KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A nitko ne razmišlja o tome da će možda natječaj biti produžen na istoj cijeni , a ne nekoj nižoj … Očito se još pregovara između postojećih kupaca i Vlade, a i čeka se završetak GUP-a.
Tako da, danas je po meni ovo prije diskont papaka, nego navlačenje prodaje. Ne vidim ja tu nikakvo značajno iskrcavanje niti paniku u redovima nas koji znamo šta se događa iza zavjesa [wink]

Kressho

A nitko ne razmišlja o tome da će možda natječaj biti produžen na istoj cijeni , a ne nekoj nižoj … Očito se još pregovara između postojećih kupaca i Vlade, a i čeka se završetak GUP-a.
Tako da, danas je po meni ovo prije diskont papaka, nego navlačenje prodaje. Ne vidim ja tu nikakvo značajno iskrcavanje niti paniku u redovima nas koji znamo šta se događa iza zavjesa [wink]

A možda još nisi izašao??

Sada ide pola sata glume, kao nećemo mi prodavat, a onda suočavanje sa istinom.

Pa kak bi izašao kad se nemam kome iskrcati ? Kaj da dijelim 100 komada džabe ? [lol] [lol]

Kressho

Već mi je lagano bila muka čitati sve ove drukerske postove…..
Zato čestitke kolega Compa…..konačno netko tko lagano dežurne priprema na reality check koji uskoro slijedi…. [thumbsup]

Sada ide pola sata glume, kao nećemo mi prodavat, a onda suočavanje sa istinom.

Nisi ni svjestan, koliko nam pomažeš svojim drukanjem prema dole! [thumbsup]

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

kaj ovaj sa 30 komada stvarno očekuje da ga neko poklopi?
[lol]

Tako je evo i dokaza [lol] , pregovara se sve u 16:

iz upućenih izvora čuje se da ni ponudbenu dokumentaciju od bivšega Hrvatskog fonda za privatizaciju, današnje Agencije za upravljanje državnom imovinom, još nitko nije otkupio.

Znači u tijeku je masovno dubinsko snimanje KSST.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

[lol]

maknuo ga. forumaš bit će. ako forumaša koji ima 30 komada nije ufatila panika brate ne znam koga će jer kad se čitaju ovi armagedoni ja da imam 30 komada popio bih litru rakije i stisnuo sell.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Budimo realni – ispod 3000 nema šanse da padne ako govorimo o ozbiljnijim količinama, čak 3400 bi rekao da je doljnja granica za 200 naviše komada tjedno …
Kupnja je oprezna, to je logično, no prodaje jednostavno nema na ovoj razini . Zašto ?

Pa vrlo je jednostavno. Nominala je 2500 kn. Morala bi nastupiti ozbiljna recesija i suprotno sadašnjem trendu rasta cijene takve zemlje, ona bi morala početi rapidno padati da bi Vlada smanjila cijenu u natječaju sa 7000 na 2500 kn samo tako. Ipak je to poveći raspon cijene između kojeg postoji još niz manjih ponderacija, npr 6500 kn, 6000 , 5600 kn, 5200 kn i tako dalje.

Prema tome, nitko vam ovdje neće prodavati KSST po 2500 osim fingirane prodaje, i paničara koji su drukali pad ovdje na 4500 i kupovali istovremeno. Ali to su neznatne količine, do par stotina sve skupa.

Tu i tamo dakle može kapati kao danas na 3000 , ali ni ta cijena nikome ne odgovara.

Konačno, kupac se može -i to sa razlogom – pojaviti posljednji dan zadnjeg trenutka 48 sati prije isteka roka. Možda baš zbog tolikih piskaranja na ovom forumu …

Ili se može desiti da natječaj bude produžen a bez korekcije cijene nadolje, dok ne prođe GUP.

Kako god bilo, od 7000 do 3000 dug je put, i nema razloga za prodaju na toj razini, posebno ne sada. Jer ako natječaj u drugom krugu izađe na 5500 kn i pojavi se niz kupaca, riječ je o gubitku gotovo 100 % …

Ali lako je moguće da je riječ tek o birokratskoj sporosti i da sve i dalje teče po planu. Svaka čast Poslovnom za objavu ali realno, do posljednjeg trena još nitko ne može znati ima li kupca sada ili ne, produžuje li se natječaj ili koja je opcija u igri .

Pozdrav

Kressho

[lol]

maknuo ga. forumaš bit će. ako forumaša koji ima 30 komada nije ufatila panika brate ne znam koga će jer kad se čitaju ovi armagedoni ja da imam 30 komada popio bih litru rakije i stisnuo sell.
[/quote]
a gle odmah mi stotku lupili čim spomeneš riječ SELL [lol] a jeste da ne kažem šta.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

@Plejboj
ma svima je jasno da je sve moguće… čak i nešto sl. ovom gore desno pod člancima:
HFP treći put nudi Dalmacijavino… + sve ostale uspješne dražbe HFP-a…

New Report

Close