Prva je zabluda da vrijednost zemljišta vrijedi 7.000 kuna po dionici. Zašto je toliko država tražila? Možda se povodila raspoloženjem investitora, tj. fami koju je Smart stvorio po forumima. Većinskog vlasnika takvo traženje ništa nije koštalo, osim ozbiljnosti. No, kakva smo država, to se ne računa. Kupaca uvijek ima, ovisno o visini cijene. U vremenu kad cijene nekretnina padaju, kad je njihova kupovina zamrzavanje ionako malo slobodnog kapitala, onda, ako se doista želi riješiti zemljišta, treba naći kupca koji je u stanju izdržati možda i više od 10 godina, a da s tim zemljištem ne učini baš ništa. Tako i sad imatelji dionica posjeduju zemljište s kojim se neće dogoditi ama baš ništa slijdećih 10 godina. Čak i da aerodrom ne ometa bilo kavu gradnju.
Sve drugo je samo rajcanje naivaca.
Nitko ne želi ‘Staklenike’?
Prema neslužbenim informacijama, na raspisani javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica “Kaštelanskih staklenika” nije stigla ni jedna prijava. Unatoč našim nastojanjima, do pisanja ovog teksta iz AUDIO-a nismo dobili službenu potvrdu ove informacije.
U svakom slučaju riječ je o još jednom neuspjehu zna li se da nije uspjela prodaja većinskog dijela “Kaštelanskih staklenika” iz svibnja ove godine. Tada je odlukom Vlade RH na prodaju bio ponuđen paket od 75,63 posto dionica po cijeni dionice od 7000 kuna, tako da je početna ukupna cijena iznosila 601,4 milijuna kuna.
Ovaj tekst je objavljen 16.09. , evo ja se nadam da je novinarka napokon dobila službenu informaciju kad već nije uspjela do pisanja ovog teksta [tongue]
Istina samo ne znam kako bi joj to uspjelo. Sve što sam ja uspio saznati je otprilike:
Ne znam , to ja ne znam, ne smijem itd. Pa eto ako je ipak uspjela ja bih molio da objavi službenu potvrdu Audia.
Prva je zabluda da vrijednost zemljišta vrijedi 7.000 kuna po dionici. Zašto je toliko država tražila? Možda se povodila raspoloženjem investitora, tj. fami koju je Smart stvorio po forumima. Većinskog vlasnika takvo traženje ništa nije koštalo, osim ozbiljnosti. No, kakva smo država, to se ne računa. Kupaca uvijek ima, ovisno o visini cijene. U vremenu kad cijene nekretnina padaju, kad je njihova kupovina zamrzavanje ionako malo slobodnog kapitala, onda, ako se doista želi riješiti zemljišta, treba naći kupca koji je u stanju izdržati možda i više od 10 godina, a da s tim zemljištem ne učini baš ništa. Tako i sad imatelji dionica posjeduju zemljište s kojim se neće dogoditi ama baš ništa slijdećih 10 godina. Čak i da aerodrom ne ometa bilo kavu gradnju.
Sve drugo je samo rajcanje naivaca.
reci nam ti pravu cijenu,molim te
Danas sam prodala onu jednu dionicu KSST-a,platila "proviziju".Em ovdje Vlada dosta toga palamudi,em najžešći zagovaratelji dionica s jedne strane se bore za istinu,dok s druge strane utrpavaju svoje dionice onima koji na tu priču nasjednu.I stoga KSST pa-pa,a malim dioničarima puno sreće sa ovim forumaškim velikim ribama.
a i tebi cestitam,izvukla si 1600 kn iz vatre,svaka cast…
reci nam ti pravu cijenu,molim te
A šta će tebi prava cijena?
Prva je zabluda da vrijednost zemljišta vrijedi 7.000 kuna po dionici. Zašto je toliko država tražila? Možda se povodila raspoloženjem investitora, tj. fami koju je Smart stvorio po forumima.
Hahah! [lol] Prije raspisivanja natječaja, na ovoj temi je bilo 15 strana, a cijena je bila 600 kn!!!
Sve što sam ja uspio saznati je otprilike:
Ne znam , to ja ne znam, ne smijem itd. Pa eto ako je ipak uspjela ja bih molio da objavi službenu potvrdu Audia.
Iz poslovnika agencije: "Poslovnikom o radu Agencije određeno je da su sjednice zatvorene i da će se nakon sjednice javnost o sadržaju informirati priopćenjem!"
Međutim, nakon 15 sjednica ja se ne sjećam niti jednog priopćenja!? Možda sam negdje nešto propustio?
Sjetim se odluke o raspisivanju prvog natječaja u studenom 2009.g. TADA sam bio dioničar Kaštelanskih staklenika, isto kao i SADA!!! Nakon neprovjerenih medijskih natpisa, Hanfa je 27.11.2009. blokirala trgovanje dionicama KSST. Zatražila je pismeno očitovanje HFP i Grada Kaštela o navodima u novinama i tek nakon pismenog očitovanja svih strana, 04.12.2009. je dopustila nastavak trgovanja! Mislim da je to trebala napraviti i sada, ali ako oni tako ne misle, tko sam ja da to govorim!?
Osim 4-5 dioničara, na ovoj razini su svi u minusu, pa samo izvolite! Ja ne znam, šta je nekim ljudima u glavi?
ja skuzio prije tjedan-dva:apatija i rasprodaja na zse i trend pada je ono sto najvise pere one koji sada prodaju
03. listopad
Upravno vijeće AUDI-a imalo 15 sjednica, a ne žele reći što su odlučili
Ne smije se znati ni tko se javio na natječaj
Daleko od očiju javnosti prošlog je tjedna održana sjednica Upravnog vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom, potvrdilo nam je više članova tog tijela. No, dok smo provjeravali tu informaciju, ispostavilo se da je od proljeća, odnosno otkako je zaživjela Agencija, održano čak 15 sjednica. O čemu se na njima razgovaralo, nitko nam ne želi otkriti.
"Poslovnikom o radu Agencije određeno je da su sjednice zatvorene i da će se nakon sjednice javnost o sadržaju informirati priopćenjem", odgovoreno nam je iz AUDIO-a. Saznajemo, pak, da bi se skrivanje informacija moglo još postrožiti. Članovi Upravnog vijeća navodno traže da se hitno donese pravilnik o tajnosti podataka, kako bi se moglo utvrditi što će se objaviti, a što su povlaštene informacije. Zbog toga sada nije moguće dobiti podatke o …
http://www.poslovni.hr/vijesti/upravno-vijece-audia-imalo-15-sjednica-a-ne-zele-reci-sto-su-odlucili-187595.aspx
jasno je da KAD SE NITKO NIJE JAVIO da su to brzo sluzbeno objavili,a sad mudro sute
a jasno je i da dok ipak neki svejedno panicno prodaju-s minusom , KUPACA I DALJE IMA!
Mali update: http://www.kastelanski-staklenici.info/
Upravno vijeće AUDIO-a imalo 15 sjednica, a ne žele reći što su odlučili
Članovi Upravnog vijeća navodno traže da se hitno donese pravilnik o tajnosti podataka, kako bi se moglo utvrditi što će se objaviti, a što su povlaštene informacije. Zbog toga sada nije moguće dobiti podatke o tome je li se tko javio na natječaje za iskazivanje interesa za kupnju 20 manjinskih i šest većinskih paketa dionica iz državnog portfelja, koji su bili raspisani prije više od mjesec dana, a što je uvjet za sudjelovanje u daljnjem procesu privatizacije.
Idućeg tjedna, 10. i 11. listopada, u zagrebačkom hotelu Westin održati međunarodni investicijski forum "Invest In Croatia" koji bi trebao biti najvećim događajem te vrste u Hrvatskoj
http://www.poslovni.hr/vijesti/kosor-najavila-medunarodni-investicijski-forum-u-zagrebu-187679.aspx
Idućeg tjedna, 10. i 11. listopada, u zagrebačkom hotelu Westin održati međunarodni investicijski forum Invest In Croatia koji bi trebao biti najvećim događajem te vrste u Hrvatskoj
Super!
Btw. U mom vlasništvu je domena investincroatia.eu
Dat ću im ja “papra”.