KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vaš link

@Smart

Evo našao sam taj posprdni članak. Ako su oni odabrani za procjenu, neće biti dobro; evo što oni kažu tada:

No, cijena od oko 3900 kuna ostala je "daleko ispod one apsurdne koju traži država, a to je 7000 kuna", kažu u ST Investu.

U toj investicijskoj kući ističu da interes koji na burzi vlada za Kaštelanske staklenike pokazuje da je Vlada tu tvrtku mogla, ali i trebala prodavati, na najprimjerenijem mjestu – uređenoj burzi.

Da, trebali su staviti paket na ask pa tko želi neka skine [lol]

Bez brige, nakon ljeta sam kupnju Buga i Pcchipa "zamijenio" kupnjom Lidera.

BTW, kako rekoh – zanemarujući sve ove priče o ne/privatizaciji KSST – zanimljiva je tehnička slika KSST grafa. Čudo da to nitko nije komentirao dosad.
Postoji (velika) skrivena pozitivna divergencija cijene i nekih indikatora unatrag 10ak mjeseci, od skoka iznad 1000 kn. Sve skupa čak liči i na nekakvu zastavu ili što već s povećim targetom…
(nemam sad nažalost vremena stavljati, stavit ću kasnije).

shefe, ovdje TA zaista ne igra nikakvu ulogu!

@mateo
,
nemoj na to obraćati pažnju, nije to toliko bitno, ali imam razloga sumnjati da su oni odabrani za posao. Ne znači nužno da neće napraviti fer procjenu!?

P.S. Obratite pažnju na muljanje kupnje i prodaje, ali nije ni to više bitno!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Ipak uzmimo u obzir slijedeće. Dakle, konačnu odluku o početnoj cijeni donosi Audio, ne društvo koje radi procjenu. Na čelu UO Audia je ministar Čobanković, tako da mislim kako ne trebate očekivati da će cijena biti ispod 4.000 kn u nikakvoj soluciji!? Prije bih rekao da će se kretati oko 5.500 kn, ali to je samo moje mišljenje. Nema apsolutno nikakve logike da nešto što su procjenili po 7.000 kn, na kraju prodaju za 2.500 kn, nemoguće!

Nije nikakav nagovor na kupnju, pitanje je hoće li potencijalni kupac dati i konačnu ponudu!?

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

shefe napokon da je netko i o TA progovorio ovdje(osim nesto malo mene) [thumbsup]
naravno da TA ovdje igra ulogu-tko ju je pratio mogao je prodat na vrhu i ulazit kasnije nisko,trejdat..
samo treba znat iscitat podatke prilagodjeno dionici…jer svaka TA tj graf,odrazava kretanje na trzistu,i TA alati su nacinjeni da proanaliziraju ponasanje ulagaca.ocito je da je sad npr u odnosu na ranije mali ulaz u dionicu i da je visestruko potcijenjena i preprodana.a i grafikoni su napokon napravili zaokret
zato shefe,ako ti se da ,grafovi su i vise nego dobrodosli [smiley]

Ipak uzmimo u obzir slijedeće. Dakle, konačnu odluku o početnoj cijeni donosi Audio, ne društvo koje radi procjenu. Na čelu UO Audia je ministar Čobanković, tako da mislim kako ne trebate očekivati da će cijena biti ispod 4.000 kn u nikakvoj soluciji!? Prije bih rekao da će se kretati oko 5.500 kn, ali to je samo moje mišljenje. Nema apsolutno nikakve logike da nešto što su procjenili po 7.000 kn, na kraju prodaju za 2.500 kn, nemoguće!

Nije nikakav nagovor na kupnju, pitanje je hoće li potencijalni kupac dati i konačnu ponudu!?

Upravo tako – pitanje je hoće li potencijalan kupac dati obvezujuću ponudu – sve ostalo je nebitno.

Srdačan pozdrav

ma to je samo prastari link brokera koji su komentirali tadasnju burzovnu cijenu,referentna je 7000,eventualno tih 5500 iako ja nikad nisam vidio taj podatak o 5500 ni link na njega.ali ,mislim ,,po onim velikim prometima na 4000 da se nitko nebi ovdje bunio na tu cijenu.osim dakako onih koji jos nisu usli niti ce vjerojatno uc.oni ce biti jalni kao sto su vec sad jalni radi potencijalne nase zarade.ali s dr strane ih je strah uci.a sta ces… [huh]

Upravo tako – pitanje je hoće li potencijalan kupac dati obvezujuću ponudu – sve ostalo je nebitno.

Srdačan pozdrav
[/quote]
naravno da ce dati,to nije pitanje,pitanje je samo kada i koliko.razumno je ocekivati:uskoro i puno vise nego sto je sadasnja cijena

elijah,
evo ti link na cijenu od 5.500 kn. Đuro Popijač, 24.11.2009.g. Problem je što su tada bilmazi mislili da KSST ima samo 478.000 m2. Eto, to su naši ministri!?

http://www.vecernji.hr/biznis/za-zemljiste-kastelanskih-staklenika-drzava-trazi-500-mil-kn-clanak-55985

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Mogu bez brige kopirati spidermana on to ne vidi jer sam mu na ignore [lol] ……..U Čakovcu ove godine sudski vještak kojeg je grad platio procijenio je zemljište kod stare vage na 80€/m2 a gradonačelnik Šalamon je to odmah nakon toga prodao na dražbi po 23€. Bila je to prva dražba a početna je odmah bila 23, dakle nije se ni pokušalo dobiti više. A kupio je lokalni tajkunčić. Radi se o 5000m2 pa razlika u eurima iznosi 300.000€. Nema logike [lol] Ima ima logike,i te kakve [tongue]

Prijavio sam ja to dorhu i uskoku ali … [tongue] [tongue]..rade na tome [tongue]

Nema logike….Ivica je prdnuo u razredu i učiteljica ga je otjerala na hodnik. Šeće on hodnikom i ponavlja …nema logike…nema logike. Dođe upravitelj pa ga pita..što je Ivice,zašto nema logike? Kaže ivica upravitelju..prdnuo sam u razredu,užasno smrdi a učiteljica me istjerala na hodnik. I sad ja tu udišim sviježi zrak a ona i ostali se guše od smrada…..nema logike [lol]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

U utorak je zadnji dan, tražilo se 7000 kuna ,a cijena je 900 kuna ispod nominale, doista ne kužim dežurne pljuvače, pa po koliko bi oni htjeli u dionicu?!

Ne reci dvaput da cijena nije namjerno vraćena na ovu razinu!? Jer, ako je cijena na burzi npr. 1700 ili 1800 kn, onda će eventualna ponuda po 2500 ili 3000 kn zvučati razumno i nitko neće previše spominjati onih početnih 7000 kn. Da je cijena na burzi 3500 ili 4000, onda bi ponuda ispod toga bila bezvezna i svatko bi tražio opravdanje procjene od 7000 kn. Razmislite malo o tome? Kad sam saznao tko je ono rušio dnevno po 10%, a znajući da gubi nenormalno jer je kupovao i po puno većim cijenama, upitam se!?

Moje razmišljenje je, da ni eventualni kupac ne očekuje kako će mu se KSST dati za 2500 kn, nemoguće ga je procjeniti po toj cijeni, ali da bi ga mogao dobiti za 3200-3500 kn, bi!? Pričekajmo par dana. bit ćemo valjda pametniji.

Čudi me, kako sada profesionalne novinarke gđa.Marija iz poslovnog i gđa. Jadranka iz SD nemaju pametnih izjava za napisati???
[/quote]
pa onda ako dodje ponuda na "samo" cca 3500 a vidi se da je umijesan onaj sto je rusio ,mozemo i njega prijavit hanfi da ga proreseta [lol]

shefe, ovdje TA zaista ne igra nikakvu ulogu!

Da, Smart, slažem se. Kao nažalost, trenutno, ni na kojoj dionici na ZSE, ali to je neka druga priča…
No, bez obzira na to, činjenica jest da se na grafu može primijetiti 1 divergencija i 1 pattern.

U prilogu je tjedni graf KSST (dakle, duljeg trajanja) s ucrtanom divergencijom koja postoji (da li će utjecati na cijenu, to iz "fundamenata" ne znamo).

A ovdje je link na opis "Falling wedge" patterna.
http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:chart_analysis:chart_patterns:falling_wedge_revers

Zaključke neka svatko za sebe izvede sam.

Kako već rekoh, ovdje je štošta od samog početka (a priča seže u 2009. kako vidimo) čudno i nelogično, hajmo reći da je graf "nepristrani promatrač" (bez obzira ukazuje li nam točno ili ne), tj. prikazuje ono što jest. Što će na kraju doista biti, ne znam, ali nijedna me solucija više ne bi iznenadila… [lol]

New Report

Close