je donedavno to sve bilo na štetu Kaštelanskih staklenika, što je sada više nemoguća misija.

Znaš kako se kaže, plati, pa se rugaj!

P.S. Zamisli koliko je glu.a ta novinarka Jadranka Matić, kad je za nju još Boban na čelu Audia!?

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

http://www.kastela.org/content/view/15757/2/
„ka da su ludi dat zemlju u zamjenu za plače. onda bi i sami radili. cilj je bija odavno, dočepat se zemlje i onda prodat. cila kaštela če bit izgrađena stanovima i apartmanima koje će prodavat za stanove jer furešti neče dolazit.polako se ispucava hotelsko i apartmansko litovanje.“
http://www.jutarnji.hr/kastela–traze-prenamjenu-gup-a-kako-bi-gradili-stanove/555164/
http://www.poslovni.hr/vijesti/moralic-ulaze-150-milijuna-eura-u-kastelanski-zaljev-30818.aspx
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030326/temedana01.asp
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/162231/Default.aspx
Smart,
Ti dugo pratiš temu ksst-a, a vidim da poznaješ problematiku Kaštelanskog zaljeva. Ključno je pitanje, po meni, kakva je veza između Berketa i vlasnika Kemokompleksa(Lisičar, Nuić i Moralić), i naravno uloga uprave ZLS. Sumnjiva prodaja Adriavinil-a, stečaj u “Adriachem”-u, ulazak Kemokompleksa posredstvom svojeg „Cestar“-a (upisao zalog na jednu česticu ksst-a), u ksst, i ovo odugovlačenje s donošenjem GUP-a i kuponjom zemljišta od strane ZLS.Oočita je namjera iscrpljivanje Staklenika kako bi se što jeftinije dokopali njihove zemlje. Isti su po meni otjerali zainteresirane investitore za ozbiljno preuzimanje ksst-a.

Silvan,

Za sve je kriva država RH i (Hfp) Audio, koji se u zadnjih 15 godina prema svojoj (našoj) imovini odnose kao prema najgorem neprijatelju. Sve su upropastili, milijarde su izgubili, a nitko za to ne odgovara!

Ako ne riješe staklenike u korist dioničara, garantiram da će napokon netko odgovarati, novce neću žaliti da ih sve razapnem! Ja ipak vjerujem u pozitvno rješenje, jer je moguće na vrlo jednostavan način i smatram da će se postići vrlo brzo!

24.01.
Stiže GUP, pričekajmo objavu i najavu GV, sve je rješeno u ministarstvu!

Eto! [thumbsup]

Gradonačelnik Berket je izvijestio predstavnike radnika Kaštelanskih staklenika o tome da bi konačni prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana i GUP-a, trebao biti usvojen na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća, koja se planira održati 9. veljače. Na prijedlog da se zemljište Kaštelanskih staklenika južno od Ceste dr.F.Tuđmana prenamjeni u infrastrukturnu zonu namijenjenu potrebama Zračne luke, nije bilo primjedbi u Županiji, kao ni u resornom Ministarstvu, tako da su sindikalisti bili zadovoljni konačnim ishodom. U prodaji toga zemljišta Zračnoj luci vide izlaz iz sadašnje nezavidne situacije, prije svega namirenju dugovima prema radnicima, a zatim i pokretanju proizvodnje.

http://www.kastela.hr/dogadanja/radnici-kastelanskih-staklenika-na-mukama

smarta za direktora kaštelanskih!
[cool]

hate red

ko pumpa?

…Gradonačelnik Berket je izvijestio predstavnike radnika Kaštelanskih staklenika o tome da bi konačni prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana i GUP-a, trebao biti usvojen na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća, koja se planira održati 9. veljače.

Po zadnjoj informaciji koju sam dobio, GUP će biti na sjednici GV u srijedu 8.veljače!

smarta za direktora kaštelanskih!
[cool]

Čuj staklenika, za voditelja Audio! Hahah! [wink]

Bilic 369, -5, prosjecna cijena 1114, protrgovano 44 komada !!!
Sto veca panika, veca i prodaja!

Bilic 369, -5, prosjecna cijena 1114, protrgovano 44 komada !!!
Sto veca panika, veca i prodaja!

Samo neka oni prodaju, od koga bi kupovali da nema takvih bilmaza! Na burzi imamo dvije vrste ulagača, nas koji zarađujemo i njih koji gube, vrlo je jednostavno! [wink]

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

Malo sam razmišljao o ovom Biliću i njegovoj prodaji, pa ako vidite da je prosipao dionice na najmanjoj cijeni od kada ih je dobio, a da usput drži ove 10-tke na prodaji kao pritisak, morate se ipak upitati, koji je cilj njegove prodaje?

Svima nam je jasno da on sa njegovim načinom prodaje i pritiskom ruši cijenu, a sumnjam da bi to radio netko tko želi prodati dionice po što većoj cijeni, nije li to cilj svih nas.

Sve me to malo potakne na razmišljanje, zbog čega je on stvarno dobio 500 dionica KSST u sred privatizacije? Ili je čovjek zaista takav tutum? Mislim da nije, ipak je on neki vijećnik u Trogiru, iako to i nije neki pokazatelj, ne znam?

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

Bilić 349, -20, prosječna cijena 1136 kn, protrgovano 47 komada.

Čini se da je toga dana prodao u transakciji od 13:17:33 za 1155 kn sa 20 komada po bidu!

New Report

Close