KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Smart, krivo. Oni su sposobni otjerati starne inevstitore. Razlog je vrlo jednostavan. Ogroma lova koja je ukradena za rata i poslije nije se još oprala, a lopovima već ističu godine kad bi u tom bogatstvu mogli uživati. Sve više će se pojavljivati domaći ‘konzultanti’ iz prošlih vlada koji bi kao nešto investirali s tim da im država da zemlju i komunalno je i besplatno opremi, + koja dotacija, oprost od poreza na nekoliko godina i sl.
http://www.privredni.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=3320&Itemid=2

Moglo bi se to dogoditi i na zemljištu KSST-a, a da mali dioničari od toga nemaju nikakve koristi.

e nebi.

ne ovaj put .

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

…Oni su sve investitore doslovno otjerali iz Hrvatske…

Smart, krivo. Oni su sposobni otjerati starne inevstitore.

Sve što ja vidim da je krivo su tvoje riječi!?

Btw. Sjećate se Rajićevog planiranog projekta logističkog/poljoprivrednog centra vrijednog 80 mil. eura sa stranica MINGORP-a!? E, nema ga više! Možda su počeli tjerat i naše? http://www.mingorp.hr/default.aspx?id=2244

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Smart, krivo. Oni su sposobni otjerati starne inevstitore. Razlog je vrlo jednostavan. Ogroma lova koja je ukradena za rata i poslije nije se još oprala, a lopovima već ističu godine kad bi u tom bogatstvu mogli uživati. Sve više će se pojavljivati domaći ‘konzultanti’ iz prošlih vlada koji bi kao nešto investirali s tim da im država da zemlju i komunalno je i besplatno opremi, + koja dotacija, oprost od poreza na nekoliko godina i sl.
http://www.privredni.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=3320&Itemid=2

Moglo bi se to dogoditi i na zemljištu KSST-a, a da mali dioničari od toga nemaju nikakve koristi.

Ne znam zašto radiš poveznicu sa KSST-ima, no dotični gospodin na vlastitom zemljištu gradi logistički centar, koje je njegovo vlasništvo.

Srdačan pozdrav

Malo vas sve čitam jutros,pa mi nekako nejasno-zašto su zadnja dva dana ovi veliki forumski igrači promjenili retoriku? Ja da imam toliko dionica Staklenika,svakako bih se potrudila da slika dionice izgleda puno bolje nego je trenutno.Izgleda da vam ovi malo-pomalo izbijaju dionice,a da to nitko ne vidi.A ja još uvijek ne vidim nekog prevelikog razloga za ulaganje u ovu dionicu.Ali ja sam mala.

...nikad ne budi siguran što nisi spreman učiniti....

Ljudi moji, budite pametni. Nemojte da vam ove palmete na forumu pomućuju mozak i da zbog njihovog pisanja donosite odluke o prodaji dionica po ovim cijenama. 1.600 kuna, pa, šta je vama???

Kaštelanski staklenici se neće prodati ispod 4.454,50 kn, samo je pitanje Audio i uvjeta koje će dogovoriti sa kupcem!? Dakle, jutros je opet naručeni članak u SD, kako radnici ne primaju plaću, bla, bla, bla… Radnicima i sindikatima se izbijaju svi aduti i iluzije nastavka proizvodnje na ovom zemljištu! Koje proizvodnje? Pa, dobro se vidi koliko su KSST "proizveli" gubitaka u zadnjih 18 godina! Živi bili pa vidjeli, ja samo tvrdim da poklanjate dionice! Nije ovo nikakav nagovor na kupnju, ali prodavati po ovoj cijeni, svašta!?

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

Ne znam zašto radiš poveznicu sa KSST-ima, no dotični gospodin na vlastitom zemljištu gradi logistički centar, koje je njegovo vlasništvo.
Srdačan pozdrav

Zbog neodređene budućnosti većeg dijela zemljišta. Tu bi bilo možda najbolje nešto vezano uz brzi transport. Blizu je aerodrom i željeznička pruga. Političari trabunjaju i o tunelu kroz Kozjak. Iza je navodno buduća gospodarska zona Vučevica sa autocestom. Šta bi se reklo, svašta nešto. Da sam na mjestu malih dioničara, dok se bilo što ne pokrene i definira, tražio bi odlazak sadašnje Uprave i Nadzornog odbora. Oni vam najviše spuštaju cijenu.

Ljudi moji, budite pametni. Nemojte da vam ove palmete na forumu pomućuju mozak i da zbog njihovog pisanja donosite odluke o prodaji dionica po ovim cijenama. 1.600 kuna, pa, šta je vama???

Kaštelanski staklenici se neće prodati ispod 4.454,50 kn, samo je pitanje Audio i uvjeta koje će dogovoriti sa kupcem!? Dakle, jutros je opet naručeni članak u SD, kako radnici ne primaju plaću, bla, bla, bla… Radnicima i sindikatima se izbijaju svi aduti i iluzije nastavka proizvodnje na ovom zemljištu! Koje proizvodnje? Pa, dobro se vidi koliko su KSST "proizveli" gubitaka u zadnjih 18 godina! Živi bili pa vidjeli, ja samo tvrdim da poklanjate dionice! Nije ovo nikakav nagovor na kupnju, ali prodavati po ovoj cijeni, svašta!?

ma pusti ih..neka samo prodaju ako zele.mene vise cude kupci kojih ima ali vrlo malo kupuju…a kad se okrene trend onda bu kasno za vece kupnje po niskim cijenama

evo malo statistike u svezi prilika ili neprilika…
http://www.mojedionice.com/trg/IzvPromjenaCijene.aspx?idF=11&idDrz=1&dat1=4.10.2010.&dat2=4.10.2011.&likv10poc=0&likv10kraj=0&SortDir=uzl&minPromPoc=&minPromKraj=
sa izmjenom datuma od: 04.10.2010 do: 04.10.2011 nek se svatko igra kako kome odgovara….

Zbog neodređene budućnosti većeg dijela zemljišta. Tu bi bilo možda najbolje nešto vezano uz brzi transport. Blizu je aerodrom i željeznička pruga. Političari trabunjaju i o tunelu kroz Kozjak. Iza je navodno buduća gospodarska zona Vučevica sa autocestom.

Za početak

http://www.kastela.hr/zupanijska-uprava-za-ceste

Kažu da se početak radova može očekivati u svibnju 2012.,a završetak do jeseni iste godine.

Postavljeno jos mnogo korisnih linkova na tu temu, pogledajte u u arhivi.

Da sam na mjestu malih dioničara, dok se bilo što ne pokrene i definira, tražio bi odlazak sadašnje Uprave i Nadzornog odbora. Oni vam najviše spuštaju cijenu.

http://ba.seebiz.eu/kastelanski-staklenici-natjecaj-za-novog-direktora-u-ponedjeljak/ar-14179/

Srdačan pozdrav

Zbog neodređene budućnosti većeg dijela zemljišta.

Iz zadnjeg financijskog izvještaja 6/2011

"Posebno ističemo da je Gradsko vijeće Grada Kaštela iniciralo aktivnosti glede izmjene GUP-a i PPU-
a sa ciljem boljeg iskorištavanja postojećih površina. Za ovo Društvo posebno je interesantno što se u prijedlogu, tereni sadašnjeg pogona Kaštela, pretvaraju u zonu poslovne namjene. Za lokalitet na pogonu Resnik, također se predlaže prenamjena u zonu IS1- zona infrastrukturnih sustava u funkciji Zračne luke Split, Pogon Knežine je i u ovom inicijalnom prijedlogu predviđen za intenzivnu
stakleničku poljoprivrednu proizvodnju
."
.

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

ŽIVOT NA KAPALJKU ‘Staklenicima’ tri mjesečne plaće pristigle s ‘Cestarova’ računa

Direktor Ivo Benzon uspio je posuditi tri plaće za
zapooslenike ‘Staklenika’ Mario Todorić / CROPIX
Zaposlenici “Kaštelanskih staklenika” ovih dana mogu barem privremeno odahnuti jer su im proteklog tjedna isplaćene gotovo tri izostale plaće. Nakon što im je u rujnu isplaćena plaća za travanj, sada su dobili još nepune tri (dvije u punom iznosu i, u nedostatku sredstava, treću u 75-postotnom iznosu).
Plaća u rujnu isplaćena im je iz pozajmnice Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), a za ove nepune tri je, prema riječima direktora “Kaštelanskih staklenika” Ive Benzona, nedostatak sredstava riješen kratkoročnom pozajmicom poslovnih partnera.

Neslužbeno, međutim, doznajemo da je riječ o poduzeću “Cestar”. Benzon najavljuje i isplatu plaće za kolovoz koja bi trebala uslijediti sredinom ovog mjeseca. S AUDIO-om je, naime, dogovorena pozajmica za dvije plaće, a realizirana je samo za jednu.

Kada se to dogodi, isplata plaća zaposlenicima posrnule kaštelanske tvrtke, kojima se mjesecima ne isplaćuje ni naknada za put, kao ni ostala davanja regulirana kolektivnim ugovorom, konačno bi trebala postati redovita. Mjesečno fond neto plaća za 141 stalnog zaposlenika “Staklenika” (ovoga trenutka angažirano je još 18 sezonskih) iznosi oko 750.000 kuna.

Budući da su u međuvremenu neuspješno okončani pregovori s Hrvatskom poštanskom bankom o kreditnom zaduženju od tri milijuna kuna, vođeni gotovo tri mjeseca, počeli su novi, ali sada s jednom od poslovnih banka.

– Izgubili smo vrijeme, a nismo se uspjeli dogovoriti, kaže direktor Benzon, ali je najvažnije da smo riješili plaće te osigurali sve što je potrebno za jesensku proizvodnju.

New Report

Close