KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Plejboj

Dobar post (u nekim dijelovima malo pretjeruješ, ali o.k. to je tvoj stil)
Vidiš i mene su smatrali ludim kada sam u 6. mj. prošle god. napisao da će biti javna ponuda na INI po 2800 kn. (mogu izvaditi iz arhive taj post……sada mi se ne da kopati) ali ja sam vrijedno kupovao po 1600-1700-1800 i tako skupio blizu 500 kom. Kada je počela javna ponuda, samo jedan forumaš mi je javno čestitao. Nisam htio prodati ni po 2830…….ali na 3350 sam sve prodao.
Zašto povlačim paralelu? Pa ista je stvar i ovdje. Ako si siguran (a ja sam bio 100% siguran) da HFP ima kupca po 7000 kn, onda mirno spavaš…….ja bi je na tvom mjestu još pokušao srušiti, pa nadokupiti (a to na KSST nije teško) a kad objave rezultate natječaja, i ona min. vrijedi 7000 kn. dolaze ti te "slatke" brige….hoćeš li prodati ili čekati još veću cijenu.
Da ne dužim…DA LI SI 100% SIGURAN DA HFP IMA KUPCA?

U NIŠTA NE MOŽEŠ U ŽIVOTU BITI 100 % SIGURAN … OSIM U SAMOGA SEBE
[wink]

ALI DA, 90 % JESAM SIGURAN. KADA PRODJE SUTRAŠNJI DAN OBJASNIT ĆU I ZAŠTO [thumbsup]

Kressho

nitko za pravo ne vjeruje da će KSST otići u prvom krugu po 7000 kn već ulagači očekuju da će ići diskont na početnu cijenu i prodaja po nekih 4000-5000 kn
zato sad gotovo nitko ne kupuje. oni koji su kupili po 1000 kn imaju dovoljnu marginu sigurnosti da ne moraju pod mus prodavat, ali zato je novih kupaca sve manje i manje jer čekaju 3000 kn pa da počnu kupovat.
osim toga i cjela ova situacija s INA-om pokazuje da kod nas moraš biti oprezan 150% jer ti u sekundi promjene pravila igre- nakon milijarde bačenih kuna, dionica INE naglo če postat neinteresantna ulagačima
isto bi se ovdje moglo dogoditi, npr. poništenje natječaja za KSST ili neko drugo slično sra..e

@Plejboj

Dobar post (u nekim dijelovima malo pretjeruješ, ali o.k. to je tvoj stil)
Vidiš i mene su smatrali ludim kada sam u 6. mj. prošle god. napisao da će biti javna ponuda na INI po 2800 kn. (mogu izvaditi iz arhive taj post……sada mi se ne da kopati) ali ja sam vrijedno kupovao po 1600-1700-1800 i tako skupio blizu 500 kom. Kada je počela javna ponuda, samo jedan forumaš mi je javno čestitao. Nisam htio prodati ni po 2830…….ali na 3350 sam sve prodao.
Zašto povlačim paralelu? Pa ista je stvar i ovdje. Ako si siguran (a ja sam bio 100% siguran) da HFP ima kupca po 7000 kn, onda mirno spavaš…….ja bi je na tvom mjestu još pokušao srušiti, pa nadokupiti (a to na KSST nije teško) a kad objave rezultate natječaja, i ona min. vrijedi 7000 kn. dolaze ti te "slatke" brige….hoćeš li prodati ili čekati još veću cijenu.
Da ne dužim…DA LI SI 100% SIGURAN DA HFP IMA KUPCA?

U NIŠTA NE MOŽEŠ U ŽIVOTU BITI 100 % SIGURAN … OSIM U SAMOGA SEBE
[wink]

ALI DA, 90 % JESAM SIGURAN. KADA PRODJE SUTRAŠNJI DAN OBJASNIT ĆU I ZAŠTO [thumbsup]
[/quote]

Da si i tzv. 99,99% , tvoja i bilo čija sigurnost uvijek se svodi samo na 50%…

nitko za pravo ne vjeruje da će KSST otići u prvom krugu po 7000 kn već ulagači očekuju da će ići diskont na početnu cijenu i prodaja po nekih 4000-5000 kn
zato sad gotovo nitko ne kupuje. oni koji su kupili po 1000 kn imaju dovoljnu marginu sigurnosti da ne moraju pod mus prodavat, ali zato je novih kupaca sve manje i manje jer čekaju 3000 kn pa da počnu kupovat.
osim toga i cjela ova situacija s INA-om pokazuje da kod nas moraš biti oprezan 150% jer ti u sekundi promjene pravila igre- nakon milijarde bačenih kuna, dionica INE naglo če postat neinteresantna ulagačima
isto bi se ovdje moglo dogoditi, npr. poništenje natječaja za KSST ili neko drugo slično sra..e

Na cijeni od 4000 kn na Ini moglo se puno izgubiti, a dobiti gotovo ništa. Kod KSST na cijeni od 3.700 kn situacija je obratna. Naravno da bi se moglo dogoditi da se nitko ne javi na natječaj, ali taj diskont, po mom skromnom mišljenju, već je uračunat u trenutnu cijenu dionice.

S druge strane, što se tiče cijene KSST, ona je još nedavno znala skočiti 50% u jednom danu. Možda sada izgleda smiješno, međutim, 50% skoka na ovu cijenu daje 5.500 kn. Što, uz utemeljenije naznake o budućem kupcu, daje sasvim dovoljno prostora za daljnji rast cijene.

Naravno, moguće je da KSST padne na 3.000 kn, što bi, po meni, bila fantastična prilika.

17.3. je objavljen javni poziv za kupnju, kada bi se mogli znati službeno prvi ponuditelji? smije li se bilo što objaviti prije kraja natječaja?

17.3. je objavljen javni poziv za kupnju, kada bi se mogli znati službeno prvi ponuditelji? smije li se bilo što objaviti prije kraja natječaja?

hvala na ocjeni, ocjenjivač jamačno zna odgovor… ja ne znam stoga pitam… može li netko i smije li reći prije kraja natječaja da se netko javio? može li se dogodit da to primjerice neki medij objavi?

evo 15 na 3000, pa nek me ne(b)ko poklopi [wink]

hvala na ocjeni, ocjenjivač jamačno zna odgovor… ja ne znam stoga pitam… može li netko i smije li reći prije kraja natječaja da se netko javio? može li se dogodit da to primjerice neki medij objavi?
[/quote]
Ne!

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

[/quote]
Ne!
[/quote]
ok, hvala

Može se dogoditi da se netko iz HFP-a ili potpredsjednik Vlade Čobanković pohvali velikim interesom za kupovinu Staklenika, kada već špekuliramo. Tipa da izjavi da su otkupljene tri natječajne dokumentacije.

Štoviše, takvo što mogao bi napraviti i ozbiljan špekulant. Prvo iskeširaš 45 tisuća kuna za natječajne dokumentacije, a novinarima javiš da postoji veliki interes za privatizaciju. Potom novinari nazovu Čobija i vele da raspolažu informacijom da su za KSST otkupljene tri natječajne dokumentacije.

Onda Čobi nazove Duvnjaka, a Duvnjak mu to potvrdi.

Onda Čobi to kaže na sljedećoj sjednici Vlade.

Onda cijena skače na 5.000 kn, a ako je ozbiljni investitor s početka priče imao 100-injak dionica, eto ti fine zarade.

A manipulaciju nitko ne može dokazati.

Naravno da mora dati ponudu za preuzimanje. Međutim …ne po cijeni po kojoj ih je kupio na natječaju!.

Stvarno je nevjerovatno koliko vi nemajte pojma, ali nije to uopće čudno. Pa, ako onaj demba Pernar facebook prosvjednik kaže da zarađuje trgujući dionicama, onda nam je valjda jasno tko sve sudjeluje na tržištu kapitala. Neznalice redom, jedan do drugoga! Ako si zbog ovoga što si napisao prodao dionice, onda ti nažalost moram reći da si potpuno pogriješio, ali isto tako ti moram reći da se više ne baviš ulaganjem u dionice, već da ideš nazad u školu! Čini mi se da ZSE isto organizira neke edukacije, pa bi vam svima savjetovao da se prijavite, prije bilo koje daljnje trgovine!
[/quote]

korisniče golube,
nemojte nam molim vas tumačiti ZAKON O PREUZIMANJU DIONIČKIH DRUŠTAVA, pa ne ide vam to nikako, samo se blamirate pokazujući neznanje. Kad dođe vrijeme preuzimanja vratiću se ja na ovaj vaš današnji post.
I zašto se danas vi nama opradavate što ste svoje dionice prodali, pa to je vaše neotuđivo pravo. Mnogi će reći, da vi danas sve nas želi uvjeriti kako ste ispravno postupili. Istina je na drugoj strani. Korisniče golube, vi ste svjesni da ste pogrješili, i vi ste počeli sumnjati u taj svoj potez, i sad javnim obraćanjem nama pokušavate sebe uvjeriti da ste dobro postupili, ali vidim, i dalje vas sumnje ne napuštaju.

Kako danas misle mudraci iz ove priče?? Ovaj posao kao nije za mene [lol]. Prosipanje mudrosti kad ne treba vam je jača strana. Prodao sam veliku količinu KSST-R-A od 4240 pa sve do 4000 a sad polako kupujem po jedan ili dva komada sve niže i niže I TO OD ZARADE NA KORFU. Još nisam shvatio u čemu ja to griješim [undecid]. Ali sam nekako uspio izračunati da ću na taj način biti bogatiji za 10 tisuća Ojra. A to meni pono! Malo jesam ograničene pameti pa ako bi mi mogli nacrtati grešku. [pray]….ili u buduće štedjeti s vašim mudrostima [pray]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

danas

Kosor u Splitu otvorila sajam vojne industrije

Najavila je kako će se za vrijeme trodnevnog trajanja ove izložbe u Splitu voditi rasprave i o suvremenim NATO tehnologijama.

30.04.2011.g.
Kolinda Grabar-Kitarović postaje pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju

http://www.seebiz.eu/hr/karijere/kolinda-grabar-kitarovic-postaje-pomocnica-glavnog-tajnika-nato-a-za-javnu-diplomaciju,108554.html

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

New Report

Close