Ja sam također ‘neslužbeno’ iz Vladinih izvora doznao za najmanje jedno pristiglo pismo namjere.
Tko je onda ovdje lud?
Hm, moj dopis je crno na bijelo, pa i nije tako baš neslužben. No, kako sam već ovdje u petak napisao, nemam pojma zašto su mi ga poslali, jer su se na moj službeni zahtjev očitovali 21.rujna. To očitovanje sam vam ovdje i stavio, jer po zakonu smijem javno objavljivati te informacije. Smijem li ovo što sam dobio u petak, nemam pojma, pa radije nebi ništa za sada stavljao. Pričekajmo da vidimo, hoće li se Audio očitovati Hanfi!?
P.S. Ovo očitovanje Benzona zaista liči na njega. Pa, da on nije mogao službeno zatražiti očitovanje od Audia, ipak se radi o tvrtki koju upropaštava godinama, ako ništa, zbog budućnosti radnika! ccc
Sve je to lijepo, ali ja bi dodao nešto drugo. Za 15-tak dana će staklenicima "leći" na račun minimalno 481,55 kn keša po dionici. Da je to objavljeno na bilo kojoj drugoj dionici na Zagrebačkoj burzi, cijena bi odletila nekoliko dana u pozitivnu blokadu. Tko još danas može tako unovčiti svoju imovinu, a da ti još ostane 644.515 m2!?
Nadalje, uzmite u obzir da je to 7% imovine, tj. samo zemljišta. Ako 7% imovine KSST vrijedi 481,55 kn po dionici, koliko vrijedi cijeli KSST!? O tome niste uopće razmišljali!?
Nadalje, uzmite u obzir da je to 7% imovine, tj. samo zemljišta. Ako 7% imovine KSST vrijedi 481,55 kn po dionici, koliko vrijedi cijeli KSST!? O tome niste uopće razmišljali!?
Pučkoškolska matka:
– recimo da 7 posto firme vrijedi u prosjeku 400 kn po dionici
– onda 100 posto firme vrijedi u prosjeku 5700 kn po dionici
– nek smo i fulali nešto u izračunu, al brat bratu vrijedi 5000 kn po dionici
Živijo rođo!
Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) koja na brizi ima vrijednost veću od 30 milijardi eura nije u stanju bez kredita plaćati ni svoje tekuće obveze, koje se uglavnom svode na plaće zaposlenih.
http://www.seebiz.eu/audio-nema-novca-za-place-zaposlenika/ar-15811/
Sve je to lijepo, ali ja bi dodao nešto drugo. Za 15-tak dana će staklenicima "leći" na račun minimalno 481,55 kn keša po dionici. Da je to objavljeno na bilo kojoj drugoj dionici na Zagrebačkoj burzi, cijena bi odletila nekoliko dana u pozitivnu blokadu. Tko još danas može tako unovčiti svoju imovinu, a da ti još ostane 644.515 m2!?
Spidermene, di se čeka red za poklanjanje keša?
18. listopad 2011.| Marija Brnić
Zračnoj luci Split zemljište Kaštelanskih staklenika?
Početna cijena postavljena na 54,7 milijuna kuna
Kaštelanski staklenici, tvrtka u većinskom državnom vlasništvu za koju je ljetos pokrenut prvi krug procesa privatizacije po novim pravilima, oglasila je prodaju vrijednog zemljišta nadomak splitske zračne luke.
Riječ je o, kako se navodi u natječaju objavljenom u Narodnim novinama, više od 48.000 četvornih metara zemljišta na lokaciji Resnik s izgrađenim staklenicima i drugim pripadnostima. Početna cijena postavljena je na 54,7 milijuna kuna, a natječaj je otvoren još desetak dana.Svi upućeni tvrde da je najizgledniji kupac upravo Zračna luka Split. Naznaku toga daje i još uvijek aktualni predsjednik Uprave Staklenika Ivo Benzon u posljednjem financijskom izvješću za prvo ovogodišnje polugodište. Navodi kako je početkom ove godine aktualizirana namjera …
Cijeli tekst dostupan je pretplatnicima Poslovnog dnevnika.
—> Hm, bit će i ovo dosta interesantno! Naime, svi sa koijma sam pričao ovih dana sa tog područja kažu, da je minimalna vrijednost navedenog zemljišta 300 eura/m2. Ajmo vidjeti hoće li im netko pomrsiti račune? Volio bi, čisto da vidim reakciju uprave, koja je po svemu sigurna da će se za zemljište javiti samo ZL Split!
da,licitiranje pa bidu dosta iznad pocetne cijene po kojoj nude zemljiste bi dosta odjeknula u javnosti i promjenila percepciju ksst-a na sjajnu i perspektivnu kako i treba biti .a s tim bi i cijena otisla daleko up kako je pisao spajdi. [cool]
[bye]
A Benzon dao zemljište Cestaru za 30€. Krasno.
Pinokio, ne laži toliko, tvoj nos mi je probio ekran!
"U Agenciji za upravljanje državnom imovinom saznajemo da na ljetos provedeni natječaj ipak nije pristiglo nijedno pismo namjere, čime je de facto proces prodaje u slučaju ove tvrtke do daljnjega završen."
18. listopad 2011
http://www.poslovni.hr/vijesti/zracnoj-luci-split-zemljiste-kastelanskih-staklenika-188663.aspx
čiji je nos veći…
"U Agenciji za upravljanje državnom imovinom saznajemo da na ljetos provedeni natječaj ipak nije pristiglo nijedno pismo namjere, čime je de facto proces prodaje u slučaju ove tvrtke do daljnjega završen."
18. listopad 2011
http://www.poslovni.hr/vijesti/zracnoj-luci-split-zemljiste-kastelanskih-staklenika-188663.aspx
čiji je nos veći…
a joooj, pa šta ništa od privatizacije?