Zanimljiv osvrt na novi zakon o poljoprivrednom zemljištu iz kuta autora "Sizifa"
… Novim se Zakonom o poljoprivrednom zemljištu drastično olakšava njegova prenamjena u građevinsko. Naknada za prenamjenu sada iznosi samo 5 posto vrijednosti građevinskog zemljišta…
"…Tako će netko odabran moći kupiti poljoprivredno zemljište za 10 eura, platiti još 10 eura za prenamjenu i za ukupno 20 eura imati zemljište koje tržišno vrijedi 200 eura…"
itd.
Zanimljiv osvrt na novi zakon o poljoprivrednom zemljištu iz kuta autora "Sizifa"
… Novim se Zakonom o poljoprivrednom zemljištu drastično olakšava njegova prenamjena u građevinsko. Naknada za prenamjenu sada iznosi samo 5 posto vrijednosti građevinskog zemljišta…
"…Tako će netko odabran moći kupiti poljoprivredno zemljište za 10 eura, platiti još 10 eura za prenamjenu i za ukupno 20 eura imati zemljište koje tržišno vrijedi 200 eura…"
itd.
Nisam baš razumio smisao ovog posta.Da li to znači da će stvarni kupac platiti 10 eura po kvadratu ili što?I koliko to onda iznosi po dionici KSST?I da li to shvaćaju Plejboj i ekipa.
Dajte malo bida ako je netko zainteresiran imam još nekih 250 komada a da vam ne rušim cijenu bez veze.
itd.
ovaj ko je ovo pisao nema mozga koliko pile. pa ne može netko kupit poljoprivredno zemljište i kad mu ćifne sam zatražit prenamjenu, platit 5% i idemo. kad se za određeno zemljište gupom odobri prenamjena novi vlasnik ukoliko želi napraviti prenamjenu platit će tih famoznih 5%. možda budući kupac želi nastaviti ovo koristiti kao poljop.zem. što bi bilo glupo, možda namjerava iskoristit za gradnju golf terena, jer po zakonu onda ne mora platiti ništa. uvijek mi se u glavi vrti golf varijanata, jer bi ovo bila idealna prilika.
btw kome je još 5% od10= 10
Upitnik, nemaš ti za kafu, a ne za 250 kom. KSST-a!
Upitnik, nemaš ti za kafu, a ne za 250 kom. KSST-a!
Ajde stavi 50 kamada na kupnju u 13:30.
btw kome je još 5% od 10= 10
Hahaha, novinar je stručnjak, nema šta!? [lol]
Dajte malo bida ako je netko zainteresiran imam još nekih 250 komada a da vam ne rušim cijenu bez veze.
Ajde stavi 50 kamada na kupnju u 13:30.
[/quote]
A, gdje ti je nestalo 200 kom.??? Ti stavi 250 kom. na prodaju po 2650 kn, a ja ću poklopit! Može?
Ti stavi 250 kom. na prodaju po 2650 kn, a ja ću poklopit! Može?
ajde upitnik9, smart ti je bacio rukavicu u lice, da te vidimo sada! [proud]
[/quote]
Evo stavit ću 100 komada u 14:40 na 2688, pa da vidimo tko je dasa.
de da vidim
[/quote]
Evo stavit ću 100 komada u 14:40 na 2688, pa da vidimo tko je dasa.
[/quote]
Morat ćeš se potrudit okolo pronaći još tih 150 što ti fali! All or nothing, 250 kom. stavi na 2650 kn!