Oce li to skoro na 1500 da odem spat u medjuvremenu pa da se vratim ovdje na 1500. Nije puno ni pala s obzirom da nema ponuda. Istina nije mi ni svejedeno ovaj pad posto je moj ulaz na 4500. Ah well valjda je to skola koju moram platiti. Eto sad i ja drhtim, dal ima razloga, mozda i ima i nema, ali pocetnicki gledano, moglo bi ovo past i na 700 kuna, a mozda i nebi ako je nominala 2500, a koja se dobra dionica trzi na nominali na ovom nasem "super" tk trzistu. Mozda ce biti brzi novi natjecaj kad se prenamjeni zemljiste, koliko se otprilike treba za to cekat jos 2 mjeseca ili manje. Il da jednostavno spasim ovo malo mojih radnika (kuna) i na kratkorocnijoj stazi povecam na nekoj drugoj dionici koja je ipak podcijenjena a ne precijenjena nego ovdje, jel tesko da ce ovo do 4500 tako skoro al do 1500 je mnogo izglednije. Il jednostavno da s viskom novaca iz drugih dionica dokupim ove nove radnike ovdje na 1500. Vise nisam pametan (ko da sam bio kad sam ulazio ko muha bez glave po 4500 ovdje ^_^). Dugorocno gledano dobra skola za ubuduce, barem meni.
Jel ovo naručeni članak ili se samo meni čini:
Kaštela su na cijeni
Za hektar staklenika 8,6 milijuna kuna
Vlada za 700.000 kvadrata Kaštelanskih staklenika traži 602 milijuna kuna. Svaki hektar unutar staklenika je 8,6 milijuna kuna. Hektar poljoprivrednog zemljišta na prostoru Kaštela, također u vlasništvu države, ali izvan staklenika, po novom pravilniku stoji 9724 kune. Za državne oranice na zagrebačkoj Trešnjevci ili Trnju (pronađe li ih tko u prostranstvu asfalta) Ministarstvo je odredilo cijenu 18.260 kuna, a u Kupinečkom Kraljevcu prodaje ih po 17.160 kuna.
p.s.
I ja bih kupio zemlju po ovim cijenama, kome da se obratim???
mateo,
Obrati se Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO). Nisi baš najbolje razumio članak, raspitaj se kako to ide sa državnim poljoprivrednim zemljištem ili oranicama.
” Da se izbjegne ‘pumpanje’ cijena pri prodaji državnih oranica, pobjeđuje prvi s liste prioritetnih korisnika prihvati li najvišu izlicitiranu cijenu u toj skupini
Zabranjuje se usitnjavanje komasiranih i arondiranih površina u državnom vlasništvu, ne mogu se prodavati, već dati u zakup
Tko je kupnju državnih oranica plaćao jednokratno, imao je popust 20%, no 10 godina nije ih smio prodati, sada može, ali samo Agenciji
Lokalna vlast mogla je državne oranice prodati izravnom pogodbom ako je bilo riječi o interesu RH. Više ne može, ovlast je prenesena Vladinu povjerenstvu za upravljanje državnom imovinom.”
@ SethHka:
"…pocetnicki gledano, moglo bi ovo past i na 700 kuna, a mozda i nebi ako je nominala 2500, a koja se dobra dionica trzi na nominali na ovom nasem "super" tk trzistu."
Pa, recimo, ZTNJ ima nominalu 690 kn, BV 816,98, bilanca je space shuttle spram bilance KSST, a zadnja cijena je 143 kn ili: 20% nominale, odnosno P/B: 0,17.
Nešto mi se poslovni puno zauzeo oko Kaštelanskih staklenika. Zaboravio je da je prije dva mjeseca ZLS već nudio nešto više od 1000 kn po kvadratu pa nek izracunaju. Mogli su spomenuti i prenamjenu koja obuhvaća područje iznad iznad svih najava.
Početnički gledano ti pojma nemaš zašto se trguje ova zadnja tri mjeseca ovom dionicom. Početnički gledano ja bi osobno volio da se sva zemlja uzduž jadranske obale prenamjeni u poljoprivredno, pa kad ja pokupim desetine hektara, da se ponovo prenamjeni u građevinsko. Ja bi tu lijepo zaradio a ti bi i dalje tupio kako poljoprivredno zemljište ne vrijedi [tongue]
Dao bog da pala na 200 pa da dokupim još ove makije. Ako mi je jučer vrijedila 2700 zašto mi sutra nebi 200?? Smart vam dobro kaže,nama koji znamo zašto smo kupili nije cilj dizanje cijene nego spuštanje. Mi imamo osnovne količine,sad ćemo vas pustiti da je srušite i onda kupovati. Mi ovu dionicu ne kupujemo u rastu,mi je čak više nećemo kupovati ni u padu,kupovat ćemo tek kad se stabilizira na dnu.
Zato nemojte odugovlačiti,prodajte pošto poto dok još imate kome.Mene svrbe prsti,ja bi u šoping ali ne po ovim cijenama. Makija ko makija,što će vam to??
i sto sada kada je natjecaj propao?nigdje nema sluzbene obavijesti samo novinski clanci. sta se onda dogadja. ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. s ovakvim nacinom poslovanja cestitam nasoj vladi. pitanje je sto ce oni sada napraviti? produziti natjecaj ili nesto drugo?
@ golubv:
Doista ne znam čemu ovakav "ad hominem" komentar na moj post?
Nisam ničim komentirao ama baš ništa što ste vi naveli kao komentar mog komentara, već samo jedan navod kolege koji (posredno; neposredno ima, kroz bilancu, ali bilance su zadane, za obje dionice) nema baš nikakve veze ni s poljoprivrednim ni građevinskim zemljištem, već s pojmom "nominale" za koju se kolega uhvatio, htijući mu pokazati da postoje dionice za koje mu se činilo da ne postoje.
Ako ćemo baš, dionica koju sam spomenuo ima isto tako nezavidan broj kvadratnih metara zemljišta u svom vlasništvu na prilično zanimljivim lokacijama u ZG i to je jedan od razloga zašto je toliko svojedobno plaćana i zadržana u vlasništvu.
Ne znam za što bi služilo to zemljište pored aerodruma, valjda ne mislite da bi tamo nikli elitni hoteli? Sa druge strane ne znam dali tu ima političke volje da se zemljište prenamjeni. To ne mora biti ni za 2 ni 4 ni 5 godina. Bon Repos na Korčuli se prodavao za 95 milijuna kuna, a imao je 47.425 četvornih metara, 257 soba i 93 apartmana. Pa cijena nekih hotelskih kuća tipa jdra je smiješna. A vi svi danas priželjkujete realnu i fer vrijednost za ksst. Sjetite se, za Bon Repos je i u prvom krugu bila otkupljena dokumentacija, pa ni u trećem nitko nije dao ponudu.
Nešto mi se poslovni puno zauzeo oko Kaštelanskih staklenika.
Samo neka bombardiraju! Po meni se Vlada malo akljavo odnosi prema imovini koju cijeni i želi prodati za 600 mil. kuna! Treba ih razvuć i prozvati po medijima na sve moguće načine!!!
Pa nije država kriva što ne može naći budalu koja bi im dala 600 milijuna za nešto što vrijedi 60.Koja zamjena teza da je to strašno.
Pa nije država kriva što ne može naći budalu koja bi im dala 600 milijuna za nešto što vrijedi 60.Koja zamjena teza da je to strašno.
Cijena je ustavari i veća od 600 milja kuna jer bi kupac bio i u obavezi davanja javne ponude za ostatak dionica. Skoro 800 milijuna kuna je u pitanju. A onda tu su i obaveze prema radnicima ako ih se hoćeš riješiti. To također košta. Uglavnom neisplativo osim u najmokrijim snovima…