KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@smart
thanks.

pokusat cu saznati danas popodne ako je to zaista braniteljima, tocnije invalidima domovinskog rata i clanovima njihovih obitelji. (jer ‘obicnim’ braniteljima nije)

imam neke kontakte u tim krugovima…

@mateomax
RH opet -600 dionica !! koje nisu u top 10. dakle otišlo je na par računa! Kome, kada, zašto i dokad !?

Mislim da sam saznao zasto – 600 od RH…
Bas sam sad pričao s kolegom, inace invalid domovinskog rata, stiglo mu je riješenje, dobio je 8 dionica KSST-R-a od države, uz dionice KSST dobio je KTJV-R-A i HUP-R-A.

Kolega Torcida ti je to već ovdje napisao prije nekoliko dana! Da, dionice su dodijeljene invalidima domovinskog rata. Sad, kad uzmeš u obzir koliko imamo lažnih branitelja, a posebno invalida domovisnkog rata, jasno ti je zašto se dionice godinama dijele iz državnog porfelja!

P.S. Pravim invalidima treba sve dati, kako bi osigurali normalan život sebi i svojoj djeci, ali svi znamo da ih je 20% od ukupnog broja!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

@smart u potpunosti se slazem s tobom ali to je neka druga tema.

naime i ja sam branitelj tocnije dragovoljac dom. rata ali nisam invalid.

i od toga financijski nemam ama bas nista (osim nesto malo udjela u fhb sto i nije bas neka lova).

ako to uopce ima ikakve veze na poslovnom hr i na zse.

Iz teretovnica u prilogu, vidi se datum dospijeća teretovnice-2 (15.8.2012), od AUDIO-a. Za sve ostale je novinarka ili pretpostavila ili je dospijeće regulirano u solemnizacijskom ugovoru (OV-8918/11). Nije mi jasno zašto bi AUDIO koji je posredno preko države 90% vlasnik te iste zemlje definirao rok dospijeća?

Silvan,

1) Na prvom ZK uložku (teretovnica-4) koji si stavio nema tereta!?

2) Na drugom ZK uložku (teretovnica-3), za 2 mil. kuna je založena čestica od 10.070 m2 (Imex banka)

3) Na trećem ZK uložku (teretovnica-2), za 1,5 mil. kuna je založena čestica 5.124 m2 (Audio)

4) Na četvrtom ZK uložku (teretovnica-5) za 2,2 mil. kuna je založena čestica od 10.070 m2 (Cestar)

5) Na petom ZK uložku (teretovnica-1) za 2 mil. kuna je založena čestica od 5.124 m2 (Imex banka)

Dakle, za ukupno 7,7 mil. kuna je založeno 30.388 m2 zemljišta sa staklenicima. Naime, radi se o Resniku, dva manja i dva veća staklenika. Taj dio želi kupiti ZL i za njega nudi (ima pismo namjere), 50 mil. kuna. Što znači, kad se pokrije ukupan dug od 7,7 mil kuna, KSST ostaje 42,3 mil kuna.

Naravno, sve je ovo sramota što se radi na staklenicima. Zaduživanja i hipoteke zbog plaća, prodaja zemljišta zbog pokrivanja dugova, itd. Neda mi se više to sve skupa gledati, sada još i Audio dijeli dionice kao da je to njihova osobna djedovina. Jbga, ovdje je sve ispričano odavno. Šta će biti ostaje za vidjeti, valjda ćemo dočekati izmjene GUP-a, ali malo će to značiti ovim "invalidima" koje boli ona stvar za KSST, privatizaciju, GUP i ostalo. Tržište teško može podnijeti tu podijeljenu količinu, iako sumnjam da će doći neki veliki dio na prodaju!?

Možda bi trebalo povući kupnju ispod 1000 kuna, pa neka prodavaju!?

… i svi te poslušali
[lol]

… i svi te poslušali
[lol]

Pa, nema druge nego izrokati to ispod 1000 kn i onda pokupovati sve te podijeljene dionice. Zašto pišati u vjetar i plaćati njima nešto što su dobili džabe od ovih hoštaplera iz Audia!

Iz teretovnica u prilogu, vidi se datum dospijeća teretovnice-2 (15.8.2012), od AUDIO-a. Za sve ostale je novinarka ili pretpostavila ili je dospijeće regulirano u solemnizacijskom ugovoru (OV-8918/11). Nije mi jasno zašto bi AUDIO koji je posredno preko države 90% vlasnik te iste zemlje definirao rok dospijeća?

Silvan,

1) Na prvom ZK uložku (teretovnica-4) koji si stavio nema tereta!?

2) Na drugom ZK uložku (teretovnica-3), za 2 mil. kuna je založena čestica od 10.070 m2 (Imex banka)

3) Na trećem ZK uložku (teretovnica-2), za 1,5 mil. kuna je založena čestica 5.124 m2 (Audio)

4) Na četvrtom ZK uložku (teretovnica-5) za 2,2 mil. kuna je založena čestica od 10.070 m2 (Cestar)

5) Na petom ZK uložku (teretovnica-1) za 2 mil. kuna je založena čestica od 5.124 m2 (Imex banka)

Dakle, za ukupno 7,7 mil. kuna je založeno 30.388 m2 zemljišta sa staklenicima. Naime, radi se o Resniku, dva manja i dva veća staklenika.
Možda bi trebalo povući kupnju ispod 1000 kuna, pa neka prodavaju!?
[/quote]

Pa po prvom ispada da se ta dakle zemlja, i to još građevinska procjenila na 7 700 000/30388 = 230 kn m2..

Pa koliko je onda poljoprivredna zemlja vrijedna ???

Kupnja će se sama povući kako izgleda na ekranu, 200 kn dnevno, do kraja tjedna smo na 900 kn Bože moj , pomozi nam
[pray]

Kressho

… i svi te poslušali
[lol]

Pa, nema druge nego izrokati to ispod 1000 kn i onda pokupovati sve te podijeljene dionice. Zašto pišati u vjetar i plaćati njima nešto što su dobili džabe od ovih hoštaplera iz Audia!
[/quote]
Ja to podržavam, ali zašto ne i na 500, premda mi je ulaz 5 puta skuplji

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Zezam se Mcinha, teško je to izvesti, nema smisla gubiti novce. Sa druge strane nisu branitelji/invalidi krivi što im je Audio dao naše dionice! Audio je zločinačka organizacija, to je problem!

Bilo kako bilo, ovo je samo pitanje dana!

Ključ oporavka su novi instrumenti i privatizacija

http://www.poslovni.hr/vijesti/kljuc-oporavka-su-novi-instrumenti-i-privatizacija-194219.aspx

Prije bi se reklo da se AUDIO ponašao kao da je d.d. te dionice dijeli šakom i kapom, zna se kako ćeto utjecati na cijenu papira
[/quote]

Ići će dolje, kao što vidimo .. Prodaja se sad malo povukla, jer vjerojatno ta ekipa koja je dobila dionice džabe ne prodaje kao mi , putem E-tradera, već preko brokera, koji valjda i sami žele nešto ušićariti na tome …
Npr potrpaju njihove na burzi po 1300 kn 10 komada, pa nama valjaju po 1400, 1500 skrivajući se na ASK-u…
Sačekajte kraj dana, ako vam se ne žuri, bit će i po 1250 kn
A sačekate li i kraj tjedna, možda ubodete koju i po 1000 kn…

Što je je, ponude je sada kao u priči, a cijena i dalje iznad trenutne vrijednosti zemlje kad se oduzmu dugovi

Kressho

Zezam se Mcinha, teško je to izvesti, nema smisla gubiti novce. Sa druge strane nisu branitelji/invalidi krivi što im je Audio dao naše dionice! Audio je zločinačka organizacija, to je problem!

Ja ih doista ne krivim, ali zašto držati bid iznad 1000 kad će biti likova koji će dati dobrano ispod, a to je njihova stvar. Audio je katastrofa, gotovo sve što je u državnom vlasništvu su uništili, izuzetak je KOEI

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

… i svi te poslušali
[lol]

[/quote]
Ja to podržavam, ali zašto ne i na 500, premda mi je ulaz 5 puta skuplji
[/quote]

Taj film nećeš gledati, al da će biti po 1000, 1100 kn tjedno dno ovih narednih par tjedana još do GUPa – hoće.
I toga smo svi svjesni, zato nitko više nećeni kupovati po 1400 kn, možda ni po 1300 kad se pojavi još 10ak komada, a pojavit će se.
Prijatelj mi radi u jednoj brokerskoj kući koja ih takodjer ima 50ak na nalogu, rekao je da on to neće kupovati, papka se, pa da budem strpljiv i da ne istrčavam,
Poslušat ću ga, a pošto za svih 50 nemam para, podijelih info sa vama momci [wink]

Kressho

Sačekajte kraj dana, ako vam se ne žuri, bit će i po 1250 kn

Pazi kako ide prodaja podijeljenih dionica od strane Audia, ne mislim samo na KSST, bio sam u još takvih dionica!

Prodavatelj: Dobar dan, dobio sam ove neke dionice od nekog HI-FI-ja, koliko ja za to mogu dobit para?

Brokeri: Pa trenutno vam je kupnja xy kuna, znači možete za to dobit 4.700 kn!

Prodavatelj: A kako su me zahebali, ovdje piše 10.000 kn (nominala). Ma, nema veze, dajte vi meni tih 4.700 kn. Kad mi to može bit na računu?

Brokeri: Za 4 radna dana!

Prodavatelj: Uh, fenomenalno! Prodavaj!

New Report

Close