KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedino što može pobuditi optimizam jest to što, čini mi se, negdje u ladici postoji plan izdvajanja vrijednog zemljišta i prodaje toga kao posebnog, izdvojenog poduzeća. To je trebalo napraviti odmah.

a što je tu optimistično za dioničare? što će lovu od prodaje spiskati za pokriće gubitaka, plaće, novi auto diši itd….i uskoro od te love neće ostati ništa, a zemljište više neće biti u vlasništvu KSST

moje pisanje je osobno mišljenje te nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Jbga leb, ja zamolim da komentirate ovo što sam stavio gore, a ti nam prolijevaš mudrost, kao da mi ne znamo gdje smo pogriješili!? Da znam gdje ću past, nebi prolazio tuda! Lako je biti general poslije bitke! Možeš komentirat ovo gore, imaš li neko mišljenje ili ćeš nam i dalje solit pamet tu?

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Nije mi bila namjera soliti pamet, a detaljnije objašnjenje za ono što si naveo možda se krije u revizorskom izvješću?

Ako netko može pomoći bio bi mu zahvalan! Naime, listam bilance, po neznam koji put i naišao sam na slijedeće, nikako da pohvatam konce!?

U financijskom za 9/2010 dugoročne obaveze su 4,6 miliona kuna, kratkoročne 50 miliona u kojim se vjerojatno nalazi i porezni dug!

http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/KSST-fin2010-3Q-NotREV-N-HR.pdf

U financijskom za 12/2010 dakle, godišnjem, dugoročne obaveze su povećane na 34,3 mil. kuna u koje je prebačen odgođeni porezni dug, a kratkoročne su ostale i čak povećane na 51,6 mil. kuna!?

http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/KSST-fin2010-1Y-NotREV-N-HR.pdf

*** Jel to "netko zamračio 30 miliona kuna" ili ja nešto propuštam?

. Smart zar ne vidiš da mučiš i sebe i nas s time što radiš, kasno je sad za kopanje – da, normalno da su zamračili ili ti – Ukrali , pokrali, 30 i ko zna koliko još više miliona kuna, što kroz neisplaćene plaće radnicima, što kroz utapanje zemlje svoj sili svojih jataca, poznanika i tako dalje.

Pa i klincu iz osnovne škole je jasno da takva firma jednostavno ne može, sve i da nitko apsolutno ništa ne proizvodi, raditi tolike gubitke, i čemu uopće takva zaduživanja ?!

No kažem, kasno je sada za plakanje. Preostaje nam jedino da okupimo 5 % kompanije i krenemo u snažnu ofenzivu, za početak da samostalno ponudimo ovu kompaniju na svim svjetskim tržištima, po nekoj realnoj cijeni, istovremeno urgirajući provedbu i završetak GUP-a na barem polovici zemlje (Resnik i Knežine), te da tražimo reviziju poslovanja proteklih 10 godina.

Zašto bi novac od prodaje 48 ha aerodromu išao za pokrivanje nečije pljačke ?!

Kressho

*** Jel to "netko zamračio 30 miliona kuna" ili ja nešto propuštam?

Zamračili radnici, imaš u revizorskom izvješću.

32 milijuna kuna kratkoročnih obaveza za doprinose, zdravstveno, mirovinsko…

*** Jel to netko zamračio 30 miliona kunaili ja nešto propuštam?

[/quote]
Ček leb, ali to se i prije vodilo kao kratkoročne obaveze, nije to trošak koji nije postojao prije. Oni su porezni dug iz kratkoročnih prebacili dugoročne, a kratkoročni su ostali isti? Ne kužim!?

Ukratko, glavna stavka u dugoročnim obvezama je odgođene porezne obveze 31,x mil kn. To je obveza plaćanja 20% poreza na revalorizaciju.

Najveće stavke u kratkoročnima:
obveze za poreze, doprinose i slična davanja – 37,5 mil kn:

komunalna i ine naknade 3,x mil kn
doprinosi na plaće 32,x mil kn

U odnosu na 2009. nisu se puno povećale ni kratkoročne ni dugoročne obveze, možda je neka greška u 3q, tipfeler, ispala neka znamenka ili slično…

ovo je iz vremena kad su mediji pisali da kkst vrijedi puno vise od 300mil EURA?!
no zanima me da li ovaj citat se odnosi na zemljiste koje zeli ZL ili je to neko drugo zemljiste?sto je bilo sa tom IKEAom? [wink]
"- Moguće je prenamijeniti prostor koji se nalazi između aerodromske piste i brze ceste gdje zajedno s državnim vlasništvom ima oko 200 tisuća do 300 tisuća metara četvornih, koji bi se trebao prenamijeniti u poslovni park o čemu sam pričao s predstavnicima IKEA-e – kazao je Berket. link."
anyhow,saznat cemo mozda vec sutra ili prekosutra ….

odnosu na 2009. nisu se puno povećale ni kratkoročne ni dugoročne obveze, možda je neka greška u 3q, tipfeler, ispala neka znamenka ili slično…

Tipfeler od 31,3 miliona kn!? Vidi, vrlo je jednostavno. 3Q/2010 ukupno obaveze 54,6 mil. kuna, a 4Q/2010 ukupno obaveze 85,9 mil. kuna!?

Sve do 4Q/2010 dugoročne su se kretale oko 5-7 mil. kuna!

*** Jel to netko zamračio 30 miliona kunaili ja nešto propuštam?

[/quote]
Ček leb, ali to se i prije vodilo kao kratkoročne obaveze, nije to trošak koji nije postojao prije. Oni su porezni dug iz kratkoročnih prebacili dugoročne, a kratkoročni su ostali isti? Ne kužim!?
[/quote]
moguce da su uzeli kratkorocni kredit za poslovanje ili ulaganje neko u proizvodnju,pripremu proizvodnje

Vidi, vrlo je jednostavno.

Prema nerevidiranom godišnjem izvješću za 2009. godinu dugoročne obveze iznose cca 5 milijuna kuna, a prema revizorskom izvješću za 2010. godine dugoročne obveze iznose 37,6 milijuna kuna.

Kratkoročne se slažu u oba izvješća.

Odgođene porezne obveze nisu ubačene u godišnje izvješće za 2009. godinu, rekao bih onako površno. Da, to je to definitivno. Odgođene porezne obveze za revalorizaciju.

E sad, zašto su neubačene, tko treba pitat tamo u računovodstvu valjda.

Kratkoročne se slažu u oba izvješća.

I dugoročne sve do 4Q/2010! Nije moguće da ih nisu prikazivali godinama i onda puf, uh, jbmti, zaboravili smo na ovih 30 miliona kuna?

New Report

Close