koliko beskorisnih laprdanja na ovoj temi, te GUP, te NATO, te Agrokor…a na kraju priče, NITI JEDNA ponuda [bye]
Plejboj,
ne vidim ovaj tvoj zadnji post, ali po prošlom vidim da rastežeš priču bez razloga. Jbga, sada nam se ovi bolesnici imaju pravo rugati i mi ništa tu ne možemo promijeniti.
Blesavi smo što smo vjerovali (sanjali) da ova Vlada ili HFP, može išta napraviti kako treba. Oni u ovom postupku prodaje, doslovno ništa konkretno nisu napravili kako bi Kaštelanske staklenike zaista i prodali. Samo su pričali priče za laku noć, a mi smo ovdje spavali, umjesto da smo bježali iz dionica u kojoj RH ima bilo kakav udjel.
U jednoj takvoj sam već bio i izašao glavom bez obzira, srećom sa minimalnim gubitkom, jer sam vidio da ta njihova "privatizacija" nigdje ne vodi. Evo me opet ovdje, čekam neki nemogući scenarij i gledam svojim očima, a nikako da to sve sagledam iz njihovog kuta, a to je, da njih boli ku..c za staklenike, prodaju, radnike, dioničare… Bitno je da svaki od njih ukrade nešto novaca ispod stola, netko 10.000, a netko 1.000.000 kn, Benzon prodajući jeftino zemlju, Čobanković namještajući kumu Knežine, za koje ovaj najam vjerovatno nije nikad platio, Audio je vrlo vjerovatno nekome pokušao namjestiti jeftino preuzimanje, itd.
Šta reći na kraju? KSST vrijedi i tu nema priče, kupci bi se definitivno mogli naći, ali ne sa ovim lopovskim modelom… Ok, oni će za par dana vjerojatno prodati vrlo malo zemljišta za ogromne novce, grad će im prenamjeniti zemljište Resnik i tu će dobiti ogromne novce, tj povećati jako vrijednost tvrtke, ali gdje smo tu mi dioničari? Nigdje! Jedino što možemo napraviti je, javni i pravni pritisak da im sve to prisjedne i izađe na nos. Jer, zašto bi samo mi snosili određene posljedice ovog njihovog nemara. Jad i bijeda Hrvatske države, to smo mogli znati od samog početka!
Mdobro, nista neocekivano, cujemo se na 3. natjecaju do tada pozdrav i drz te se.
A, moji momci, šta se toliko brinete!? Nitko nije kriv, to je burza. Dionice rastu 100%, pa padaju 50%, pa opet rastu 20%, itd. Istina, HFP nas je ovdje preveo žedne preko vode, ništa čudno. Šta ćemo sad, idemo dalje u nove pobjede, bit će kako bude! [wink]
http://www.kapital.tv/content/show/ContentId/12479
bilo je ovo davno…pitajte gospodina zašto je odustao od kupnje Kaštelanskih staklenika [wink]…bilo što da vam kaže puno će te saznati [wink]
Nadam se da sutra neće biti panične rasprodaje.
Ako smo uspjeli izdržati do sada, morali bi izdržati i treći natječaj.
Evo me opet ovdje, čekam neki nemogući scenarij i gledam svojim očima, a nikako da to sve sagledam iz njihovog kuta, a to je, da njih boli ku..c za staklenike, prodaju, radnike, dioničare… Bitno je da svaki od njih ukrade nešto novaca ispod stola, netko 10.000, a netko 1.000.000 kn, Benzon prodajući jeftino zemlju, Čobanković namještajući kumu Knežine, za koje ovaj najam vjerovatno nije nikad platio, Audio je vrlo vjerovatno nekome pokušao namjestiti jeftino preuzimanje, itd.
Njima je najvažnije da svaki mjesec si isplate plaće. kada bi sav portfelj bio prodan ne bi više postojala niti svrha njihovog postojanja.
Točno Mr.Perfect
Nadam se da sutra neće biti panične rasprodaje.
Pa, svi mi sami krojimo svoju sudbinu, a ako nekome odgovara da prodaje i ruši SVOJU imovinu, samo naprijed. Mislim da su svi ispod 1500 kn u gubitku, pa ne vidim razlog da se ide ispod. Također, kad su svi vjerovali da nije uopće bilo zainteresiranih, cijena je bila oko tog nivoa.
Sa druge strane, za par dana će im sjesti (nadam se da neće i to zahebat), cca. 500 kn keša po dionici na račun, pa i to ima neku snagu i potporu.
Opet ponavljam, interesira me tko je predao pismo namjere i koja je bila cijena za Kaštelanske staklenike. Ako ništa, ovaj TAJNI model prodaje, je upravo ono što im je Jovanović rekao!!!
Dobro, nemojmo sada pretjerivati – na 700 kn i na 900 kn neće sigurno pasti više nikada, jer će ipak slijediti očekivanja skorašnjeg trećeg kruga.
Pa, upravo si ti predviđao cijenu od 900 kn, sjećaš se?
Nakon toga AUDIO iste poziva da predaju obvezujuću ponudu i to po minimalnoj cijeni koju im oni odrede , odnosno povjerenstvo
Nije istina! Prvo ovlašteno društvo (brokerska kuća) napravi procjenu, na temelju koje UO donese odluku o konačnoj cijeni za natječaj.
Zatim potencijalni kupac uplaćuje jamčevinu u iznosu 2 % vrijednosti društva, te se obvezuje na kupnju po nekoj minimalno zadanoj cijeni
Daj molim te, gdje si ti ovo pročitao, u kojem dijelu zakona upravljanja državnom imovinom?
Što se nas tiče možda su opet tražili 7000 kn i samim time nije bilo interesa, a možda je sve ovo skupa bila farsa za kupovanje vremena dok se ne odradi GUP te će uskoro slijediti novi natječaj
Što se tiče ove cijene od 7000 kn, vrlo vjerojatno si u pravu. Jer, koliko ja znam, nitko nije radio novu procjenu!
S druge strane dio duga će se umanjiti dokapitalizacijom za prebijanje kamata, pa će emitiranjem novih dionica AUDIO povećati svoj udio a smanjiti naše udjele
Dug po kamatama je cca. 120 kn po dionici, pa ne vidim nekog drastičnog smanjenja imovine, a posebno ne ovim modelom.
Realna će vrijednost tada na burzi biti – nakon GUP i dokapa – oko 2200 kn po mojoj procjeni minimum do 3160 kn maximum
Heheheh, najjači si mi kad pričaš o financijama. Kakva je to "realna vrijednost na burzi", to prvi put čujem. Procjenjena minimalna vrijednost i stoga knjigovodstvena vrijednost nakon prenamjene i plaćanja dugova će biti 4.500 kn!
Dakle samo će bu..le prodavati ove dionice sutra a jbg, budala uvijek ima, i budale nam uvijek sruše cijenu na neko vrijeme
Istina! Ja sumnjam u sasvim nešto deseto ovdje, malo ću ipak provjeriti prije nego nešto konkretnije napišem o tome. Ali, kako smo već pisali o tome, nije cijena na burzi slučajno na ovom nivou!!!
AUDIO vedri i oblači..?
Slobodna Dalmacija 25.10.2011. | 09:31
Na natječaj za preuzimanje splitske tvornice pića stigle dvije ponude koje je AUDIO odbio
VINARI TONU Propala kupnja ‘Dalmacijavina’
Propala je mogućnost da Traubi International corp. USA Salamona Berkowitza s radnicima ‘Dalmacijavina’ zajednički preuzime splitsku tvrtku
Natječaj za privatizaciju “Dalmacijavina” ponovno je propao! Od pet tvrtki koji su iskazale zainteresiranost za “Dalmacijavino” na natječaj za preuzimanje 79,82 posto temeljnog kapitala splitske tvornice pića, vrijednosti 124 milijuna kuna, do krajnjeg roka koji je istekao u ponedjeljak u 14 sati u Agenciju za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) stigle su dvije ponude, i to od Traubi International corp. USA i poduzeća koje su osnovali radnici “Dalmacijavino-ESOP”.
Pismo premijerki
Lukica Bucat, predsjednik Nezavisnkog sindikata “Dalmacijavina” i predsjednik Uprave “Dalmacijavino-ESOP”, kazao je da je AUDIO odbio obje ponude.
– Odgovor zbog čega su ponude odbijene kompliciran je. Naravno da postoje šanse da se natječaj ponovi, ali “Dalmacijavino” je svakim danom u sve goroj situaciji koja vodi prema likvidaciji. U utorak ću zbog problema “Dalmacijavina” uputiti dopise premjerki Jadranki Kosor, ministru Petru Čobankoviću i Tomislavu Bobanu, ravnatelju AUDIO-a – kazao je Lukica Bucat.
Navodno su ponude odbijene jer nisu ispunjavale uvjete iz natječaja.Tražilo se da kupac vrati sto milijuna kuna pozjamica koje su HFP i AUDIO davali za plaće radnicima, ali i za preseljenje iz trajektne u Sjevernu luku.
Ponuđači su trebali dati i jamstvo u vrijednosnim papirima da će tih 100 milijuna kuna platiti u roku od dvije godine. Radnici su od traženog iznosa ponudili tek 20 milijuna kuna, za koje opet nisu mogli dati jamstvo.
U AUDIO-u u ponedeljak popodne nisu potvrdili da su pristigle ponude odbijene. Također, nisu željeli kazati što su ponudili američka kompanija i radnici, kao niti konkretizirati koja je daljnja procedura.
Tek su nam neslužbeno kazali da će stručne službe analizirati pristigle ponude temeljem čega će biti donesene daljnje odluke, ne želeći kazati u kojem bi roku to trebalo biti učinjeno.
U AUDIO-u objašnjavaju da je ova privatizacija prva koja se provodi prema odredbama novog Zakona o upravljanju državnom imovinom koji je na snagu stupio 1. siječnja 2011. godine, kao i odredbama Udredbe o prodaji dionica i poslovnih udjela u trgovačkim društvima u vlasništvu RH, zavoda i drugih pravnih osoba čiji je osnovač RH.
Traubisoda i pipi
Poznato je da Traubi International corp. USA želi proizvode “Dalmacijavina” plasirati na američko tržište, posebno piće pipi, te da u splitskoj tvornici želi pokrenuti proizvodnju traubisode.
Nadalje, nemaju namjeru otpuštati radnike. To je, naime, radnicima u nedavnom posjetu kazao predstavnik američke kompanije Salamon Berkowitz. Upravo je ekipa ekomomista iz Traubi International corp.
USA ovog vikenda bila u “Dalmacijavinu”, ali ne radi dubinskog snimanja stanja u tvrtki jer za to nije bilo vremena, već su svojim stručnim znanjem pomogli tvrtki “Dalmacijavino-ESOP” da završi svoju ponudu.
Time se dalo naslutiti da će upravo Traubi International corp. USA s radnicima “Dalmacijavina” zajednički krenuti u preuzimanje splitske tvrtke.
TANJA GATTIN ZEBIĆ
Abramjan i Jujnović odustali
Ruski biznismen Ara Abramjan nije dao svoju ponudu jer nije ispunjen njegov zahtjev da se rok za predaju ponuda produži za sedam do deset dana. Smatrao je da je neprofesionalno u tako kratkom roku dati ozbiljnu ponudu, a već se prije 15 godina opekao pri ulaganju u Hrvatsku kada je kupio hotele Haludovo da bi mu zatim bila blokirana daljnja ulaganja u taj projekt. Mate Jujnović također nije predao ponudu jer je smatrao da su uvjeti neodrživi.
Naime, osim povrata 100 milijuna kuna AUDIO-u, kupac bi također morao zadržati svih 450 radnika iako je već više od 200 radnika iskazalo želju da odu iz tvrtke uz otpremninu…