KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Iz medija:

Tvrtka “Kaštelanski staklenici” oglasila je prodaju 49.000 četvornih metara zemljišta u Resniku, s početnom cijenom od 54,7 milijuna kuna.

U početnu prodajnu cijenu, formiranu na osnovi procjene sudskog vještaka, uračunati su i staklenici koji se nalaze na parcelama obuhvaćenim prodajom. Za ovo zemljište zainteresirana je Zračna luka Split koja bi u tom dijelu Resnika gradila veliko parkiralište za svoje potrebe.

Prema pravilima natječaja, međutim, pripast će najpovoljnijem ponuđaču. Novac namaknut prodajom, koja se odvija u sklopu restrukturiranja kaštelanske tvrtke u većinskom državnom vlasništvu, namijenjen je vraćanju dugova i ulaganju u proizvodnju, navodi predsjednik Nadzornog odbora “Kaštelanskih staklenika” Marko Duvančić.

“Kaštelanski staklenici” imaju, naime, nagomilani porezni dug od 25,4 milijuna kuna s kamatom od 9,8 milijuna kuna, koji će rješavati takozvanim “Programom C”, predviđenim za poduzeća u državnom vlasništvu koja su zapala u teškoće.

Glavnica duga bit će isplaćena iz sredstava dobivenih prodajom, dok bi iznos kamata bio pretvoren u dionice poduzeća u vlasništvu države.

http://www.kastela.org/content/view/15122/2/

…znači ide tzv. Program C ?

evo nesto vrlo zanimljivo sta sam surfajuci danas primjetio u vezi s davanjem prethodnog natjecaja: Rok za podnošenje ponuda je 60 (šezdeset) dana od dana objave javnog poziva.Ovlašćuje se Hrvatski fond za privatizaciju da u slučaju zahtjeva potencijalnih ponuditelja
u postupku javnog prikupljanja ponuda, ukoliko to ocijeni opravdanim, odobri produžetak
roka trajanja javnog poziva.

da li zato sada jos uvijek sute i nista ne objavljuju nama u vezi s kupcima? moguce….

Ne! Trenutni postupak prodaje je potpuno drugačiji od predhodnog koji je objavio HFP.

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

ZZTope na to pitanje trebaš kontaktirati resorno ministarstvo, odnosno ured – oni će ti dati najkonkretniji odgovor.

Šest kandidata u borbi za gradnju terminala na Plesu

Četiri ponude odbijene jer nisu zadovoljile uvjete

Nakon prvog kruga i ponuda 10 kandidata, četiri nisu zadovoljili uvjete.

Nakon prvog kruga natječaja proljetos komisija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture objavila je imena svih pristiglih kandidata, no nakon što su odabrali ponude koje su zadovoljile uvjete natječaja, obavili su se zavjetom šutnje pozivajući se na Zakon o javnoj nabavi koji im zabranjuje objavu imena onih koju su ušli u drugi krug. Samo su otkrili kako su pozive da dostave konačne ponude za koncesiju na Plesu poslali šestorici kandidata. Njihova bi imena trebala biti otkrivena tek 31. listopada kad budu otvarane konačne ponude s konkretnim financijskim podacima.

No od dobro obaviještenih izvora doznali smo koji su kandidati pozvani na dostavu tih konačnih ponuda. To je potvrdilo prijašnje pisanje da je jedan od kandidata koji je najviše zagrizao za Zračnu luku Zagreb – turski TAV, koji upravlja istanbulskim aerodromom Kemal Attatürk, ispao iz igre.

Turci nisu ušli u drugi krug jer njihova tvrtka kći nije poslovala pozitivno, a i nisu dostavili potvrdu o nekažnjavanju, iako su zadovoljili ostale bitne uvjete natječaja, odnosno da upravljaju aerodromom koji ostvaruje promet veći od 10 milijuna putnika, ne smije u vlasništvu imati aviokompaniju, mora biti neovisan o državnom proračunu i bez značajnog udjela u vlasništvu zračnih luka u krugu od 400 kilometara od zagrebačke luke te je sagradio aerodrom najmanje vrijednosti investicije od 150 milijuna eura.

Na uvjetima su pale dvije francuske ponude i jedna njemačka.

http://www.vecernji.hr/vijesti/sest-kandidata-borbi-gradnju-terminala-plesu-clanak-334371

@matrix90
aha… ti prenosiš informacije, a niti ne znaš što prenosiš… mislim budući da ne znaš odgovore na pojedina postavljena pitanja u svezi onoga što ovdje prenošiš… pitam se… kako ti onda vjerovati?

ZZTope ono što tebe interesira, točnije informacije o C programu, njegovoj provedbi i tijeku provedbe možeš dobiti jedino od/kod resornog ministarstva, odnosno ureda (kao što sam naveo u pretprošlom postu).

Budući da sam tolerantan – odgovorio sam ti kod koga trebaš tražiti informacije o C programu.

Srdačan pozdrav

@matrix
slažem se… … ideje, ako ništa drugo… …žive vječno…

Redovna glavna skupština društva Kaštelanski staklenici, koja će se održati 18. studenog 2011

DNEVNI RED

Ad -7
Ne daje se razrješnica Upravi Društva kojom se odobrava njen rad i vođenje poslova Društva za 2010.godinu…

*[rolleyes] Nadam se da vam je jasno šta ovo znači!? Dakle, ukoliko uprava ne dobije razrješenicu, a sigurno neće čim je u prijedlogu ovako napisano, svi dioničari mogu tužiti upravu zbog nesavjesnog poslovanja i nanesenih gubitaka! Podsjetio bi Vas da uprava nije dobila ni razrješenicu za poslovanje za 2009.g. Kad smo bili na skupštini u veljači ove godine, iako je u prijedlogu bilo da se daje razrješenica upravi, HFP nije htio glasati za davanje iste! Potom je NO odmah trebao smjeniti upravu, ali vidim da se to odužilo par mjeseci.

P.S. Pitanje je jedino, tko je od Vas bio dioničar tvrtke 2010.g. osim nas nekoliko, da ne govorimo o 2009.g., vjerovatno samo ja!?

Očitovanje na upit HANFA-e

Kaštelanski staklenici, d.d. iz Kaštel Štafilića, Ivana Pavla II 404, objavljuju očitovanje na upit HANFA-e vezano za javni poziv za iskazivanjem interesa za kupnju dionica izdavatelja,…prema usmenim informacijama Agencije, nitko nije odazvao navedenom javnom pozivu.

Vaš link
Vaš link

Ok, drago mi je da je Hanfa ipak reagirala na dopis. Vidjet ćemo šta “službeno” kaže Audio!? “Neslužbeno”, ja imam njihov dopis o zaprimljenim pismima namjere!

Jedni u kupe, drugi u špade;
Sukladno čl. 424. Pravila Zagrebačke burze, Burza je razvrstala dionice KSST-R-A u Segment promatranja radi neprovjerenih medijskih natpisa o prodaji zemljišta društva na lokaciji Resnik.

Ovdje piše da su neprovjerene, a izišao oglas u N.N., a kad je izišao članak u Slobodnoj bez ikakvog pokrića nisu stavili KSST u segment promatranja.

"Neslužbeno", ja imam njihov dopis o zaprimljenim pismima namjere!

Bili bio ljubazan i podijelio sa nama taj dopis ?
Cijena se pretpostavljam ne spominje???

Ja sam također ‘neslužbeno’ iz Vladinih izvora doznao za najmanje jedno pristiglo pismo namjere.
Tko je onda ovdje lud?

hate red

New Report

Close