KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

hehehe, vidim da se ovdje nakotilo drukera kojima KSST do sad nisu bili na nišanu….znači, vrijeme je za dodavanje KSST na watch listu i polagani ulazak [thumbsup]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

mislim da si zadocnio za ulaz
trebo si unić na 4.900 kad je krema pisala 55 postova dnevno (smrat i co )

Je ste li svi prodali ovu šikaru pa niko ni slova????????????????

Jok, svi čekamo novi naraštaj luzera i budala ovdje koje će nam prodati svoje posljednje KSST po 2300 kn do 1900 kn.

IZMJENA ZAKONA O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU – štedi potencijalnom kupcu 3000 kn po dionici u prenamjeni !!

Hoće li Vlada HDZ-a onda prodati KSST po 2500 kn po dionici i time ostvariti zaradu od -500 kn po dionici i potpisati posljednja slova svoja preuranjene kapitalizacije ?

Sumnjam. Jel bi vi da prodajete stan za 100 000 eura nekome omogućili ostvarivanje povlastice od 50 000 eura i zatim mu cijenu stana spustili na 35 000 eura? ?

DA – bi vi veoma nesigurni u sebe koji prodajete KSST po 2500 kn na burzi i niže. Ali mi normalni ljudi bi onda u najmanju ruku zadržali cijenu stana istoj od ranije, a možda ju i digli.

My guess je da će Vlada čekati jesen da točno pred oživaljavanje predizborne strke ostvari najveći podvig i zgrne hrpu para pred očima javnosti – privatizacijom KSST za milijardu kuna.

U prijevodu – ako su već mijenjali Zakon da uštede kupcu 50 miliona eura sigurno će za barem dio tog iznosa podebljati cifru iz natječaja.

Moguće na 7500 kn , da bude okruglo 1000 eura po dionici, a možda i na 8000 i preko.

Realno, ta zemlja vrijedi 200 eura kvadrat a 200 eura * 700 000 = 140 000 000 eura = 1250 eura po dionici.

E sad, ovo što na burzi prođe 5, 10, ili 30ak kom dnevno naspram 20 000 i više free float-a doista nije indikativ ikakve vrijednosti osim činjenica da dio ljudi ovdje ima lošu sliku o sebi i svako najmanje zatišje u takvim osobama uzrokuje snažan nemir i nesigurnost, i takvim ljudima ja savjetujem da najbolje da što prije prodaju ovu dionicu debelo ispod cijene – dakle po 2450 kn i niže – i time se riješe muka, jer njima doista nema pomoći . Oni su poput malih beba – ostaviš ih sat vremena u "tišini i mraku" i odma plaču, cendraju , bježe van … Jednostavno, boje se, u njima je strah a mi dioničari doista nismo Bejbisitteri dužni da im čitavo vrijeme ovdje ulijevamo povjerenje i sigurnost u ovu po meni prekrasnu i veoma vrijednu dionicu.

Bit će šta bude, past na 1000 kn sigurno više neće nikada, a da bi moglo padati dalje , sve do 2000 kn pa i ispod, moglo bi.

Mnogi su ubadali do 1500 , 2000 max i ne žele si rušiti prosjek, iako znaju da je ugroženost prosjekom jedna od najvećih zabluda na burzi.

Jer KSST po 2500 kn sa već objavljenim natječajem na 7000 kn i izmjenjenim Zakonom da se drastično pojeftini proces privatizacije i olakša čitav posao treba promatrati kao novu dionicu spram KSST po 1500 kn kada je postojala tek špekulacija o natječaju i jedan umalo objavljeni po 5500 kn, te 10 puta skuplji Zakon.

Po meni – ovaj sada 2500KSST je sigurnija investicija nego što je bio onaj 1500KSST dok se još nije znalo ništa.

Ali 2500 je većini ovdje, ako ne i svima ipak 1000 kn skuplje od 1500 i to je čitava priča.

Da je cijena u natječaju bila 70 kn, a dionica sada 24 kn pazarilo bi se od 24 do 36 kn svaki tjedan.

Al ovako to je druga priča.

Sretno svima, i ako želite izaći po 2300 kn slobodno nam prodajte svoje dionice, još uvijek primamo rezervacije [wink]

Kressho

kad bi vjerovao u to što pišeš, vjeruj mi ne bi ni pisao
hehe

ali, imaš čistu peticu za zalaganje

@plejboj
kolega vaše pisanje biblije na ovoj dionici izgleda pred krajem je…sve što ste pisali dok se to ostvari ova će šikara po prometu prije u posebni režim trgovanja [lol]
trzni jednu po asku ,rekao je cigo bitno je da se para vrti

kad bi vjerovao u to što pišeš, vjeruj mi ne bi ni pisao
hehe

ali, imaš čistu peticu za zalaganje

Da ne vjerujem u to što pišem ne bi pisao , a još manje bih danas protratio svoje vrijeme naBIDavajući se s nekim od vas na 2305,8 kao šta ste imali priliku vidjeti i stišćući paničare van s 30 kom na ASK-u sa sigurne udaljenosti ..
Vama i dalje nije jasno da mi čitavo vrijeme rušimo cijenu s velikim nalozima jer kada je očito da ovakva dionica ide gore isključivo na medijske i Vladine objave onda ju nema smisla plaćati 2900 ako možemo manje, npr 2300 zar ne ?

Ekipo, ako mi ne vjerujete da vjerujem u KSST "potpišite" se ispod tko želi vidjeti mojih 150 kom na ASK idući tjedan, tek toliko da vam pokažem koliko sam dokupljivao od 2700 nadolje

Kressho

A zašto nisam skidao po ASK-u danas ? Zato što se tako ne kupuje kada jako, jako malo ljudi prodaje jako, jako mali br dionica jer bi onda cijena već isti dan prešla 3000… Zašto da nekome plaćam 600 kn više po dionici kada znam da ima još vas paničara ovdje koji će mi prodavati ovo blago i za 2000 čim vam se malo zatresu gaćice…

Uglavnom da ne bi poslije bilo nismo znali, sve VAŽNO sam ovdje već napisao , tako da od sljedećeg tjedna koji smatram jednim od 4 ili 5 posljednjih tijekom kojih će se još moći skupljati KSST 3 puta jeftinije nego će biti cijena u natječaju – isključivo kupujem – dakle STISKAT ću sa par jakih naloga prodaju , u pravilu to radim sa 2 naloga po 10 do 15 kom, i jednim većim od 40ak na sigurnoj udaljenosti, i istovremeno ću vas ovdje dobro plašiti u puno boljem i jačem stilu od sadašnjih, po meni veoma amaterskih drukerčića …

Dakle, pošteno vam nagovještavam da ću vršiti jak pritisak na prodaju jer prijatelji i ja imamo na raspolaganju još oko 400 K kn za ovu dionicu i nemamo namjeru plaćati više nego je potrebno.

Prosjek na posljednjih 150 kom će nam biti 2300 , što znači da slijedi obrušavanje sve do 1900 kn ovdje, pa budite spremni na još jedno snažno ljuljanje broda.

U svakom slučaju – lijepo sam vam sada napisao šta će se dešavati, tko ne izdrži pritisak po meni ni ne zaslužuje igrati ovako zanimljivu igru , jer KSST je nesvakidašnja igra na burzi , takve prilike se u pravilu rijetko nude. A poslije će se lako naći dionice u koje ćemo investirati 7 ili 5 hiljada, koliko god izvučemo ovdje u konačnici.

Moj je osjećaj da će opet ići po 7000 , ali može se desiti i da povise i da snize cijenu u natječaju.

Ovo drugo je manje logično jer bi to s obzirom na uštedu tešku 350 000 000 kn izmjenom Zakona upućivalo na tešku korupciju pred same izbore i sumnjam da će se itko iz Vlade HDZ odvažiti na tako nešto a i realno – njima treba taj novac, još kako.

Moje je mišljenje da će inkasirati svih 7000 po dionici makar morali nać način da prodaju tu zemlju sami sebi sada kada su već na sva zvona trubili o najuspješnijoj privatizaciji.

Ali svatko ovdje mora sam za sebe prosuditi – moj SLUŽBENI STAV I SAVJET vam je – prodajte što prije i što jeftinije.

SVe što imate paničari moji najdraži [lol] [wink]

Ja odavdje više ne izlazim ispod 4500 kn jer sada svaki tjedan može izaći neka vijest, odluka Vlade ili čak i ponovljeni natječaj bez ikakvih prethodnih najava i ode onda baba s kolačima u dvije minute.

Zadnji puta se svi sjećamo kako je bilo – ujutro ih nitko nije htio ni po 3200, izlazilo je van i kapalo sve od 2800 do 3100 kn a onda je netko ovdje prenio link za Sjednicu Vlade i Odluku o objavi natječaja i isti taj dan , isti sat, u točno 12 minuta i 46 sekundi cijena je otišla na 4400 kn

Kressho

Podsjetimo se – 17. i 18.2. – a svi znamo da se POVIJEST se PONAVLJA.

I tako će jednako biti i idući puta samo će skok biti jači – sa 2000 na 4400 po meni ako objave natječaj na 5600kn, ili sa 2000 na 5100 ako natječaj objave na 7000 kn.

Zašto ?

Zato što će ako već dođe do ponavljanja natječaja tijekom ove Vlade biti potpuno izvjesno da se natječaj tada ponavlja s razlogom i u cijenu na burzi će se onda ukljućiti i ovih 3000 kn po dionici uštede novim Zakonom, prema kojoj je tržište još uvijek skeptično dok nema nikakvih službenih objava.

Dakle ljudi moji to vam je bilo to od mene. U narednim tjednima trebat će vam jako dobri živci, strpljivost i osjećaj za pravi trenutak.

Nitko ne zna kada će natječaj točno biti objavljen niti to ITKO može znati jer ne znaju još ni oni koji to pripremaju.

Sve ovisi o tome kako čelni ljudi gladaju na proces privatizacije ovakvog komada zemlje, i sposobnosti da se isprave sve pogreške učinjene tijekom prve objave poput previda iznimno važnih Zakona od kojih je jedan kupcu nalagao da plati još 50 miliona EURA za prenamjenu , a drugi mu onemogućavao izmjenu GUP-a za preostalih 300 000 kvadrata koliko još nije prenamjenjeno ,niti će biti po mojim saznanjima već će kupac uz pomoć novog Zakona to sam odraditi.

No i postojećih 400 000 kvadrata * neka je samo 150 eur kvadrat takve zemlje uz more i aerodrom = 60 000 000 eura / 120 000 dionica = 500 eura po dionici.

Dakle 3700 kn dionici sve da preostalih 300 000 poljoprivrednog zemljišta i svih objekata i staklenika gore ide gratis na ime sitnih dugovanja. A sumnjam da će tako biti

Kako god bilo 2300 kn * 50 % = 3450 kn

2500 kn * 50 % = 3750 kn

NAJMANJA moguća zarada na KSST ako VLADA HDZ kupcu pokloni 300 000 m2 zemlje i sve staklenike a naplati samo GUP-om obuhvaćenu zemlju i to uz masu povoljnjiju cijenu od tržišne – je i dalje 50 %!!

Tko ne kupuje sada – magare je bio i ostat će.

Tko zabrije da Vlada više uopće neće ni prodavati KSST nego su tek tako, onak radi zabave, iz dosade mijenjali čitav spektar Zakona – na lošije i riskirali pobunu mase i Zelenih – taj je još gluplji i od magareta samoga.

TKo dila po 2300 – molim lijepo neka dila kada se na BID pojavljuje nalog sa 2 kom, ne ovaj sa 9, dva po dva. To sam ja – prodajte meni, ne njima , drugima , bilo kome, samo meni ekipo po 2300, camo meni … Hi hi hi …

Kressho

Spustite cijenu na 1000 kn da i ja mogu imati zavidan broj dionica 🙂

plejboje nadam se da imaš još para da si popraviš prosjek kad padne na 650 kn

Nitko ne zna kada će natječaj točno biti objavljen niti to ITKO može znati jer ne znaju još ni oni koji to pripremaju.

Istina.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

New Report

Close