KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja sam, prije nego što sam upao, radio prilično konzervativnu procjenu vrijednosti imovine ove firme i došao do otprilike istog podatka: fair value oko 3800 kn po dionici.
I onda odlučio kupovat po principu: sve ispod toga je premija.
I da, danas sam ponosan jer mi je prosjek pao ispod 3400 kn [cool]

Dobro je kad svi imate tako lijepe konzervativne procjene, čudi me da više ljudi ne razmišlja kao vas nekolicina, pa to bi se sve ovdje prašilo po asku umjesto da tone.

No kad ste se zalijepili kao pijan plota za izjednačavanje vrijednosti imovine firme i vrijednosti dionice, još bolje vam je onda ulaganje u hidroelektru. Onako po mojoj konzervativnoj procjeni.

Čovjek naprosto ne vjeruje koji su sve ljudi ovdje zaglavili, a ja sam za neke stvarno mislio da su pravi investitori.
[/quote]

Ja sam, prije nego što sam upao, radio prilično konzervativnu procjenu vrijednosti imovine ove firme i došao do otprilike istog podatka: fair value oko 3800 kn po dionici.

Dobro je kad svi imate tako lijepe konzervativne procjene, čudi me da više ljudi ne razmišlja kao vas nekolicina, pa to bi se sve ovdje prašilo po asku umjesto da tone.

No kad ste se zalijepili kao pijan plota za izjednačavanje vrijednosti imovine firme i vrijednosti dionice, još bolje vam je onda ulaganje u hidroelektru. Onako po mojoj konzervativnoj procjeni.

Čovjek naprosto ne vjeruje koji su sve ljudi ovdje zaglavili, a ja sam za neke stvarno mislio da su pravi investitori.
[/quote]

[/quote]

[/quote]
btw koliko je vrijednost imovine hdel? sjecam se onog lika sto pise kolumnu,kako je kupio bas zato po 1800 [huh]

Slijede izbori pa promjene vlade to je najmanje još godinu dana se ovdje neće događati ništa a kada znamo da na tržištu postoji hrpa podcjenjenih dionica koje će sigurno rasti držati novce najmanje godinu dana u dionici koja je sada na fer vrijednosti ili čak precjenjena kojih 10-30% je zaista suludo moram priznati.

Molio bi te da ovdje izložiš izračun, na osnovi kojega je ova dionica trenutno precjenjena 10-30%!?

Ako uzmememo da Resnik vrijedi najminimalnije 200 eura/m2! Znam, suludo je tako malo vrednovati taj dio zemljišta, no eto zbog vas dušebrižnika uzmimo tu cijenu kao mjerodavnu. Na taj način samo Resnik vrijedi 2.790,00 kuna po dionici.
Dakle, ostaje 507.000 m2 zemljišta, od kojega će također ubrzo pola postati građevinsko, a ostali dio vjerovatno za koju godinu. No, ako to ostalo zemljište procjenimo na 30 eura, što je više nego suludo, dobijemo još 996,00 kn po dionici, što ukupno daje minimalnu vrijednost od 3.786,00 kn po dionici!

Ne želim uopće dalje računati, nemojte je kupovati!
[/quote]
a opet,cijenu je trenutacno odredila ponuda i potraznja koja je izrazito slabasna na 2500 ako neide odmah up.promatrao sam volumene dok je isla gore..dosta ih je uslo na 2000 i ispod ili imalo dionicu odprije.svima njima,a i drugima je ocito frka ako i tu zaradu izgube.tako ja razmisljam inace bih bio usao na 2500 neki dan,ali bojim se da moze jos dosta nize

Vidim da neki domoroci opet pokušavaju prodavat muda za bubrege…
Pa nije ovo burza nekretnina i xy m2 nečega, već burza dionica te očekivanih kapitalnih dobiti…

08.06. za dan 03.06. protrgovano 194 kom., prosjek cijene = 2.578,10 kn

Nema promjena

1. REPUBLIKA HRVATSKA 93.594 82,39 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 4.051 3,57 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HZMO 3.235 2,85 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. VODOVOD I KANALIZACIJA D.O.O.SPLIT 1.992 1,75 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
5. ŠANTIĆ IVE 312 0,27 Osnovni račun RIJEKA, HRVATSKA
6. URLIĆ MARIO 222 0,20 Osnovni račun DUBROVNIK, HRVATSKA
7. PERIĆ IVAN 200 0,18 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. MITROVIĆ MILIVOJ 200 0,18 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 183 0,16 –

JEL ZNA TKO KAD SU OVI LJUDI S POPISA USLI? TJ PO KOJOJ CIJENI? [shocked]

Meni je prosjek 3594 kn i uopće ne brinem. Prebrzo će sve doći na svoje…neki će zaraditi, a neki izgubiti. Sami odlučite koji ćete biti.

Čak razmišljam kupiti još par dionica i spustiti si ulaz, a vi prodajite 🙂

Zanimljivost

Prostor na Brižinama želi 11 brodograditelja

Sudeći prema broju prijavljenih tvrtki, interes za organiziranje brodograđevne djelatnosti na području Brižina u Kaštel Sućurcu nadilazi očekivanja.

Na poziv Savjeta za gospodarstvo i poduzetništvo Kaštela do sada se prijavilo 11 brodograditelja: “Pearl SeaYachts”, “Manikela”, “Pakleni otoci”, “Radio link”, BRODO-FE, “Barka”, “Poseidon”, “Porta”, “Salona var”, ZPTO “Handyman” i “Pirson montaža”.

Njihove su ukupne potrebe oko 100.000 kvadrata, što je dvostruko više od raspoloživog prostora uz ribarsku luku. U gradskoj upravi, međutim, rade na tome da svima zainteresiranima omoguće dolazak na Brižine.

http://www.kastela.org/content/view/14318/2/

Meni je prosjek 3594 kn i uopće ne brinem. Prebrzo će sve doći na svoje…neki će zaraditi, a neki izgubiti. Sami odlučite koji ćete biti.

pa da, zašto bi se brinuo? to ti je samo 1000 kn minusa…..po svakoj dionici….na 50 dionica, samo -50.000,00 kn…zaista, pa tko bi se zabrinuo uz ovakvu briljantnu ulagačku strategiju?!

moje poruke na forumu su izraz mog trenutnog mišljenja! nisu invest. savjeti nisu preporuke za ulaganje!

Nikad nije bilo upitno da zemljište Kaštelanskih staklenika jako puno vrijedi. Tko je ikada vidio koliko je to zemljište i gdje je ne boji se za svoj novac. Okrupnjene površine, vlasništvo 1/1, rijetka pojava za investitore. Nemamo više HT-a, INE, na žalost došlo je i zemljište na dnevni red. Mi to ne možemo promijeniti, ali možemo na tome zaraditi. Pozdrav.

To je 1000 kn minusa ako prodam i realiziram gubitak. To je samo na papiru 🙂

pa da, zašto bi se brinuo? to ti je samo 1000 kn minusa…..po svakoj dionici….na 50 dionica, samo -50.000,00 kn…zaista, pa tko bi se zabrinuo uz ovakvu briljantnu ulagačku strategiju?!
[/quote]

Samo realizirani gubitak je stvarni gubitak

Nikad nije bilo upitno da zemljište Kaštelanskih staklenika jako puno vrijedi. Tko je ikada vidio koliko je to zemljište i gdje je ne boji se za svoj novac. Okrupnjene površine, vlasništvo 1/1, rijetka pojava za investitore. Nemamo više HT-a, INE, na žalost došlo je i zemljište na dnevni red. Mi to ne možemo promijeniti, ali možemo na tome zaraditi. Pozdrav.

Jedini mjerodavni pokazatelj vrijednosti KSST može biti konsolidirano FI…. i to naravno sa isparvkom točke 6. Revalorizacija dugotrajne materijalne imovine!! Dok se to ne desi sve vaše vječite špekulacije te fantomske kupce i priče objesite mački o rep… A, da… ko zna možda novi kupac bude INA čija će možebitna istraživanja pokazati da se upravo ispod zemljišta KSST nalazi ogromno naftno polje… hmmm ili možda Končar uleti, pa otvori novi rudnik kroma ili sl….
No, ipak, zadnju šalu na stranu…Sretno svima in!

New Report

Close