KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jos 8 trgovinskih dana do novih vijesti ako ne procure ranije. Mislim da se u tom vremenu ne moze puno protrgovati osim da se znacajnije promijeni cijena.

Kako se nebi ponovila priča o Todi i Luki, mogu potvrditi da su od naše strane pozvani veliki investitori u igru, naravno, sa linkom na AUDIO službeni poziv! Iako nemaju stranicu, kao niti javni poziv na engleskom, ima nas koji smo ponešto engleskog naučili, pa se nadam da će stranci za početak biti donekle upućeni. U Audiu treba svima podijeliti otkaze!!!

Poneki jači igrači koji su dobili poziv su:

– Hochtief A.G
– Limak Turkey
– Airport Munchen
– Bouygues France
– TAV Airports Holding

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Kako se nebi ponovila priča o Todi i Luki, mogu potvrditi da su od naše strane pozvani veliki investitori u igru, naravno, sa linkom na AUDIO službeni poziv! Iako nemaju stranicu, kao niti javni poziv na engleskom, ima nas koji smo ponešto engleskog naučili, pa se nadam da će stranci za početak biti donekle upućeni. U Audiu treba svima podijeliti otkaze!!!

– Hoshtief A.G
– Limak Turkey
– Airport Munchen
– Bouygues France
– TAV Airports Holding

Prejak si… [thumbsup]

– Hoshtief A.G
– Limak Turkey
– Airport Munchen
– Bouygues France
– TAV Airports Holding

– East Capital
– Tamir Fishman Group
– Profimex
– Nabarro
– Europa Capital
– Harbert Management Corporation

[thumbsup]

Srdačan pozdrav

Bravo matrix, zajedno smo jači! Nažalost, mi nismo plaćeni da radimo njihov posao, ali eto. Imat ćemo i mi valjda neke koristi od zalaganja!? [thumbsup]

Bravo matrix, zajedno smo jači! Nažalost, mi nismo plaćeni da radimo njihov posao, ali eto. Imat ćemo i mi valjda neke koristi od zalaganja!? [thumbsup]

Jedinu stvar, koju znamo o budućnosti jest, da će biti drukčija. (Peter Drucker) [wink]

Srdačan pozdrav

Odavno ovdje nisam dao neki komentar, pa evo malo, da mi možete podijeliti poneku jednicu, pa čak i malo napasti, odavno niste!

Što se tiče KSST i drugog kruga, sigurno je da će se ići u njega na način da uspije, a ne da bude blamaža kao prvi put. Po mom mišljenju, manja cijena bi privukla više zainteresiranih, koji bi na taj način sami tražili potencijalnu vrijednosti u eventualnoj prenamjeni zemljišta, kao i u eventualnoj mogućoj promjeni djelatnosti!?
Sa obzirom da je prvi natječaj objavljen po cijeni od 7.000 kn, a bez nekih konkretnih činjenica, pri tom mislim prvenstveno na promjenu GUP-a, smatram da Audio mora odrediti cijenu sukladno trenutnom zatečenom stanju i papirnatim dokazima. To znači da, iako sumnjam u tu mogućnost, po trenutnom scenariju, cijena dionice KSST u drugom natječaju, u nikojem slučaju neće biti ispod 2.865,99 kn. (To je moj izračun baziran na papirima koje posjedujem, bez ikakve prenamjene).
E sad, ja bi više volio da se drugi natječaj raspiše po ovoj manjoj cijeni od npr. 2.900,00 kn. Zašto? Pa, iz jednostvanog razloga, jer bi na taj način sigurno došlo do nadmetanja kupaca i nabidavanja ponuda, gdje bi potencijali kupci sami procjenili vrijednost prenamjene Resnika i potencijalne vrijednosti ostalih 506.000 m2 zemljišta (Kaštela+Knežine)…
… a sami drugi krug bi mogao biti objavljen negdje između 15.-25. rujna. Do tada, LP!

DO SADA JE Gospodin Smart svaki put bio u pravu, ali baš svaki. I zato nekako imam osjećaj da ovaj info nije izvukao iz naftalina, tek tako …

A svi znamo gdje koliko će cijena dolje u odnosu na ovu razinu ako natječaj objave po 2900 kn ??

Jednostavno, psihološka barijera protiv kupnje takve dionice, koja mozda ni na 2900 nema kupca će biti prejaka, i rušiti će cijenu debelo ispod posljednje najnize nakon 1. kruga, dakle mozda i do 1600 kn, 1500 kn …

Zasto?

Pa zato sto je prvi put natjecaj bio na 7000 pa je jedva dogurala do 70 % te vrijednosti, a trzila se u prosjeku na 55 % te vrijednosti ..

55 % od 2900 … hmmm, ma racunajte sami uostalom …

Kressho

Kako se nebi ponovila priča o Todi i Luki, mogu potvrditi da su od naše strane pozvani veliki investitori u igru, naravno, sa linkom na AUDIO službeni poziv!

Potez zaslužuje čistu peticu, ali ujedno govori i o funkcioniranju Audija, kao i cijele države, te posebice Čobankovića (potpredsjednik Vlade za gospodarstvo) a još više Domagoja Miloševića (potpredsjednik Vlade za INVESTICIJE).

Dakle, ideja da se obavijeste strani investitori koji bi ekšli znali kako oplemeniti vrijednost zemljišta umjesto s bilo koje od gore navedenih adresa dolazi od običnog malog dioničara.

Prvi natječaj su pustili potpuno nepripremljeni, a na jednak način pušćaju i drugi natječaj.

I sad si zamisli direktora minkenskog aerodroma kojemu neki tamo (bez uvrede) mali dioničar šalje natječaj. Prvo što će se zapitati jest koji je ovo kurac, zašto mi nekakva vlada te male balkanske državice, ako već želi mojih 50 milijuna eura, ne pošalje ponudu. Jel oni tamo stvarno žele da ja dođem?

I sad, čak ako postoji taj jedan domaći zainteresirani ulagač, vrijeme radi za njega. Vrijednost zemljišta nagrizaju radnici, dižu se krediti za plaće u proizvodnji koja nema ama baš nikakvog smisla i tako iz godine u godinu.

Eto, nadam se da će sve završiti okej.

Isina leb, sa obzirom na ovako kratak period za prijavu, kao i laičku objavu samo na svom webu, a posebno na nemogućnost sudjelovanja na natječaju ako se ne prijaviš na ovoj poziv!? Ma, nema riječi! Ovaj put imam feeling da zaista namještaju KSST ovim našim bilmazima!!! No, kao i do sada, razvalit ću ih na svim mogućim adresama, ako posumnjam u maliverzaciju!

Po mom mišljenju, manja cijena bi privukla više zainteresiranih, koji bi na taj način sami tražili potencijalnu vrijednosti u eventualnoj prenamjeni zemljišta, kao i u eventualnoj mogućoj promjeni djelatnosti!?
E sad, ja bi više volio da se drugi natječaj raspiše po ovoj manjoj cijeni od npr. 2.900,00 kn. Zašto? Pa, iz jednostvanog razloga, jer bi na taj način sigurno došlo do nadmetanja kupaca i nabidavanja ponuda, gdje bi potencijali kupci sami procjenili vrijednost prenamjene Resnika i potencijalne vrijednosti ostalih 506.000 m2 zemljišta

1. Misliš gdje bi potencijalni kupci sami odradili GUP odmah po kupnji zahvaljujuci namjestaljki koju im je odigrala Vlada izmjenom zakona unatoč svim mogim kritikama naroda?

2. Do kojeg nadmetanja moze doci kad su namjerno ugurali ovo suludo pismo namjere sa jos ludjim ultra-kratkim rokom i nikoga zivog nisu obavijestili a stranci moraju citati na hrvatskom?!

POSJEDUJEM DIONICE KASTELANACA I OVO NIJE NAGOVOR NI NA PRODAJU NI NA KUPNJU VEC ZELIM UPUTITI NA TO DA SE SPREMA OPASNA NAMJESTALJKA OVDJE EKIPO I AKO SADA NE REAGIRAMO KADA IZBACE NATJECAJ NA 2600 IL 2900 KN BIT CE KASNO

Kressho

Realno, bez GUPa i s tolikim dugovanjima KSST ne vrijedi ni 2800 po dionici, jedva 2400 kn … osim ako ne vrednujete GUPovanu zemlju po 300 eura kvadrat a toliko ipak ne vrijedi, budimo realni…

MORAMO KAO MALI DIONIČARI ZAHTJEVATI ODRADU GUP-a NA SVIM MOGUCIM ČESTICAMA PRETHODNO OBJAVI NATJECAJA – IMAMO NA TO ZAKONSKO I USTAVNO PRAVO AKO SE PRODAJE NASA KOMPANIJA …

OSNUJMO JOS DANAS UDRUGU MALIH DIONICARA KSST I KRENIMO U BORBU ZA TIH 5000 PO DIONICI JER LJUDI MOJI, TE PARE NAM NECE DOCI SAME I POKUCATI NA VRATA. MORAT CEMO IH UZETI ..

Relano, ocito je kupac neki preprodavatelj, jer zasto bi inace mijenjali zakon ako su mislili sami odraditi GUP ?????

Kressho

zna li itko živ kad bi gradsko vijeće moglo usvojit nove prostorne planove?
u rujnu?

Rujan, samo ne znam jel početkom ili krajem. Ali, kod su sjednice vijeća svaka dva tjedna, takvi su valjda dalmoši. 😀
[/quote]
Trenutno su zauzeti organizacijom Jadranskih igara, hebeš GUP i gospodarstvo Kaštela, hahah! Kruha i igara! [smiley]
[/quote]
…U suorganizaciji grada Kaštela, i pokroviteljstvo TZ grada Kaštela, hotela Resnik, Marine Kaštela, Zračne luke i Cemex-a u Kaštel Starom odrađene su Jadranske igre…
http://www.kastela.org/content/view/14777/2/

E, sad će brzo GUP! [smiley]

New Report

Close