Ok, natječaj će krajem 9. ili početkom 10. mjeseca, a tada će biti jako kasno za šoping!
P.S. Dobit ZL Split za 2010.g. = 34 mil. kuna.
Ok, natječaj će krajem 9. ili početkom 10. mjeseca, a tada će biti jako kasno za šoping!
Šta sad i dobit Zračne Luke ide Kaštelancima ? [lol] [lol]
ZL Split se moze jedino siriti na zemljiste Kastelanskih staklenika i zato je dobro da posluje s dobiti. Ali ti to ionako znas…
Šta sad i dobit Zračne Luke ide Kaštelancima ? [lol] [lol]
[/quote]
Sad će na pisti uzgajati paradajz i baburu pa će je pokupiti kanaderom. A pista je od Z.L. ….ima logike [proud]
Moj izračun za slijedeći krug!
ZEMLJIŠTE
1. Resnik, 213.000 m2 x 300 eura/m2 = 63.900.000 eura (prenamjena u tijeku, u cijenu uključena ifrastruktura)
2. Kaštela, 198.000 m2 x 40 eura/m2 = 7.920.000 eura (diskutabilno jer se 100.000 m2 može prenamjeniti)
3. Brnik, 38.000 m2 x 300 eura/m2 = 11.400.000 eura
4. Knežine, 260.000 m2 x 30 eura/m2 = 7.800.000 eura
———————————————————————————————–
Ukupno zemljište: 91.020.000 eura (prosjek cca.125 eura/m2)
———————————————————————————————–
GRAĐEVINSKI OBJEKTI
1. Upravna zgrada x 4, 721 m2 x 800 eura = 576.800 eura (lokac. i građ. dozvola)
2. Restoran x 2, 746 m2 x 800 eura = 596.800 eura (lokac. i građ. dozvola)
3. Staklenici Resnik, 118.000 m2 x 30 eura = 3.540.000 eura (lokac. i građ. dozvola)
4. Staklenici Knežine, 116.880 m2 x 30 eura = 3.506.400 eura (lokac. i građ. dozvola)
5. Građ.objekti ostalo, 2.952 m2 x 800 eura = 2.361.600 eura (lokac. i građ. dozvola)
—————————————————————————————————-
Ukupno građevinski objekti sa dozvolama = 13.020.800 eura
—————————————————————————————————–
POSTROJENJA
1. Resnik, hidroponski uzgoj = 1.400.000 eura
2. Knežine, kompletno postrojenje = 2.300.000 eura
Ukupno postrojenja = 3.700.000 eura
SVEUKUPNO PROCJENA: (zemljište, građ.objekti, postrojenja) = 107.740.800 eura
Procjena po dionici = 948,48 eura ili 7.018,76 kn
Ako mislite da su cijenu od 7.000 kn za prvi krug izmislili, evo pa računajte! Svaka procjena ispod ovoga je krađa i manipulacija! Znam, opet će se javiti ovi "mozgovi" na forumu, koji u stvari nemaju veze sa mozgom, ali eto! Samo naprijed, ovo je konkretno i javno, pa da vidimo Vas i Audio, tj. brokersku kuću koja im bude radila procjenu!? Samo naprijed prodavači, da vam nešto drugo na ZSE ne pobjegne!
Bravo Spiderman za ovaj post i puno njih prije jer jedini argumentirano pišeš uz par ljudi ovdje na forumu.
Posjedujem određeni broj dionica KSST-a i iako sam ih kupio po višoj cijeni(3700) ni najmanje ne sumnjam u pozitivan ishod i prodaju po fer vrijednosti.
[thumbsup]
SVEUKUPNO PROCJENA: (zemljište, građ.objekti, postrojenja) = 107.740.800 eura
Procjena po dionici = 948,48 eura ili 7.018,76 kn
A evo i slike,
Bolje su nego na službenim stranicama, odnosno sveobuhvatnije su ako ta riječ uopće postoji
Odlične slike Luc, zaista je lijepo vidjeti iz zraka koji je to kompleks i na kojem položaju!
Business.hr, 27.07.2011
-Vlada priprema međunarodni forum "Ulažite u Hrvatsku" na kojemu se očekuju strani investitori. Koliko uopće takav forum može pridonijeti ulagačkoj klimi, osim u načelnom smislu?
Domagoj Milošević, potpredsjednik Vlade za investicije
― Mislim da je trenutak za ovaj forum sazrio u svakom smislu. Završetak pregovora s Europskom unijom potaknuo je i intenzivirao interes stranih ulagača za Hrvatsku. Investitori sada znaju da je Hrvatska stabilna država s velikom razvojnom perspektivom. Već dulje od godinu dana provodi se Vladin Akcijski plan za uklanjanje prepreka ulagačima, a sada je pravi trenutak da se organizira takav forum koji je zamišljen kao početak dugotrajnije i sveobuhvatne kampanje. Nakon toga bi Hrvatska gospodarska komora i državne institucije trebale promovirati potencijal ulaganja u Hrvatsku po svijetu, a upravo se razrađuje plan kojim bi se odredile destinacije na kojima ćemo ulagačima nuditi hrvatske potencijale…
Bravo Spiderman za ovaj post i puno njih prije jer jedini argumentirano pišeš uz par ljudi ovdje na forumu.
Hvala freak!
E moj freak, čuvaj se pozitivnog pisanja. Treba kupovati kad se piše negativno i to one dionice za koje si sam došao do zaključka da su potcijenjene i da imaju potencijala.
Hvala na brizi Pinokio ali dosta sam dugo na burzi da znam razlikovati bezveznjake koji pričaju gluposti od ljudi koji ti izlažu argumentirane podatke o dionici koju pola forumaša ne zna ni pročitati kako treba.
LP
ovo definitivno vrijedi tih para. spajdijev izračun i lakijeva ptičja perspektiva nisu nikakvo pretjerivanje.
a hoće li kupac zagristi sad, do kraja godine, na proljeće ili malo poslije – manje je važno.
pametni i nešto kešovitiji dokupljuju, mi ostali strpljivo čekamo.
i svakako valja napomenuti: sad je vrijeme za dokup.
poslije godišnjih bojim se da će biti kasno…
ovo definitivno vrijedi tih para. spajdijev izračun i lakijeva ptičja perspektiva nisu nikakvo pretjerivanje.
a hoće li kupac zagristi sad, do kraja godine, na proljeće ili malo poslije – manje je važno.
pametni i nešto kešovitiji dokupljuju, mi ostali strpljivo čekamo.
i svakako valja napomenuti: sad je vrijeme za dokup.
poslije godišnjih bojim se da će biti kasno…
Nije mi jasno da li se bojiš ili se raduješ s obzirom na svoju poziciju u dionici? Ak je tak povoljno onda rasprodajte ostatk portfelja i lijepo se pozicionirajte i bit će love ko salate.