Meni je ovo sve opasna igra, kao i na htpk koji je zaronio 50%. Na ksst se očekuju kupci kojih sigurno neće biti. Zemljište bi trebalo parcelizirati, proizvodnju ugasiti, a od radnika ostaviti samo nužan dio. I tada bi se MOŽDA netko javio. Ovako se samo stvaraju gubici. Dosta ljudi je ušlo i diglo veliku lovu na ovoj dionici, a dosta njih je i ostalo čekajući rasplet. Samo su zaboravili da raspleta u Hrvatskoj nema.
kolega ,predlazem da pricekate stabilni trend rasta cijene i prometa..i udjete na 2800 ili 4000..ili cak 4900 [tongue]
Podatke o zaprimljenim Pismima namjere za iskazivanje interesa za kupnju dionica ne možemo javno distribuirati jer navedeni podaci predstavljaju povlaštene i cijenovno osjetljive informacije te bi svako davanje istih moglo biti predmetom nadzora Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.
Iščitavajući ove riječi: "zaprimljenim", "distribuirati" i "davanje istih" nedvosmisleno se sugerira da JESU pristigla pisma namjere, ali da o njima ne smiju javno govoriti.
osim toga, da nije stiglo niti jedno pismo namjere, onda bi to rekli i natječaj oglasili nesupješnim jer kakav je smisao šutjeti da nije pristigla niti jedna ponuda u roku?! natječaj je u tom slučaju propao i gotova priča.
zato ovakav odgovor da ne smiju govoriti o zaprimljenim pismima namjere po meni ukazuje da je prsitigla najmanje 1 ponuda, ali da o tome ne smiju govoriti jer će sad ići 2. krug u kojem će podnositelj(i) pisma namjere biti pozvan(i) da podnesu konačnu ponudu za KSST.
[/quote]
pa ovo je NAJLOGICNIJE objasnjenje.jer zasto ,ako se nitko nije javio u roku ,ne objaviti to (i idemo cekat treci natjecaj) ? [huh]
Da, tako je!!! Bez obzira što nisu htjeli dati informaciju, dali su je, jer su bili neoprezni u slaganju dopisa!
[/quote]
aha… pa nije valjda da biste sada okrivili gđu. Biserku Šoštarić… za težu povredu radne obveze…
S T A T U T
AGENCIJE ZA UPRAVLJANJE DRŽAVNOM IMOVINOM…
VII. ĈUVANJE POVJERLJIVIH PODATAKA
Ĉlanak 30.
(1) Predsjednik, zamjenik predsjednika i ĉlanovi Upravnog vijeća, ravnatelj i zamjenici ravnatelja, radnici u Agenciji, kao i sve druge osobe koje obavljaju poslove za Agenciju duţni su klasificirane podatke i podatke koji predstavljaju poslovnu tajnu, a koje saznaju prilikom obnašanja svoje duţnosti ili prilikom svog rada, ĉuvati kao tajnu…..
[/quote]
ne okrivljujem nikoga, jasno da AUDIO ne smije kršiti propise i izaći s tim podatkom u javnost dok se cijeli postupak ne okonča. sve je jasno iz toga što nakon isteka roka za podnošenje pisama namjere nisu natječaj oglasili neuspješnim i krenuli pripremati novi, nego su se pozvali na tajnost informacija i HANFU zbog koje ne smiju iznositi podatke u javnost, što znači da postupak ide dalje!
da nije došla niti jedna ponuda ne bi imali što čekati već bi odmah rekli da natječaj nije uspio i da idu u novi, dakle proces još traje!
@drako
ako je tome tako tako vi tvrdite ili nagađate… pitanje je koja je možebitno ponuđena cijena i od koga možebitnog ponuđena… [rolleyes] neke obveze iskazivanja neke početne/minimalne nije bilo… ili da?
A što ako dospijele ponude ne zadovoljavaju uvijete. Meni se čini da bi oni davno istrčali sa pozitivnim informacijama da ih ima. Ni stanje bida i aska mi baš ne ulijeva povjerenje. Netko bi nešto morao znati.
@ Elijah
bio sam na bidu po 700kn, ali sam maknuo nalog. Propustio sam sve blokade do 4500kn i sada više nemam namjeru ulazit. Dobar dio rasta je već odrađen i pametnije je tražiti neke druge prilike, nego se ovdje začahurit.
nitko više ne želi prodat?
Kako nema? Vidiš da ih na prodaji ima koliko hoćeš! Očito da je nekima i nula sada dovoljna, jer početkom godine se na ovim razinama počelo trgovati. Ili prodaju ovi "nadoknađeni"?
@drako
ako je tome tako tako vi tvrdite ili nagađate… pitanje je koja je možebitno ponuđena cijena i od koga možebitnog ponuđena… [rolleyes] neke obveze iskazivanja neke početne/minimalne nije bilo… ili da?
koliko se sjećam, u prvom krugu nije se davala cijena nego se samo iskazivao interes za sudjelovanje u 2. krugu, tj. privatizaciji
prema tome, ponuđena cijena bi se trebala saznati tek nakon završetka cijelog postupka. čak i ako je samo 1 ponuditelj normalno da AUDIO to neće sada iznositi, tako da ima bolje pregovaračke pozicije i dobije višu cijenu jer da ovaj zna da je jedini, ponudio bi minimum…
to je sve moje razmišljanje, nemam nikakvih inside info da netko krivo ne shvati
.. Propustio sam sve blokade do 4500kn i sada više nemam namjeru ulazit. Dobar dio rasta je već odrađen i pametnije je tražiti neke druge prilike, nego se ovdje začahurit.
dobar dio rasta je odrađen pri cijeni od 1800 kn??? još da je cijena ostala na 4500 kn OK, ali ova tvoja izjava je smiješna [tongue]
@drako
koliko se sjećam, u prvom krugu nije se davala cijena nego se samo iskazivao interes za sudjelovanje u 2. krugu, tj. privatizaciji
prema tome, ponuđena cijena bi se trebala saznati tek nakon završetka cijelog postupka. čak i ako je samo 1 ponuditelj normalno da AUDIO to neće sada iznositi, tako da ima bolje pregovaračke pozicije i dobije višu cijenu jer da ovaj zna da je jedini, ponudio bi minimum…
to je sve moje razmišljanje, nemam nikakvih inside info da netko krivo ne shvati
[/quote]
drako možeš komentarisat sljedece
Uredba o prodaji dionica i poslovnih udjela u trgovačkim društvima u vlasništvu Republike Hrvatske, zavoda i drugih pravnih osoba čiji je osnivač Republika Hrvatska (NN 064/2011)
Članak 40.
U slučaju da ne bude iskazan interes za kupnju dionica ponuđenih javnim pozivom, donijet će se odluka o raspisivanju novog javnog poziva ili promjeni načina raspolaganja.
da budem jasan imao sam dijonice ksst, no nisam vise dionicar. interesuje me vase mislenje
@drako
[/quote]
"…Nakon što Agencija prikupi pisma namjere za kupnju dionica navedenih tvrtki i nakon što se donese konačna odluka o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, tada će samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere biti pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda..." halo..?? Ne ispada li možebitno po ovome… da ako je bio samo jedan interes… isti je logički iskazao i najveću cijenu… te je time ista obvezujuća… ma koliko kod visoka ili niska za nekoga bila ili ne bila…
Meni je ovo sve opasna igra, kao i na htpk koji je zaronio 50%. Na ksst se očekuju kupci kojih sigurno neće biti. Zemljište bi trebalo parcelizirati, proizvodnju ugasiti, a od radnika ostaviti samo nužan dio. I tada bi se MOŽDA netko javio. Ovako se samo stvaraju gubici. Dosta ljudi je ušlo i diglo veliku lovu na ovoj dionici, a dosta njih je i ostalo čekajući rasplet. Samo su zaboravili da raspleta u Hrvatskoj nema.
Pa čak i da bude najgori scenarij ovdje-da se isparcelizira,pa da onda prodaju 100 Eur građevinsko,10Eur poljoprivredno-opet je to po dionici oko 2700 kuna,tako da-vidjeti ćemo šta će se ovdje događati.