Evo taj mlaki članak iz SD:
Po meni najbitnije iz članka, ali šta se može? Moguće da su nekome namjestili staklenike, ali mene ionako samo interesira cijena!?
Hanfa se ograđuje
U Hanfi nam je, pak, rečeno kako bi pravilo ponašanja trebalo biti upravo suprotno, odnosno da bi Audio trebao (prije nego što obavijesti javnost) Hanfu i Zagrebačku burzu izvijestiti o postojanju pisama namjere za kupnju dionica nekih poduzeća, baš zato što se radi o cjenovno osjetljivim informacijama. Kada smo Hanfi poslali službeni upit je li točno da je ta institucija, kao regulatorni organ, zabranila objavljivanje takvih informacija, Ivan Mučnjak iz Hanfina Sektora za suradnju i unaprjeđenje programa odgovorio nam je da to nije točno.
“Iz Audia smo dobili dopis u kojem su od nas zatražili da se očitujemo na proceduru raspisivanja natječaja za prodaju dionica i mi smo im odgovorili, ali u tom odgovoru niti smo izričito tražili niti je ton naših odgovora bio takav da bi to značilo da smo zabranili objavu tih informacija”, rekao nam je Mučnjak.
Zašto je Tomislav Boban odlučio aktivnosti Audia – od sjednica Upravnog vijeća, preko provođenja privatizacijskih procesa, do (ne)postojanja uobičajenih kontakata s novinarima – držati podalje od javnosti, pitanje je na koje za sada nema odgovora. Ali da to predstavlja prvorazredni skandal institucije koja upravlja s najvećim dijelom državne imovine, to je više nego jasno. I to institucije koja je naslijedila katastrofalno loš imidž Fonda za privatizaciju.
Možda bi gubici bili manji da su imali ovakvu strategiju proizvodnje povrća [lol] [wink]
http://www.vecernji.hr/vijesti/od-sjemenki-poslanih-svemir-uzgojili-goleme-krastavce-clanak-339399
Živo me zanima hoće li se danas štogod objaviti u svezi obvezujuće ponude
Hahaha, pazi samo kako su se utišali i ovi dežurni kritičari ovdje, nemaju ni oni pojma šta bi sada pisali. Jasno je da su pisma namjere za staklenike stigla i da se pozvao potencijalni kupac da preda obvezujuću ponudu.
Tko je to poslao pismo namjere? Kolika će bit cijena? Bili kupio dionice? Bili ih prodao? Nitko ne zna odgovor! [wink] Ili…
Kao ni novinar iz članka!? Iako su do nedavno tvrdili, kako nema zainteresiranih!
…Problem je, međutim, što u Audiu ne žele objaviti tko je dao pisma namjere za kupnju Kaštelanskih staklenika, ako je uopće bilo takvih ponuda. Pri tome nije jasno ni hoće li Audio javnost obavještavati o tijeku drugoga kruga privatizacijskog postupka, na koji će biti pozvani samo oni koji su poslali neobvezujuće pismo namjere…
Audio:
…pozvani su u drugi krug natječaja, koji traje do 24. listopada 2011. godine! [pray]
Izgleda da je lagani nervozitet zahvatio dioničare KSST. Otvaranje ponuda je u srijedu pa cijena skače i po 15% na dan. Znači da Audio dobro čuva tajnu. [proud]
Wtf? Negdje je nešto procurilo?
Goapodo, ne ubijajte glasnika:
http://www.audio.hr/zagreb-24-listopada-2011.aspx
Vjerujte, žao mi je što nije bilo ponuđača. Bio bih sretniji da ih je bilo. ZZtop je na kraju ipak bio u pravu.
Pazi ovih bilmaza sada što se naslađuju? Pa, jeste bolesni ljudi, meni se čini da ste svi redom za psihijatriju!?
Ok, nije se podnijela obvezujuća ponuda i to je to. Mene ipak više od svega interesira, koja je cijena tražena za KSST, tko je napravio procjenu i tko je taj koji je predao pismo namjere? Nekako mi je sve ovo sumnjivo što se događalo u zadnjih 10 dana.
Vidite, kako se ipak mogu objaviti vijesti, kad se hoće!?
Što se tiče cijene ionako je nigdje, a gdje će doći, to će odrediti tržište. Bila ona na burzi 1000 ili 2000 kn, KSST vrijedi daleko više. Način na koji ove lopine pokušavaju "zamračiti" zemljište Kaštelanskih staklenika je definitivno od sutra priča za Uskok! A, ako netko ima muda za napasti sve odgovorne ovdje, to sam ja. Od sutra kreće prozivka svih odgovornih u ovoj krađi, počevši od Benzona, Čobankovća, Bobana i drugih!
A, vi bolesnici, samo dajte jadnici!
Dobro, nemojmo sada pretjerivati – na 700 kn i na 900 kn neće sigurno pasti više nikada, jer će ipak slijediti očekivanja skorašnjeg trećeg kruga.
A ovo da su "mogli staviti cijenu koju su željeli .." nije istina i ne vidim zašto se dopušta objava takvih neutemeljenih i lažnih informacija na forumima
Prlikom iskazivanja interesa potencijalni kupac ne stavlja nikakvu cijenu sam, već samo iskazuje namjeru da otkupi dio društva ponuđen na prodaju.
Nakon toga AUDIO iste poziva da predaju obvezujuću ponudu i to po minimalnoj cijeni koju im oni odrede , odnosno povjerenstvo
Zatim potencijalni kupac uplaćuje jamčevinu u iznosu 2 % vrijednosti društva, te se obvezuje na kupnju po nekoj minimalno zadanoj cijeni
Što se nas tiče možda su opet tražili 7000 kn i samim time nije bilo interesa, a možda je sve ovo skupa bila farsa za kupovanje vremena dok se ne odradi GUP te će uskoro slijediti novi natječaj
U pravilu u ovakvim se situacijama državne agencije vraćaju oprobanim praksama, tako da je moguće vrlo lako da veoma brzo objave novi natječaj, u praksi HFP-a
Osim ovoga, morate uzeti u obzir dragi drukeri pretjeranog pada da je većina paničara već izvjetrila posljednjih tjedana, te da uskoro slijedi GUP na cca 160 000 m2 zemllje što će dovesti do sveukupnog povećanja vrijednosti Društva za barem 160 000 000 kn u knjigama, odnosno povećanje nominale na cca 4000 kn
S druge strane dio duga će se umanjiti dokapitalizacijom za prebijanje kamata, pa će emitiranjem novih dionica AUDIO povećati svoj udio a smanjiti naše udjele
Realna će vrijednost tada na burzi biti – nakon GUP i dokapa – oko 2200 kn po mojoj procjeni minimum do 3160 kn maximum
Dakle samo će budale prodavati ove dionice sutra a jbg, budala uvijek ima, i budale nam uvijek sruše cijenu na neko vrijeme
Svi koji imamo i druge zanimacije u životu smo na to već oguglali i neće nas to previše dirati
Novac će nam biti zaključan dakle dok ne dovrše GUP (cca još 30ak trgovinskih dana) ili pak ne objave novi natječaj
Dobro, nemojmo sada pretjerivati – na 700 kn i na 900 kn neće sigurno pasti više nikada, jer će ipak slijediti očekivanja skorašnjeg trećeg kruga.
A ovo da su "mogli staviti cijenu koju su željeli .." nije istina i ne vidim zašto se dopušta objava takvih neutemeljenih i lažnih informacija na forumima
Prlikom iskazivanja interesa potencijalni kupac ne stavlja nikakvu cijenu sam, već samo iskazuje namjeru da otkupi dio društva ponuđen na prodaju.
Nakon toga AUDIO iste poziva da predaju obvezujuću ponudu i to po minimalnoj cijeni koju im oni odrede , odnosno povjerenstvo
Zatim potencijalni kupac uplaćuje jamčevinu u iznosu 2 % vrijednosti društva, te se obvezuje na kupnju po nekoj minimalno zadanoj cijeni
Što se nas tiče možda su opet tražili 7000 kn i samim time nije bilo interesa, a možda je sve ovo skupa bila farsa za kupovanje vremena dok se ne odradi GUP te će uskoro slijediti novi natječaj
U pravilu u ovakvim se situacijama državne agencije vraćaju oprobanim praksama, tako da je moguće vrlo lako da veoma brzo objave novi natječaj, u praksi HFP-a
Osim ovoga, morate uzeti u obzir dragi drukeri pretjeranog pada da je većina paničara već izvjetrila posljednjih tjedana, te da uskoro slijedi GUP na cca 160 000 m2 zemllje što će dovesti do sveukupnog povećanja vrijednosti Društva za barem 160 000 000 kn u knjigama, odnosno povećanje nominale na cca 4000 kn
S druge strane dio duga će se umanjiti dokapitalizacijom za prebijanje kamata, pa će emitiranjem novih dionica AUDIO povećati svoj udio a smanjiti naše udjele
Realna će vrijednost tada na burzi biti – nakon GUP i dokapa – oko 2200 kn po mojoj procjeni minimum do 3160 kn maximum
Dakle samo će budale prodavati ove dionice sutra a jbg, budala uvijek ima, i budale nam uvijek sruše cijenu na neko vrijeme
Svi koji imamo i druge zanimacije u životu smo na to već oguglali i neće nas to previše dirati
Novac će nam biti zaključan dakle dok ne dovrše GUP (cca još 30ak trgovinskih dana) ili pak ne objave novi natječaj
:-)) nešto malo zaradih na KSST u onom prvom valu, onda poslije nešto malo izgubih, ukupno ipak u plusiću, pratim malo da vidim što se događa pa da opet malo uletim, al to kako se neki ljudi ovdje tješe, to je strašno. Svaka čast tima istima na informiranosti, ali nemate vi dečki pojma što će se ovdje dogoditi, pojma nemate.