KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da neće, ali to uopće nije bitno. Ono na što se trebaju fokusirati dioničari KSST je prenamjena Resnika i ako Grad Kaštela u studenome, po najavi, napravi prenamjenu, to je okidač za slijedeći natječaj. Naravno, to je jedino pozitivno što eventualno može privući ovog fantomskog potencijelnog ili nekog novog kupca!? Hoće li se prodati ovo zemljište ZL, po meni je također nebitno, a stvarno nemam pojma bi li bilo bolje da se proda ili da ostane u sastavu staklenika?
Uglavnom, ništa do prenamjene Resnika ili da izađe neka neočekivana vijest, što je po meni nemoguća misija!? Pratite sjednice Grada Kaštela, kad najave Resnik, nakon glasanja odlučite šta sa dionicama? Cijena je sada zaista smiješna, tako da se po nikojem scenariju ne isplati prodavati! No, tko voli, nek izvoli!

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

Malo sam se odmorio i razmislio, ipak nije u redu da vas napuštam u ovako naizgled nezgodnom momentu po cijenu KSST! Ostajem tu do daljnjega!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Malo sam se odmorio i razmislio, ipak nije u redu da vas napuštam u ovako naizgled nezgodnom momentu po cijenu KSST! Ostajem tu do daljnjega!

ostani ti nama smart. uvijek odluke treba donositi hladne glave. pogotovo dugorocne.
i sjeti se… titanik su prvi napustili misevi. a kapetan je ostao zadnji. skupa s njim i brodski orkestar.
istina i jedni i drugi su jednako zavrsili
[cry]
ali ipak drugacije se vidi. [thumbsup]

VAZNO!!

Revalorization Reserves:

Explanation:

Subsequent to initial recognition (naknadno po inicijalnoj procjeni), an item of property, plant and equipment may be revalued to fair value (predmet procjene posjeda, postrojenja, zemlje ili opreme može biti revaluiran po poštenijoj, realnijoj vrijednosti).
The "revaluation surplus" is recognised in equity [IAS16.37]. A subsequent revaluation decrement must in certain circumstances be charged against this reserve [IAS16.38].

The "revaluation surplus "is transferred to retained earnings periodically, net of the tax effect. The amount realised is the difference between depreciation based on the revalued carrying amount of the asset and depreciation based upon the asset’s original cost. When the asset is sold or scrapped, the balance in the reserve is transferred to retained earnings as a realised gain, and does not pass through the income statement [IAS16.39].
http://www.pwc.com/extweb/service.nsf/docid/4603E9E1F5CA9B56…

Wiley Accounting Glossary
http://media.wiley.com/product_data/excerpt/64/04712657/0471…
revaluation surplus…Sp(ain) reserva de revalorización

U prijevodu momci, to znači da ako su revalorizacijske rezerve upisane sa pozitivnim predznakom u Equity poduzeća (PASIVA) , da se taj iznos u svakom idućem kvartalu može (i ne mora) preseliti u stavku Retained Earnings – zadržane dobiti, a u slučaju Kaštelanskih Staklenika, to bi značilo da se isti iznos oduzima od iznosa negativnog predznaka zadržane dobiti, odnosno od izgubljene dobiti.

Da stvar bude bolja, u našem slučaju nema deprecijacije s obzirom da zemlja ne gubi vrijednost na klasičan način, kao recimo oprema ili postrojenja, ili čak zgrade jer on – ne zastarijeva.

Kressho

Ja sam već sada bankrotirao

?

Gaće ionako ne nosim, nudist sam …
Al kako vidim nisam jedini – i ovi iz Kaštela su isto, kad tako na golo prikazuju nestanak 35 miliona kuna kroz krivo zapisivanje ?? kratkoročnih dugovanja ..

Dakle, prvo imamo 121 milion kuna Revalorizacijskih rezervi u PASIVI što znači da je preneseni gubitak zapravo ravan nuli u onom trenutku kad gospoda računovođe odluče ovaj stavak prenijeti u Retained earnigns, gdje i pripada prema Zakonima računovodstva.

Nadalje there is an issue of 35 million of kunas koje su prebačene u Dugoročne obveze kao "odgođeni porezni dug" ali iz meni još uvijek nepoznata razloga nisu povučene iz Kratkoročnih obveza, odakle je taj dug i došao u Dugoročne obveze.

Ekipo dosta smo se igrali, vrijeme je za ozbiljne prijave Kaznenog djela "Sumnjive i manipulativne računovodstvene prakse" svim nadležnim institucijama

A debili koji i dalje prodaju su ovaj put doista popizdekali – ekipo s ovim revalorizacijskim rezervama, zatim prodajom parcele ZL-u po 56 000 000 kn ako prodje, te viška 35 000 000 kn medju dugovanjima koja će se vjerujem prije ili poslije brisati iz kratkoročnih obveza, BOOK KSST iznosi ni manje ni više nego 300 % sadašnje tržišne cijene !

I da stvar bude bolja – to je tek Poljoprivredni BOOK ako me pratite svi [thumbsup]

Mislim da smo ipak dotakli dno danas [wink]

Kressho

Audio traži 7.000 kn za dionicu, a ljudi je na burzi prodavaju za 1.177 kn!? Mislim da je to moguće samo u državi kao što je naša!? [sad]

Izgleda da će ipak ovi dolje na 50,5x doć na svoje…….kad tad….. [shocked]

Vid vrapca!.. iznesem očite materijalno značajne činjenice da je KSST zapravo 121 000 000 kn vredniji nego svi ovdje misle i ekipa mi odma kači jedinice ??

Ljudi moji šta ja mogu što kasno palite, pa prvo prodajete u džuture a onda gledate Bilance.
Eto vam posljednja bilanca tamo u izvješću za 2. kvartal, u pdf.u , pod Izvješća na ZSE, zatim PASIVA, pa revalorizacijske rezerve i njuškajte.

Piše lijepo 121 999 999

Kressho

Dugo sam na tržištu, ali moram priznat da ovako nešto nisam nikad vidio!?

imaš pravo……..to već dugo nismo vidjeli…….ošišalo vas ko početnike

s koliko ste ono krenuli?
sa 4900??

New Report

Close