KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/priopcenja_za_javnost/2011/svibanj/priopcenje_sa_128_sjednice_vlade_republike_hrvatske

Hrvatskom saboru upućeno je mišljenje o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o prostornom uređenju i gradnji, s Konačnim prijedlogom zakona, koji je predsjedniku Sabora podnio Dinko Burić, zastupnik u Saboru, aktom od 1. travnja 2011. godine, a kojim se predlaže legalizacija svih poljoprivrednih građevina izgrađenih do 31. prosinca 2010. godine. Uvažavajući razloge zbog kojih se predlaže donošenje predmetne dopune Zakona, Vlada predlaže Saboru da ne prihvati Prijedlog navedenog Zakona i izvješćuje da je u pripremi Nacrt prijedloga izmjena i dopuna Zakona o prostornom uređenju i gradnji kojim će se na odgovarajući način urediti pitanje „legalizacije“ svih „bespravnih“ građevina. U tom smislu, Vlada posebno ističe da se „legalizacija bespravnih građevina“ ne može provesti ex lege, nego se ista mora provesti individualno po zahtjevu investitora, odnosno vlasnika, pojednostavljenom procedurom, odnosno uz ispunjavanje osnovnih zahtjeva pojedinih upravnih područja, te uz sudjelovanje lokalne zajednice, kojoj je također u interesu provođenje „legalizacije“. Uzimajući to u obzir, Vlada smatra da navedeni prijedlog ne može dati valjanu osnovu za provođenje ove važne mjere. Suprotno od toga, njegovim donošenjem i provedbom otežala bi se provedba „legalizacije“ poljoprivrednih građevina jer se radi nedostatne evidencije ne bi mogla provesti do kraja.

Ovo "individulano" mi izgleda jako lijepo! [smiley]

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Ima i ovdje jako lijepih stvari

Najvažnije:
Članak 25. mijenja se i glasi:
„Za poljoprivredno zemljište koje se nalazi izvan granica građevinskog područja, a prostornim planom promijenjena mu je namjena i ostaje izvan granice građevinskog područja visina naknade određuje se u iznosu od 10 % od tržišne cijene tog zemljišta za osobito vrijedno obradivo P1 ili vrijedno obradivo P2 poljoprivredno zemljište, a za ostala poljoprivredna zemljišta 5 % od tržišne cijene tog zemljišta.
Navedeno se predlaže s obzirom na mjere programa gospodarskog oporavka (investicije) koji je donijela Vlada Republike Hrvatske

http://www.sabor.hr/fgs.axd?id=17894

Meni ljepse izgleda jucerasnji i danasnji promet .. veliki trpaju a mali panicno bjeze van .. Kostolany kaze da je odlican znak kada promet vidno ojaca u padu .. Pitam se zasto .. hi hi hi .. Kazem, 2800 je dno cijenovnog ranga cak i za ponovljeni natjecaj na cijeni 5500 jer je dno na 7000 natjecaju bilo 3800 do 4200 u prosjeku, cak i vise ako sve promete zbrojimo osim onih par dana euforije …
Dakle 50 % cijene objavljene u natjecaju je doista dno. Konacno, ako bude 2. kruga na 5500 povecavaju se automatski i izgledi da se kupac pojavi sto takodjer smanjuje rizik pri spekulaciji i tjera cijenu gore.
Sveukupno, ovo je odicna cijena za dokupljivanje i jacanje pozicija pred rasplet jer nosi 200 i vise % moguceg prinosa, a rizik za gubitak je max 100 do 300 kn po dionici, dakle 10 %.

Eto , zato je proslo skoro 200 kom ova dva dana , a dan ranije ni 10. Pozdrav znalci [wink]

Kressho

Ne znam otkud obraz nekima da se uopće javljaju nakon svih laži o silnim ulagačima u Ksst.
Pogotovo što su te priče pričali kad je cijena bila na 4.700-4.900 kn a sad je u banani.
Svi koji su nasjeli na laži i kupovali na 4.900 su sad 2 soma kuna po kom u minusu.

Neke članove ovog bi trebalo izbaciti zauvijek s foruma. Na ovoj temi ih je jedno pet-šest.

No Face, No Name, No Number

Izgleda da je balon pukao …….

O-ho, evo novih zainteresiranih za kupnju… Izgleda da bi svi sada htjeli nadoknaditi propustenu priliku u sijecnju. Sretno.

Ako neko od tehničara – ingenjera može skicirat kakav graf za ove staklenike, nekako mi se čini odokativno da postoje još neki GAPovi za popunit.

THX

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Sve je jasno što se toga tiče……treba samo pogledati kako su stvari tekle izmedju 17-28.1. ove godine.

Po prvi puta sam ovdje uletio i razišljam na sljedeći način:
Ako vlada RH traži 7000 po prvi puta od kada je HFP-a, za takvo nešto mora imati valjane razloge, ako i natječaj ne prođe relno je očekivati nešto manju cijenu ili dodatne povlastice i istu cijenu, prelistao sam temu i mislim da je Smart u pravu, ovo je vjerojatno najbolkji pick na ZSE i hvala prodavaču, ja sam unutra po skoro najnižoj današnjoj cijeni [kiss]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Ovdje upišite svoj komentar…Vaš link
[cool]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Po prvi puta sam ovdje uletio i razišljam na sljedeći način:
Ako vlada RH traži 7000 po prvi puta od kada je HFP-a, za takvo nešto mora imati valjane razloge, ako i natječaj ne prođe relno je očekivati nešto manju cijenu ili dodatne povlastice i istu cijenu, prelistao sam temu i mislim da je Smart u pravu, ovo je vjerojatno najbolkji pick na ZSE i hvala prodavaču, ja sam unutra po skoro najnižoj današnjoj cijeni [kiss]

Za cifru koju traži Vlada može se trenutno kupiti pola države.A možda i cijela.
Tako da za Ksst može dobiti najviše 100 kuna po dionici.Osim možda za prvih tisuću dvije komada koje bi mogla vama povoljno uvaliti po 2 soma.

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

New Report

Close