KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@lebowski

procijena je bila 7000 kuna bez prenamjena polj. u građ zemljište.

Evo, primjera radi, idemo onda ovako… Poljoprivredno zemljište u Kaštelima je recimo 50€ po kvadratu. Kvadrat građevinskog zemljišta u Kaštelima je 300€, a to je dakle poljoprivredno puta šest.

7000 kuna po dionici puta šest je 42.000.

Ili, ajde, možemo lupit da je pola zemljišta KSST već građevinsko, pa neka se prenamijeni samo druga polovica, pa ćemo doći do koeficijenta tri, odnosno pišljivih 21.000 kuna po dionici.

@lebowski

Evo, primjera radi, idemo onda ovako… Poljoprivredno zemljište u Kaštelima je recimo 50€ po kvadratu. Kvadrat građevinskog zemljišta u Kaštelima je 300€, a to je dakle poljoprivredno puta šest.

Ili, ajde, možemo lupit da je pola zemljišta KSST već građevinsko, pa neka se prenamijeni samo druga polovica, pa ćemo doći do koeficijenta tri, odnosno pišljivih 21.000 kuna po dionici.
[/quote]

Brutalno! To je više nego u mojim najluđim snovima 🙂

Ja bi bio zadovoljan i sa 5500 🙂

@lebowski

procijena je bila 7000 kuna bez prenamjena polj. u građ zemljište. Što se više treba istraživati? Nekome se pogoduje i dobiva po 5000, lopovluk? Možda, ali ulaz po 2500 je laganih 100% zar ne?

To nije istina. 7000 kuna je ukljucivalo prenamjenu koja ce se potvrditi na ovoj sjednici gradskog vijeca.

Ne trebate se lupati ciframa, ovako možete otprilike očekivati cijenu!

1) Sadašnje stanje bez ikakve prenamjene = min. 3.000,00 kn po dionici

* Teško ostvarivo jer je Resnik u postupku prenamjene

2) Sa prenamjenom Resnika = min. 4.600,00 kn po dionici

* Realna opcija i vrlo vjerovatno da će ovo biti cijena oko koje će se postići dogovor, (moje mišljenje)!?

3) Sa prenamjenom Resnika i Kaštela = min. 6.800,00 kn po dionici

* Ova opcija mi je malo sumnjiva, iako je Benzon u zadnjem izvješću naveo da je posebno dobro što i Kaštela idu u prenamjenu u poslovnu zonu! Moram priznat, to je u nekoliko navrata javno napisano i traženo od grada, ali nigdje nisam vidio potvrdu da bi se to moglo dogoditi. Pensa je rekao da bi se u dijelu tog zemljišta moglo prenamjeniti "samo" oko 100.000 m2!?

Moram priznati da mi svaka opcija odgovara, a Audio je slijedeći na potezu!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Gradonacelnik je na javnoj raspravi rekao da Kastela idu u radnu zonu. No istina je da o tome nema nikakve pismene potvrde.

Za 3000 kn im svojih malo kom neću prodavati.
Po 4.600 kn samo ako ima svi ovdje budu prodavali-onda kud svi Turci-tu i mali Mujo
Po 6.800 može.
Iako je moje mišljenje da i onaj ako/tko kupi sve ovo po 6800 je uhvatio Svevišnjeg za bradu!

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

@lebowski

[/quote]
Izvinavam se kolega lebowski,ali mi ova vaša matematika nikako nije jasna,a pogotovo ne ove nedostižne cifre.Naime,ima 113 593 dionice,a oko 720 000 kvadrata.Dakle,pojednostavljeno,na svaku dionicu otpada po 6 m2 zemljišta i da je čak sve građevinsko,po toj vašoj cijeni od 300 Eur,dobije se 1800 Eur po dionici.A gdje ste vi otišli…na 42000 kn….

@Smart
Evo ovdje se malo nešto pisalo o tome.Znam da Vi znate,ali za nas ostale ponavljanje je majka znanja.
http://krtica.eu/hr/vijest/kastela-brizine-i-pogon-resnik/3078

On je mislio da se cijena od 7000 kn odnosi samo na poljoprivredno zemljište, a cijena od 42000 kn kad bi sve bilo građevinsko

Ne trebate se lupati ciframa, ovako možete otprilike očekivati cijenu!

1) Sadašnje stanje bez ikakve prenamjene = min. 3.000,00 kn po dionici

* Teško ostvarivo jer je Resnik u postupku prenamjene

2) Sa prenamjenom Resnika = min. 4.600,00 kn po dionici

* Realna opcija i vrlo vjerovatno da će ovo biti cijena oko koje će se postići dogovor, (moje mišljenje)!?

3) Sa prenamjenom Resnika i Kaštela = min. 6.800,00 kn po dionici

* Ova opcija mi je malo sumnjiva, iako je Benzon u zadnjem izvješću naveo da je posebno dobro što i Kaštela idu u prenamjenu u poslovnu zonu! Moram priznat, to je u nekoliko navrata javno napisano i traženo od grada, ali nigdje nisam vidio potvrdu da bi se to moglo dogoditi. Pensa je rekao da bi se u dijelu tog zemljišta moglo prenamjeniti "samo" oko 100.000 m2!?

Moram priznati da mi svaka opcija odgovara, a Audio je slijedeći na potezu!

točka 2. se nalazi i u mojim cjenovnim okvirima od 4-5 t kn, od prošlog natječaja. a cjenom i vrstom zemljišta te kvadratima se više neću zamarat, jer za mene je ovo davno evoluiralo iz ekonomije u politiku.

Evo, ovi iz Cepina su uspjeli saznati vise od nas:

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=146634

Interesantno je ovo: …U Agenciji nam jučer nisu mogli reći koliko se zainteresiranih javilo na taj, inače neobvezujući, poziv. Objavit će to za nekoliko dana jer ponude mogu stići i poštom…

P.S: Ovaj internet je stvarno mocan; i kad nema informacija uvik se nesto moze naci. [wink]

zar doista netko očekuje da će AUDIO… za 999/1000 ili manja/više forumskim očekivanjima odradit ista u korist istih… [yawn]

New Report

Close