svi maslačite o cijeni zemljišta kao da se radi o prodaji neke nekretninske firme na koju će svi navaliti i zatim krenuti u gradnju tisuća stanova i poslvnih prostora! u neka druga vremena možda i bi, ali u ovoj žetokoj krizi u svijetu ne vjerujem da ima netko tko će iskeširati skoro 100 milja EUR za livade pa uložiti još toliko da bi prodavao stanove i p.p. za koje nitko nema para jer odavna stoji neprodano i sve ono što je izgrađeno zadnjih godina!
Tako je:
Vaš link
Dakle, prodaje se ukupno 48.297 m2 po početnoj cijeni od 54,7 miliona kuna!
Ljudi,hajde malo prestanite biti malodušni.Po meni,i u redu je da Aerodrom Split kupi ovu zemlju za tako male novce,jer šta da su nekom dilberu prodali,pa da slijedećih 20 godina ucjenjuje i traži po 500 Eur/m2.Čekajte malo…To što bi mi voljeli zaraditi na brzaka,to je naš problem. Tko misli da je 100 mil Eur za tu zemlju previše,lijepo neka proda dionicu sada odmah i to je to. Pa mi smo prejeftini trenutno,a na ulasku smo u EU.Pa ne primaju oni nas zato što smo lijepi i pametni.Netko je napisao ovdje-pa nije to Slavonija da se prodaje jeftino. Eto kod nas u Brodu su najavili investitora s kojim je ugovor pred potpisom,a radi se o ulaganju od pola milijarde Eura!Jedini shit je taj što će to ulaganje biti od mog prozora cca 1 km brisanog prostora.Split bi trebao postati glavna luka za turističke brodove,a onda potencijal aerodroma i ove "makije" je jako,jako velik.Kakvi stanovi tamo…Jedan je kolega na jednom drugom topicu pisao kako je bilo zainteresiranih za zemljište Milsa i da se nudilo ,ako se ne varam, 1000 Eur po m2,pa im bilo malo.(pozdrav imenjaku)
Dakle, prodaje se ukupno 48.297 m2 po početnoj cijeni od 54,7 miliona kuna!
1132,57 kuna POČETNE cijene
svi maslačite o cijeni zemljišta kao da se radi o prodaji neke nekretninske firme na koju će svi navaliti i zatim krenuti u gradnju tisuća stanova i poslvnih prostora! u neka druga vremena možda i bi, ali u ovoj žetokoj krizi u svijetu ne vjerujem da ima netko tko će iskeširati skoro 100 milja EUR za livade pa uložiti još toliko da bi prodavao stanove i p.p. za koje nitko nema para jer odavna stoji neprodano i sve ono što je izgrađeno zadnjih godina!
Nekom miljarderu to nebi bio problem, samo nekom prozvanom "tajkunu".
odakle si ti dopuzao? zemljiste je gradjevinsko-mogu tamo radit sto zele,poslovne zgrade npr,logistiku…to znaju oni koji su strucno procjenjivali cijenu prije prodaje i najavljivali investitora,a ne ti [shocked]
Lidl je u centru Istre nudio 400€/m2 za zemljište, ali ga grad nije htio prodat.
a sta o tome znaju oni novi koji dogmizu svako malo na ksst i mantraju svoje brijacine [shocked]
sad su valjda dosli jer su vidli da je raslo vise od 10 % u 2 dana pa neznaju sto bi
Ako je nekome iz nekog razloga neko zemljište atraktivno, onda bi ponudio i puno više od prave vrijednosti zemljišta.
Ovo zemljište koje sam spomenuo vrijedi 100€/m2
Po meni je ovo odavno trebalo odraditi. Kad sam bio na skupštini 24.02. ove godine spomenula se mogućnost prodaje ovog zemljišta, a vidio sam i pismo namjere ZL Split koja je tada nudila 50 mil. kuna za njega. Međutim, ja sam tada negativno reagirao i pitao predstavnika HFP, kako mogu prodavati zemljište u tijeku natječaja? On se malo našao zbunjen, kao šta ga sad ja to pitam ispred svih!? Odgovorio je da se u tom slučaju imovina mijenja za keš? No, ja sam opet pitao, šta ako se taj keš potroši za dugove i nebuloze staklenika? Odgovor je bio, da se taj keš nebi smio potrošiti!?
Ok, meni to nije imalo nikakve veze sa mozgom, pa sam se tako i postavio. Očito su tada od toga i odustali, jer nije imalo nikakvog smisla, a došlo bi i do komplikacija da se netko javio!
Međutim, sada je nešto drugačija situacija. Kako sam ja čuo, odluka je da se ide u prodaju ovog dijela i pokriće gubitaka, procjena tvrtke od strane ovlaštenog društva i potom prodaja! Imaju li nekog zainteresiranog, stvarno nemam pojma, to nisam mogao saznati!? Moram opet priznati, da sam ovaj plan čuo nedavno, a brzina Audio me opet iznenadila, jer nisam očekivao ovako brzo odluku o prodaji. Žure sa cijelim postupkom, to je evidentno! Dakle, kupca za ovaj dio zemljišta imaju i to je neupitno, ZL Split. Međutim, javni je natječaj pa se može uvaliti i netko drugi. Ne vidim tu mogućnost niti želju, jer je zemljište ionako ciljano namjenjeno za ZL.
Smarte, jasno je da zure, a razlog je sto ZL Split mora iskoristiti dobit iz ove godine u nove investicije jer im je to isplativije nego placati porez na dobit.
Samu prodaji 50.000 najatraktivnijeg dijela – Resnika ja nikako ne mogu prihvatit kao nesto pozitivno.
Tek ako se u natjecaj 50.000 kvadrata uplete neki spekulant, e to bi onda bila prava stvar i znak da svi koji smo in imamo razloga za slavlje.
Ovako je to samo nastavak prakse prodaje zemljista za pokrivanje gubitka.
Zanimlljivo da bi gubici bili kud i kamo manji da radnici staklenika sjede kuci, primaju placu i nista ne rade!