U utorak je zadnji dan, tražilo se 7000 kuna ,a cijena je 900 kuna ispod nominale, doista ne kužim dežurne pljuvače, pa po koliko bi oni htjeli u dionicu?!
Ne reci dvaput da cijena nije namjerno vraćena na ovu razinu!? Jer, ako je cijena na burzi npr. 1700 ili 1800 kn, onda će eventualna ponuda po 2500 ili 3000 kn zvučati razumno i nitko neće previše spominjati onih početnih 7000 kn. Da je cijena na burzi 3500 ili 4000, onda bi ponuda ispod toga bila bezvezna i svatko bi tražio opravdanje procjene od 7000 kn. Razmislite malo o tome? Kad sam saznao tko je ono rušio dnevno po 10%, a znajući da gubi nenormalno jer je kupovao i po puno većim cijenama, upitam se!?
Moje razmišljenje je, da ni eventualni kupac ne očekuje kako će mu se KSST dati za 2500 kn, nemoguće ga je procjeniti po toj cijeni, ali da bi ga mogao dobiti za 3200-3500 kn, bi!? Pričekajmo par dana. bit ćemo valjda pametniji.
Čudi me, kako sada profesionalne novinarke gđa.Marija iz poslovnog i gđa. Jadranka iz SD nemaju pametnih izjava za napisati???
U utorak je zadnji dan, tražilo se 7000 kuna ,a cijena je 900 kuna ispod nominale, doista ne kužim dežurne pljuvače, pa po koliko bi oni htjeli u dionicu?!
Ne reci dvaput da cijena nije namjerno vraćena na ovu razinu!? Jer, ako je cijena na burzi npr. 1700 ili 1800 kn, onda će eventualna ponuda po 2500 ili 3000 kn zvučati razumno i nitko neće previše spominjati onih početnih 7000 kn. Da je cijena na burzi 3500 ili 4000, onda bi ponuda ispod toga bila bezvezna i svatko bi tražio opravdanje procjene od 7000 kn. Razmislite malo o tome? Kad sam saznao tko je ono rušio dnevno po 10%, a znajući da gubi nenormalno jer je kupovao i po puno većim cijenama, upitam se!?
Moje razmišljenje je, da ni eventualni kupac ne očekuje kako će mu se KSST dati za 2500 kn, nemoguće ga je procjeniti po toj cijeni, ali da bi ga mogao dobiti za 3200-3500 kn, bi!? Pričekajmo par dana. bit ćemo valjda pametniji.
Čudi me, kako sada profesionalne novinarke gđa.Marija iz poslovnog i gđa. Jadranka iz SD nemaju pametnih izjava za napisati???
[/quote]
Popust od 70% ne može zvučati razumno,ali o tom potom
padaju samo gradjevinari i brodari jer se iskrcavaju i dalje veliki u ovom razdoblju ,ne pada cijela burza
kolega elijah, vi ste najveća antipropaganda za KSST! tko pročita desetine postova koje ovdje sipate iz rukava, izgubi volju kupiti ovu dionicu [bye]
Popust od 70% ne može zvučati razumno,ali o tom potom
Nisam to mislio Mcinha!
1) Početna prodajna cijena 7.000 kn po dionici
2) Cijena na burzi dolazi do 4.990 kn
3) Nitko se ne javlja na javlja na prvi natječaj, cijena na burzi pada na razinu od 2.500 – 3.200 kn
4) Audio raspisuje novi natječaj po novom zakonu o upravljanju državnom imovinom, nitko ne spominje cijenu
5) Cijena na burzi se kreće između 2.400 – 2.800 kn
6) U novinama izlaze neslužbene i neprovjerene informacije da nema zainteresiranih kupaca
7) Cijena se ruši sa dosta velikom količinom na 1.400 kn ili 80% manje od procjenjene vrijednosti društva!!! [shocked]
Ima li to ikakve logike? Znam da je naša burza smeće, ali da baš ima ovakvih majstora, sumnjam. Još se radi o navodno velikim stručnjacima na tržištu kapitala!? Slučajno?
P.S. elijah mi liči na plejboja u svojim najboljim danima, hahaha!
Vidiš Spideru, 18.05.2011. sam pričao sa jednim članom foruma na PM na tu temu i iznio tu teoriju nakon propasti prvog natječaja, a naročito nakon posprdnih članaka u stilu: ja bih dao KSST na burzu, pa neka cijenu odredi burza – izjava jednog ST brokera za poslovni.hr.
Da, ali sa 500 dionica (kupljenih) ili dobijenih ti možeš uništit jednu dionicu tako da prodaja (ponuda) po nominali zvuči vauuuuuuu…
Naravno da nema logike, al nema nikakve logike ni da je cijena ZTNJ trenutno 125 kuna, pri čemu je nominala 690, a BVPS 815kn. (S tim da je bilanca Ž space shuttle za KSST, ali recimo da to sad nije bitno).
Štošta nema logike, no jedno je stvarna vrijednost, a drugo trenutna cijena dionice.
Bez obzira kako se ovo raspetljalo, sigurno je da će biti zanimljivo.
P.S. Imam 1 dionicu KSST, kupljeno pred 3 dana po 1.500, čisto da ispratim priču do kraja, zanima me raspetljavanje situacije.
BTW, da li je itko od vas ikad bio u SKDD svojedobno pa tražio listu dioničara? Barem vi koji imate više, nekako mi je logično da biste to morali kao značajni ulagatelji u određenu dionicu.
Pretpostavljam da bi "sigurnost argumentacije" jedne i/ili druge strane (da se slikovito tako izrazim) trebala proizlaziti dijelom i iz tih podataka…
@shefsale
Znači da si prodao onu jednu kupljenu prije na 3000-4000 kn, ako me sjećanje služi!
Btw, kako dokazat te namjere? Pa nikako! A koga je uopće za nas dioničare briga i tko osim nas dioničara prati KSST?
Koliko trenutno dioničara ima u KSST? Valjda je to javni podatak?!
@mateo
Mislim da je upravo ta ST ekipa odabrana za novu procjenu društva!? Sigurno su i tu na forumu, ne brini!
@shefsale
Ja sam pratio stanje i znam tko je prodavao. Naravno, nikad to javno neću iznijeti, ukoliko ne budem imao konkretnih dokaza u to što se piše!
P.S. Ja samo želim da se ovo konačno riješi, na zadovoljstvo svih dioničara. Dosta mi je više KSST!
Haha, da, jesam nekih 500kn niže. Ma nije to sad bitno…
Ostalo mi sitno keša, taman toliko, pa rekoh, ajd’ da vidimo.
Činjenica jest da (tehnički gledano) trenutno situacija s cijenama od 1.500 djeluje pozitivnije nego onda na cca 3.000.
U novom Lideru je bila kratka vijest o ovom natječaju za prodaju zemljišta i planu kako rasporediti ta sredstva. Nisam stigao skenirati pa da stavim ovdje, budem preko vikenda. Očito ne čita baš puno ljudi Lider, jer nisam vidio jučer/danas ikakvih komentara o tome.
U novom Lideru je bila kratka vijest o ovom natječaju za prodaju zemljišta i planu kako rasporediti ta sredstva. Nisam stigao skenirati pa da stavim ovdje, budem preko vikenda.
Kupi obavezno slijedeći broj, bit će sve o KSST!