kajje ovo…ništa od ponuda?
a to si zaključio jer je 10 malih dioničara danas prodalo svojih 31 komad KSST? ajd i ti za njima, oni su ti inače jako dobro informirani, čim u grmu zašušti, daju petama vjetra [yawn]
Najbolji mi je majstor koji je stavio na ask 15 komada po 3790, te pobjegao nakon što su mu skinjena 4 komada. Taj je stvarno imao želju prodati [lol] .
Usput neka se nađe
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/137117/Default.aspx
04.05.
U javnom izlaganju o ciljanim izmjenama GUP-a i PP-a Grada Kaštela sam skužio, da oni hoće prenamjeniti sve tri lokacije Kaštelanskih Staklenika. Trenutna zapreka kompletnoj prenamjeni je članak 50. zakona o prostornom planiranju. No, kako sam čuo, Grad Kaštela je zbog specifičnosti položaja zatražio izmjenu članka 50. od strane Vlade RH. Bit će interesantno!
05.05.
Maloprije sam na vijestima na Otvorenom radiju čuo nešto tipa, Vlada priprema izmjene zakona o prostornom planiranju, ali nisam dobro uhvatio! Ima netko da je čuo točno o čemu se radi? Ne mogu pronaći na webu ništa!?
[/quote]
06.05.
"Vlada priprema zakon kojim namjerava riješiti problem legalizacije bespravno izgrađenih objekata, posebice poljoprivrednih, a koji bi trebao biti dovršen do konca mjeseca…"
Bravo himalaja, lijepi link! Već par dana govorim o tome!
kakve veze ima legalizacija bespravnih objekata s KSST? koliko je znam, oni imaju papire za svoje staklenike [rolleyes]
kakve veze ima legalizacija bespravnih objekata s KSST? koliko je znam, oni imaju papire za svoje staklenike [rolleyes]
Ima veze sa člankom 50. prostorno planiranje i gradnja i zaštićenom obalnom pojasu. Dakle, kako su skoro sve kuće u Kaštelima napravljene ispod magistrale tzv. ceste D8 ili jednostavnije, između ceste D8 i mora, nalaze se u zaštićenom obalnom pojasu i ne postoji mogućnost legalizacije ukoliko se taj članak ne izmjeni. Izmjena tog članka ide u prilog KSST, tako da može prenamjeniti sve svoje lokacije iz P1 u građevinske parcele. Posebno je to važno za lokaciju Kaštela, koja se nalazi između ZL i ceste D8, na kojoj nema staklenika i samim tim nema lokacijskih i građevinskih dozvola.
Izmjena tog članka ide u prilog KSST, tako da može prenamjeniti sve svoje lokacije iz P1 u građevinske parcele. Posebno je to važno za lokaciju Kaštela, koja se nalazi između ZL i ceste D8, na kojoj nema staklenika i samim tim nema lokacijskih i građevinskih dozvola.
Koje veza ima ZOPUIG sa P1?
Tu ima puno veću težinu Zakon o poljoprivrednom zemljištu i nemogućnosti prenamjeni zemljišta P1 i P2 u građevinsko zemljište pa da se ono nalazi i u građevinskom području.
P3 je nešto drugo.
Tu puno veću težinu ima čl. 21 i 22 u Zakonu o poljuprivrednom zemljištu.
Članak 21.
Promjena namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe provodi se u skladu s dokumentima prostornog uređenja i drugim propisima.
O prijedlogu Strategije prostornog uređenja države i Programa prostornog uređenja države mišljenje daje Ministarstvo.
Prije donošenja prostornog plana županije, odnosno Grada Zagreba, prostornih planova područja posebnih obilježja, nositelj izrade dužan je pribaviti mišljenje Ministarstva, a suglasnost Ministarstva na nacrt konačnog prijedloga prostornog plana velikoga grada, grada, odnosno općina.
Stručne poslove u svezi s prikupljanjem potrebne dokumentacije za izradu zahtjeva i davanje mišljenja te suglasnosti u postupku izrade prostornih planova obavlja ured državne uprave u županiji, odnosno upravno tijelo Grada Zagreba nadležno za poljoprivredu i Agencija za poljoprivredno zemljište.
Ministarstvo utvrđuje posebne uvjete u postupku izdavanja lokacijske dozvole i rješenja o uvjetima građenja za zahvate u prostoru izvan građevinskog područja sukladno posebnim propisima o prostornom uređenju i gradnji.
Članak 22.
Osobito vrijedno obradivo (P1) poljoprivredno zemljište u smislu ovoga Zakona su najkvalitetnije površine poljoprivrednog zemljišta predviđene za poljoprivrednu proizvodnju koje oblikom, položajem i veličinom omogućavaju najučinkovitiju primjenu poljoprivredne tehnologije.
Vrijedno obradivo (P2) poljoprivredno zemljište u smislu ovoga Zakona su površine poljoprivrednog zemljišta primjerene za poljoprivrednu proizvodnju po svojim prirodnim svojstvima, obliku, položaju i veličini.
Osobito vrijedno obradivo (P1) i vrijedno obradivo (P2) poljoprivredno zemljište ne može se koristiti u nepoljoprivredne svrhe osim:
– kad nema niže vrijednoga poljoprivrednog zemljišta,
– kada je utvrđen interes za izgradnju objekata koji se prema posebnim propisima grade izvan građevinskog područja,…
Šta se nervirate ,,,sad če doč Sanader i sve rješit ,,,,mogo bi u staklenike na dobrovoljni rad ,bar bi malo skinio kile [lol]
…Osobito vrijedno obradivo (P1) i vrijedno obradivo (P2) poljoprivredno zemljište ne može se koristiti u nepoljoprivredne svrhe osim:
Osim ako se GUP-om i PP-om ne prenamjeni u građevinsko!!! Toliko toga si copy/paste-o bez veze! Ovi padobranci na temi su mi najjači! [sealed]
ovaj tjedan ce biti zanimljiv,sitno brojimo…
Da, možda i oni najveći pesimisti kažu sebi: A šta ako se stvarno netko javi na natječaj!? [proud]
onda će zaraditi 3200 kuna po dijonici. a ako se ne javi će izgubiti par stotina koje će vratiti svoju vrijednost po objavi drugog.
Kakav dan!!!??
Tužno i jadno je gledat ekipu koja misli da će se usrećiti prodajom po 3700-3800. Ovoliki broj i kombinacija paničara i sitnih tradera na jednom mjestu je stvarno za poluditi a kad pribrojimo i ove neuke i neinformirane tada se događa ovakav dan (pazi, 10 dana prije kraja natječaja). Najbolji su mi ovi koji se još trude bit prvi na asku bez obzira na cijenu [thumbsup] [wink]
Ajde možda će vrijeme pokazat da sam bio u krivu i izgubit ću sve pare ali čisto sumnjam [smiley]. Sljedeći tjedan će bit zanimljiv za popizd… . Jedva čekam
Imam dionice i ne nagovaram nikog na ništa, samo iznosim mišljenje
sta hoćeš? zbog tebe i takvih kao ti sam i prodao ovako skupo! i da, bice zanimljivo..neko će popiz…a neko ce zaradit 🙂