Pazite momci, ne trebate previše obraćati pažnju na ove turiste koji se pojave na temi samo kada dionica jako raste ili pada. Oni samo žele ispasti jako pametni, ono tipa "jesam vam rekao", "znao sam", itd. Zapravo su dečki jako ogorčeni i jadni, a ne vide dalje od svog nosa! Ako situaciju gledate sa psihološke strane, meni je teško shvatiti nekoga tko nema određene dionice o kojima piše, veseli se njihovom padu, a pljuje ih kad rastu!? Mislim da bi to bio složeni postupak i za doktore školovane za takve slučajeve, tzv. psihijatre i psihologe! No, vratimo se mi temi!
Istina, prodaja je danas izrazito silovala dionicu, a iz kojeg razloga ne znam!? Bit će interesantno pogledati CD dioničara za par dana, a isplatit će se sigurno! Sa druge strane, kupnja je sve to lijepo odradila i pratila, pa je likvidnost na zavidnom nivou danas, a samo INA je likvidnija. Čak i HT još uvijek dobro zaostaje za nama, a već je 14:00 sati. Dnevni porast cijene je ipak manje bitan za ozbiljne dioničare u ovoj dionici!
Jedna bitna stvar što se tiče prenamjene zemljišta! Dakle, u proceduru zaista kreće do kraja ožujka, provjereno. Dakle, prvi korak je javni uvid, a zatim procedura usvajanja na Gradskom vijeću. Vrlo vjerojatno je zbog toga natječaj malo duži, 60 dana, a u kojem periodu bi sve trebalo biti spremno za potencijalnog kupca.
Ovo je Smartov post od 17.3. Boldani dio je najzanimljiviji…
Po njemu vrlo brzo slijedi prenamjena zemljišta…
A ako se to ne dogodi, već vidim što će mu ZZtop napraviti… [wink]
[/quote]
A što bi to po vama ZZtop trebao napravit? Komentirat KSST kojeg nemam niti me trenutno zanima… ne hvala… sretno svima [thumbsup]
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 93.594 82,39 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 4.051 3,57 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HZMO 3.235 2,85 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. VODOVOD I KANALIZACIJA D.O.O.SPLIT 1.992 1,75 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
5. URLIĆ MARIO 338 0,30 Osnovni račun DUBROVNIK, HRVATSKA
6. ŠANTIĆ IVE 312 0,27 Osnovni račun RIJEKA, HRVATSKA
7. MITROVIĆ MILIVOJ 202 0,18 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. PERIĆ IVAN 186 0,16 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 183 0,16 –
Ukupno: 91,64
Urlic nastavio sa prodajom.ovaj tjedan -20 komada, a Perić hrabro nadokupio +1 .
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 93.594 82,39 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 4.051 3,57 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HZMO 3.235 2,85 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. VODOVOD I KANALIZACIJA D.O.O.SPLIT 1.992 1,75 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
5. URLIĆ MARIO 338 0,30 Osnovni račun DUBROVNIK, HRVATSKA
6. ŠANTIĆ IVE 312 0,27 Osnovni račun RIJEKA, HRVATSKA
7. MITROVIĆ MILIVOJ 202 0,18 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. PERIĆ IVAN 186 0,16 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 183 0,16 –
Ukupno: 91,64
Urlic nastavio sa prodajom.ovaj tjedan -20 komada, a Perić hrabro nadokupio +1 .
a to bi trebalo znaciti?
vjerojatno nešto pozitivno po nas male
obično je dobro kad top 10 prodaje
Zanimljiv pristup. Kada se novi pojavljuju u top10, onda to ne znači ništa, ali kad ovi iz top10 prodaju, e to već nešto znači!
Malo o nekretninama…
Zanimljiv pristup. Kada se novi pojavljuju u top10, onda to ne znači ništa, ali kad ovi iz top10 prodaju, e to već nešto znači!
[/quote]
Ak tipuješ na Perića…kaj nije bio u onoj grupi računa s istom količinom?
[/quote]
Ne. Za neupucene ta grupa racuna – njih preko 10, uknjizeno je na Teskere.
Druga stvar – kad netko iz TOP 10 prodaje to moze znaciti mnogo stvari a ne nuzno odmah nesto negativno.
Naprimjer moguce je da netko sa sigurnoscu zna da ce KSST biti prodan u prvom krugu pa prodajom svojih vidljivih dionica ruši cijenu na marketu duplim učinkom – PRODAJA tjera male na nemir, paniku …
Smanjivanje kolicine u TOP 10 – takodjer.
I tako, mali koji su ubadali po 4900 na nize od iste ekipice koja je kupovala po soma do 3 soma, sada se prikljucuju nekome tko u realnosti samo preslaguje svoje dionice sa jednog racuna na drugi, i time osvaja njihove dionice po znatno manjoj cijeni koju bi placao da je pasivan.
Zasto placati 4500 uoci prodaje kompanije kada se moze cijediti ispod 4000, pa i ispod 3800 ?
Druga mogucnost – neki iz TOP 10 prodaju jer im je ponestalo slobodnih sredstava , bilo za druge investicije ili šta ja znam, životne troškove…
Mnogo je relevantniji podataka da se pojavio niz novih racuna sa 150 dionica sto po ovim cijenama nije mala stvar …
Jedan od njih je u TOP 10, ali ima ih jos par na samoj listi koju mozete dobiti u skdd
ovdi zaista postaje zanimljivo…..
maleni su tankih živaca…. [wink]
vidjet ces kroz 15-ak dana tko je tankih zivaca.. [cool]
INA vs KSST velika razlika u likvidnosti, riziku, potencijalnoj zaradi, veličini firme i vrsti poslovanja, ali vrlo slična tržišna cijena. Bit će zanimljivo 01. 07. vidjeti koji ulagači su bolje prošli.