I meni je članak bio glup. Dugo sam razmišljao da li da to napišem, da ne mislite da sam sljednik Plejboja 🙂
Nisam htio pisat ništa negativno jer o dionici mislim sve najbolje i nikad nisam pisao negativno niti protiv.
Imam preko 50% portfelja u toj dionici.
Nije stvar pisanja protiv nekoga, nego je stvar iznošenja relevantnih informacija.
U svakom slučaju sretno kolega [thumbsup]
Srdačan pozdrav
kome vjerovati…
http://www.kastela.org/content/view/13885/2/
Ako ćeš tako gledati da zemlja ne bi trebala biti u temeljnom kapitalu, uzmi još jednu činjenicu koju je potrebno znat. Do 2000 g. bilo je izdano oko 23 000 dionica, a unosom zemlje u temeljni kapital država je "sebi dala" još oko 90 000 dionica.
E sad, možemo ići i na teoriju kojom je država oštetila dioničare jer im je razvodnila vlasništvo za 4-5 puta, dakle ako je tako nek država povuče svoje dionice, a dioničari KSST će se pozvati na zakon o
"nedjeljivosti zemlje i građevine" (jer staklenici su građevinski objekti na koji općina tuče reket u obliku komunalne naknade), a zemlja ispod građenine se naziva građevinska zemlja.
Postoje dozvole za sve staklenike. Ne ulazim u to što je dopušteno tu graditi…
Uzmimo samo za primjer kada je Kerum kupio od staklenika poljoprivrednu zemlju, a sada je na toj zemlji šoping centar (nasuprot pogona Knežine!).
Btw, zanimljivo je da su pogon Kaštela i pogon Knežine (koje odvaja državna cesta D8) povezani nadvožnjakom i petljom, pitam se zašto…
Jedina petlja u Kaštelima koja još postoji je na području Adriachema koji je poslovna zona!
Planirana investicija i projekt, 2011.g.
Tvrtka, nositelj projekta – LURA VOĆE d.o.o.
Opis projekta – Ulaganje u poslovanje koje se bazira na kooperantskim odnosima i organiziranoj proizvodnji i otkupu voća i povrća; obuhvaća otkup, skladištenje, pakiranje, prodaju i distribuciju kupcima, te izvoz, kao i ulaganje u hrvatski brand i u aktivnosti prema krajnjim potrošačima.
Gospodarske značajke projekta – Ulaganje od 80 milijuna eura.
Stanje pripreme projekta – U pripremnoj fazi
Podaci – MINGORP
Planirana investicija i projekt, 2011.g.
Tvrtka, nositelj projekta – LURA VOĆE d.o.o.
Opis projekta – Ulaganje u poslovanje koje se bazira na kooperantskim odnosima i organiziranoj proizvodnji i otkupu voća i povrća; obuhvaća otkup, skladištenje, pakiranje, prodaju i distribuciju kupcima, te izvoz, kao i ulaganje u hrvatski brand i u aktivnosti prema krajnjim potrošačima.
Gospodarske značajke projekta – Ulaganje od 80 milijuna eura.
Stanje pripreme projekta – U pripremnoj fazi
Podaci – MINGORP
to je već odavno poznato
ali ako idemo malo računati, za paket koji se prodavao na prošlom natječaju to ispada malo ispod 6.800,00 kn po dionici premda bi trebalo računati da ako su ta sredstva namjenjena za ksst da ne ide cijeli iznos na kupnju, dio mora otići i u ulaganje, ili će to biti u planiranim investicijama za 2012g.????
Skoch,
Ako se Rajić javio, a svi znamo da je bio potencijalni za Kaštelanske staklenike, Audio će ga zazvat na razgovor. Po meni je izgledna situacija da se dogovore sa njim, jer Rajić ovdje može itekako ostvariti dobar deal.
Pazi slijedeće! Dakle, Rajić kupi KSST za npr. 4.500 kn po dionici, to ga u konačnici ukupno košta 68 mil. eura. Nakon prenamjene Resnika, samo ta parcela će mu vrijediti minimalno 200 eura/m2, što ispada 42,8 mil. eura, a kupca za nju uvijek ima, ZL Split.
Proizvodnju voća i povrća bazira na zemljište Knežine veličine 268.000 m2, a dio odrađuje i na Resniku koji će koristiti dijelom dok ga ne proda.
Otkupni i distributivni centar napravi na zemljištu Kaštela veličine 198.000 m2.
Ako od njegove ukupne investicije za kupnju od 68 mil. eura odbijemo Resnik u visini od minimalno 42,8 mil. eura koji bi on mogao prodati, ispada da ga je 500.000 m2 (Knežine, Kaštela i Brnik), od kojih će sigurno barem 200.000 m2 biti također građevno, a sve na odličnom položaju koštalo 25,2 mil. eura. ili 50 eura/m2.
Ništa ne mora biti ovako, samo razmišljam naglas, šta mislite!?
Skoch,
Ako se Rajić javio, a svi znamo da je bio potencijalni za Kaštelanske staklenike, Audio će ga zazvat na razgovor. Po meni je izgledna situacija da se dogovore sa njim, jer Rajić ovdje može itekako ostvariti dobar deal.
Pazi slijedeće! Dakle, Rajić kupi KSST za npr. 4.500 kn po dionici, to ga u konačnici ukupno košta 68 mil. eura. Nakon prenamjene Resnika, samo ta parcela će mu vrijediti minimalno 200 eura/m2, što ispada 42,8 mil. eura, a kupca za nju uvijek ima, ZL Split.
Proizvodnju voća i povrća bazira na zemljište Knežine veličine 268.000 m2, a dio odrađuje i na Resniku koji će koristiti dijelom dok ga ne proda.
Otkupni i distributivni centar napravi na zemljištu Kaštela veličine 198.000 m2.
Ako od njegove ukupne investicije za kupnju od 68 mil. eura odbijemo Resnik u visini od minimalno 42,8 mil. eura koji bi on mogao prodati, ispada da ga je 500.000 m2 (Knežine, Kaštela i Brnik), od kojih će sigurno barem 200.000 m2 biti također građevno, a sve na odličnom položaju koštalo 25,2 mil. eura. ili 50 eura/m2.
Ništa ne mora biti ovako, samo razmišljam naglas, šta mislite!?
Smart zašto bi Zračna Luka kupovala od Rajića zemljište kao gradjevinsko kad sad to moze riješiti puno, puno jeftinije od Vlade ?
Po zadnjem izračunu oni im daju tu istu zemlju za ni manje ni više nego 800 kn m2, dakle nema šanse da će plaćati jednom Rajiću usred izbora duplu "rentu", pa SDP bi ih doslovce razapeo da tako nešto naprave.
Ili će sami izdilati čitave Staklenike – sebi – aerodromu i pohvaliti se visokom postignutom cijenom na račun budućeg koncesionara koji se uopće i ne mora poslije pojaviti ili smo – NA – JE … LI [wink]
LKPC
"….Sretno mecka, meni nije drago zbog ovoga što se ovdje događa, dapače, žao mi je malih dioničara koji su očekivali normalnu i transparentnu dokapitalizaciju, među kojima si i ti. No, ni prva, ni zadnja dionica koju je država zakenjala do bola!…"
http://www.poslovni.hr/forum/lkpc-luka-ploce-dd-617-pg1631.aspx
eto, bumerang uvijek napravi svoje, naročito kad je u državnim rukama… [wink]
Plejboj! Nije sve tako sivo, u ovom krugu će se prodati i cijena će biti veća od ove trenutne i kraj priče.
LKPC-Smart
….Sretno mecka, meni nije drago zbog ovoga što se ovdje događa, dapače, žao mi je malih dioničara koji su očekivali normalnu i transparentnu dokapitalizaciju, među kojima si i ti. No, ni prva, ni zadnja dionica koju je država zakenjala do bola!…
http://www.poslovni.hr/forum/lkpc-luka-ploce-dd-617-pg1631.aspx
Macka
eto, bumerang uvijek napravi svoje, naročito kad je u državnim rukama… [wink]
Heheh, KSST je trenutno na +300%, a LKPC je prije dokapa bila na -45%, poslije ne trebam ni spominjat. Bolje bi ti bilo da pažljivije slušaš! Nije mi jasno čemu uopće ovako glupav komentar i to još sa linkom na tvoju sramotu!!!
Mila majko pacijenata, kako koji tako gori! A da malo popričaš sa plejbojem, vas dvojica bi se strašno slagali vidim!?
Ovaj tjedan je završio, a kako mislim da će slijedeći tjedan za KSST biti jako interesantan, da vas malo podsjetim na nešto jako bitno!
30 Siječanj 2011
http://www.kastela.org/index.php?option=content&task=view&id=13542&Itemid=2
…I na prostoru, u posljednje vrijeme najčešće spominjanih, Kaštelanskih staklenika, koji je bio predmet raznih spekulacija o stanogradnji i turističkim sadržajima, planiraju se nove investicije, odnosno otvaranje novih radnih mjesta. Za taj prostor, koji se nalazi od pojasa sigurnosti zračne luke pa do magistralne ceste D-8, već postoji zanimanje poslovnih ljudi, a neki obrti i manje tvrtke već danas tamo i funkcioniraju.
– kazao je gradonačelnik Berket.
Dakle, gradonačelnik priča o zemljištu Kaštela koje je mnogima ovdje predmet pomutnje! Ugodan vikend!