Iz danasnje Slobodne Dalmacije:
Rasprodaja vrijednog zemljista, posebice dijela uz more umjesto unaprijedjenja proizvodnje, svakako nije primjer dobrog poslovanja.
Loše za Staklenike koji ionako ne mogu opstati,a dobro za dioničare.
Tamo ako i dalje budu staklenici za dvije godine-e onda smo stvarno banana država i totalno nesposobni,pa nek nas ovi izvana i dalje guze sa "primamljivim kamatama".
Walter,
Ne vidim čemu sve to provjeravati? Imam jutros par poziva i interesa za izvarendnom skupštinom, dioničari bi htjeli zabraniti ovu prodaju zemljišta. Kao što sam već i rekao ovdje, nije problem meni okupiti preko 5%, to imamo. No, ništa ne možemo napraviti sa izvanrednom skupštinom. Naime, natječaj traje do 26.10., a za izvanrednu treba najmanje mjesec dana. Drugo, Benzon je dobio blagoslov iz Audia za ovu prodaju, znam! Tako da na skupštini nebi svakako mogli nadglasati Audio, što znači da nema smisla trošiti vrijeme i novac. Jednostavno smo bespomoćni, oni će ionako napraviti kako je njih volja. Možemo mi ovdje ili u novinama lajati koliko hoćemo, mislim da ništa nećemo postići!?
@Smart
Slažem se s tobom,nisam niti aludirao nato da se saziva izvanredna skupština ili šta ja znam.Ja imam mali broj dionica,25 kom, pa tako da nemam namjeru nešto previše gubiti vrijeme s ovim.
Iz tog razloga,budite svi lijepo pozdravljeni,te se odjavljuejm s ove teme.
Mani osobno je draže da su se uknjižili na ovo zemljište, to znači da se ostatak zemljišta ostavlja čistim. Više bi me zabrinulo da su se uknjižili na drugo zemljište.
  Vlasnik/nositelj računa Stanje    [%] Vrsta računa Mjesto
1.
REPUBLIKA HRVATSKA
93.104 81,96 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2.
DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU
4.051 3,57 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3.
HZMO
3.235 2,85 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
4.
VODOVOD I KANALIZACIJA D.O.O.SPLIT
1.992 1,75 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
5.
BILIĆ JOŠKO
471 0,41 Osnovni račun TROGIR, HRVATSKA
6.
ŠANTIĆ IVE
312 0,27 Osnovni račun RIJEKA, HRVATSKA
7.
HITA-VRIJEDNOSNICE D.D.
227 0,20 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8.
URLIĆ MARIO
218 0,19 Osnovni račun DUBROVNIK, HRVATSKA
9.
PERIĆ IVAN
200 0,18 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10.
MITROVIĆ MILIVOJ
200 0,18 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno:     91,56    
Bilic jos -10 i to onaj dan kad su na asku bila (i izvrsena) 2 naloga; jedan na 1499,99 10 komada i jedan 1500; 10 komada.
nije bilic tu glavni igrac,rusitelj cijene,on samo prati cijenu kakva je pa povremeno prodaje po njoj.da nema drugih mamlaza koji prodaju nanize on bi na vise prodavao.pa svakom je normalnom u interesu dobit sto vise za dionicu.ali mi znamo da na ovom forumu ima i nekih zbunjenih kojima je u interesu nize prodat da sruse cijenu.takvi ce ostat bez gaca jer ce u krivo vrijeme to radit i cijena ce im nepovratno pobjeci prije ili kasnije
[/quote]
Osim nevedenog, mislim da je srozavanju ove dionice najviše doprinjela primjetna nervoza nekih doajena sa ove teme. Većina podataka i činjenica koje su iznjeli je točna, lokacija je jedinstvena, dionica u najmanju ruku vrijedi 3000 Kn i stvarno nema potrebe za nervozom, vrijeđanjem i sl. Prodati će se prije ili kasnije i zaraditi će svi koji su navrijeme ušli, postoji i varijanta da zarade apsolutno svi [thumbsup], ali ako tako i nebude neka nitko ne krivi drugoga nego isključivo svoju pohlepu (što je ulazio po visokoj cijeni ili što nema vremena čekati jer je na brzinu htio okrenuti lovu)…
PS
Doduše pošto je barem jedan od njih pametan, postoji i varijanta da namjerno glume nervozu… [proud]
ljudi,pa da uprava skupa s vecinskim vlasnikom nezna nista o gospodarenju tom firmom(osim eventualno za neciju tudju korist-ilegalno i amoralno) to je jasno,zato se i ide u trazenje novog vlasnika.pa samo da otpreme u penziju sve zaposlene i zaustave prouzvodnju svega sto nema osiguran profitabini plasman i cekaju na kupca zemljista bi se visetruko vise isplatilo…dakle oni su krajnje nesposobni-sto dotaknu,stvara gubitak.zato iscekujemo najavljene promjene uprave i vlasnika [smiley]
Walter,
Ne vidim čemu sve to provjeravati? Imam jutros par poziva i interesa za izvarendnom skupštinom, dioničari bi htjeli zabraniti ovu prodaju zemljišta. Kao što sam već i rekao ovdje, nije problem meni okupiti preko 5%, to imamo. No, ništa ne možemo napraviti sa izvanrednom skupštinom. Naime, natječaj traje do 26.10., a za izvanrednu treba najmanje mjesec dana. Drugo, Benzon je dobio blagoslov iz Audia za ovu prodaju, znam! Tako da na skupštini nebi svakako mogli nadglasati Audio, što znači da nema smisla trošiti vrijeme i novac. Jednostavno smo bespomoćni, oni će ionako napraviti kako je njih volja. Možemo mi ovdje ili u novinama lajati koliko hoćemo, mislim da ništa nećemo postići!?
al moze se ic u medije i ispricat zanimljivih prica i stisnut di je trulo ili nesposobno da ih bude [embarass]
walter,
Nemoj se odjavljivati sa teme. Tvoji postovi su konkretni i uvijek nešto pametno možemo saznati, budi i dalje sa nama. Ipak sam dogovorio da zajedno nastupimo, ako ništa, onda prema javnosti i novinarima, pa ću se potruditi napraviti jedan konkretan dopis tokom dana! Vidjet ćemo hoće li biti efekta!? Također, zahtjevat ćemo od Vlade i Audia da naše dionice otkupe po njihovoj procjeni od 7.000 kn po dionici!
@Smart
Nemojte kuhati dodatno bezveze.
Sačekajmo da se ovo odradi do 26.10., onda bi trebala ići prenamjena (barem su tako svi pisali,a i Limun piše).
Pozdrav svima.
@Walter
Ostani jer samo tebe i još 2-3 ljudi čitam na ovoj temi 🙂
Evo meni jutros stigao odgovor iz Audia na upit od prije više od mjesec dana. Ništa posebno, identično pismo kao što ga je pokazao g. Smart međutim…
Hm, evo i meni je došao dosta opširni mail od Audia. Sa obzirom da su se oni meni očitovali na moj upit 21. rujna, nemam pojma zašto su mi ovo danas poslali? Ne mogu ništa kokretno o ovome što sam dobio za sada ovdje pisati, ali vam nebi sugerirao da prodajete dionice! Toliko za sada, LP!