KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

E da, pronašao sam solomonsko rješenje za sve naše probleme oko zemljišta. Tko je dobar s Lukom Rajićem, neka ga zvrcne pa nek nam posudi natječajnu dokumentaciju pa ćemo fotokopirat. 😀 😀

Uglavnom, nije mi logično da se vrijednost povećava za 50 mil. eura zato što je krajem 2009. godine, prije prenamjene zemljišta, početna cijena po kojoj se KSST trebao prodavati bila 5.500 kn.

Ispadne da HFP cijeni prenamjenu na kojih 20-ak mil eura, to toj računici.

To je neko moje razmišljanje, ne tvrdim da sam u pravu.

I da, malo tko na forumu spominje infrastrukturu. Nisu ovdje u pitanju samo komadi građevinskog zemljišta. Vjerujem da ti znaš malo više o tome. 😉

A, vidi lebowski! Dakle, ako po tvome HFP cijeni prenamjenu samo 20 mil. eura, potom bi se knjigovodstvena vrijednost dionice povećala sa sadašnjih 2.661 kn za dodatnih cca. 1.295 kn. Ispada da bi dionica knjigovodstveno vrijedila ukupno 3.965 kn!?

Po ovome što sam vam ja napisao, a stavio sam povećanje vrijednosti od minimalno 50,7 mil eura, knjigovodstvena vrijednost dionice bi se sa sadašnjih 2.661 kn povećala za dodatnih cca. 3.280 kn i to bi u konačnici iznosilo 6.000 kn!

Dakle, to je izračun baziran samo na povaćanje vrijednosti od prenamjene. U to možemo dodati dodatne vrijednosti o kojima pišeš na kraju, a to je infrastruktura, koja je strašno dobila na vrijednosti zadnjih godina, posebno priključci na Resniku, komunalne pristojbe i sva davanja za građevinske i lokacijske dozvole. Nije ovo ništa gore prenapuhano, zaista se radi o minimalnom povećanju vrijednosti!

Napomenuo bi da je vrijednost od 7000 kn koju je HFP iznio u natječaju, jedina mjerodavna i svako dodatno računanje nema uopće smisla! Dakle, ja sam osobno radio procjenu i izračun, a cijene parcela sam stavio minimalne na tržištu u tom dijelu, te tako došao do te cijene od 50,7 mil. eura!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Zadnjim prekopavanjima ispred gornje i donje ceste povučeni su magistralni dovodi i odvodi kao za shopping centre i hotele. Također je predviđena i mini trafo stanica, tako da se očito nešto veliko predviđa graditi. Za tu trafo stanicu i neki put do mora prebijaju se svi troškovi komunalnih doprinosa a i građevnih dozvola (za površine staklenika se čak priznaje građevna jer su građevni objekti!!!)…

Tako da kupac sa staklenicima dobiva firmu bez zaduženja (imaju manje kreditiće za likvidnost), dobiva komunalije, građevno, prenamjenu.

I dobiva još nešto, al o tome me nek vas smart obavijesti za par dana dok se iskrcaju svi ovi drhtavi koji nisu spremni na let do 5K.

Ne budi nula od čovjeka. Budi sedam nula!

Napomenuo bi da je vrijednost od 7000 kn koju je HFP iznio u natječaju, jedina mjerodavna i svako dodatno računanje nema uopće smisla! Dakle, ja sam osobno radio procjenu i izračun, a cijene parcela sam stavio minimalne na tržištu u tom dijelu, te tako došao do te cijene od 50,7 mil. eura!

Možda je u pitanju sljedeće – vrijednost se doista povećava za 50-ak milijuna eura, a ne za 20, ali to je zato što je u već u prethodnom natječaju (5.500 kn) bila uračunata određena premija jer su staklenici imali građevinske dozvole, dakle bilo je već tada jasno da će se zemljište ubrzo prenamijeniti.

Poruke mi stekaju na poslovnom (javlja serversku gresku), pa ne mogu odgovarati na privatne poruke a javilo se ukupno vas troje koji zelite pogledati staklenike. Pa mi posaljite brojeve na PM.
Nije nikakav problem, dapače, dobrodošli. Slijedeći četvrtak je lijepo sunčano pa ponesite kupaće 🙂 Uglavnom javite mi se samo bar dan prije da si organiziramo vrijeme. Pogledat ćemo Resnik, proširenje aerodroma, plažu, i gore pogon Knežine.
Nema se tu što skrivati, firma uredno radi nema nikakvih dubioznih zaduženja, nalazi se na naj lokaciji na jadranu…
I čak sam kao dioničar itekako protiv prodaje nekom strancu, jer i domaći pametan gazda ovdje moze napraviti Dubai. Ali eto, kad kod nas odlazak u EU znači da nas EU kupe, ja tu ne mogu ništa.

Da se razumijemo, ne radim u KS, nego činim uslugu pošto sam blizu…

GUP, i svu ostalu papirologiju imate već ovdje x puta ovdje postanu, a pošto je natječaj objavljen svu dokumentaciju možete kupiti po 10K Kn piše u natječaju i gdje i kako…

u dva dana dvije vijesti…s jedne strane NATO brodovi, s druge strane Rotarijanci…pa sad ti vidi tko je kupac, biće da su oba po sistemu lapo-lapo, ustvari pa to je jedan te isti…

druga vijest od 24.03.2011. (samo dio)
Američki ratni brodovi u splitskoj luci

…"Sretni smo što smo se vratili u Split’, poručio je Ott i dodao da su u ovakvi posjeti prilika da se bolje razumijemo i zbližimo….

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/118601/Americki-ratni-brodovi-u-splitskoj-luci.html

prva vijest od 23.04.2011. (samo dio)
IZRAELSKI VELEPOSLANIK U KAŠTELIMA

…a zatim je nj.e. Yosef Armani ploveći na jahti razgledao Kaštelanski zaljev…

http://www.kastela.hr/dogadanja/izraelski-veleposlanik-u-kastelima

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Izraelcima su staklenici jako dobro poznati jer su vec milijuni otisli izraelcima za modernizaciju pogona i uzgoj na kokosovim vlaknima. Svojedobno je Sanader i ekipa bila u Izraelu bas zbog toga… I tako… pitao sam ja jednog izraelca koji se tu zatekao (a bilo ih je hrpa tih godina) kako to da baš ovdje rade. Rekli su da im je to glavna odskočna daska za ulazak na europsko tržište… I tako…
Do tada sam imao 177 dionica… A od onda prodavao po malo kako su cijene skakale… I za svaku prodanu se pokajao jer danas ponovo kupujem 4x većim razinama!!!

Ne morate i vi činiti istu grešku, jer i da nema kupca, ova zemlja je biser, a u kriznim vremenima kada inflacija pojede valutu, najsigurnija je investicija sama zemlja…

Znači vidimo se u četvrtak, neki mogu gledat staklenike, neki zemlju, neki američke ratne brodove a neki izraelce… U svakom slučaju ponesite laptope da cijena nebi skočila i nas preskočila dok uživamo u romantici 🙂

Možda je u pitanju sljedeće – vrijednost se doista povećava za 50-ak milijuna eura, a ne za 20, ali to je zato što je u već u prethodnom natječaju (5.500 kn) bila uračunata određena premija jer su staklenici imali građevinske dozvole, dakle bilo je već tada jasno da će se zemljište ubrzo prenamijeniti.
[/quote]
Naravno da je i u prošlom natječaju najavljivana prenamjena, ali to je tada bilo malo zbunjeno, slučajno ili ne!? Svi su mediji pisali i u objavi je bilo da se prodaje KSST sa 478.000 m2 zemljišta!? Ostalo su tada negdje "izgubili". Ja sam nakon određenog vremena i istraživanja, "pronašao" ostatak od 250.000 m2. Tada sam napravio dopis novinaru u SD koji je objavio članak, možda ste to čitali!? Njemu se Duvnjak očitovao, kako nema pojma kako je došlo do pogreške i da nezna zašto je objavljivano da ima 478.000 m2, a u natječaju je stalo da ima 720.000 m2. Najveći problem je bio što su svi tada mislili da cijelo zemljište KSST ide u prenamjenu, ali su oni zapravo mislili na tih 478.000 m2 i tada je bilo pobuna radnika, sindikata, župana, gradonačelnika, itd. Ma, totalna koma!

I dobiva još nešto, al o tome me nek vas smart obavijesti za par dana dok se iskrcaju svi ovi drhtavi koji nisu spremni na let do 5K.

Neka sintagma, zadržimo još malo neke stvari samo za nas, za sada! Mogao bi i ja doći na kavu u Kaštela u četvrtak, javite mi! Jbga, kad je prošli put već pao mrak, ostao si mi dužan tour, hahah!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

E ako i smart dolazi, onda u ime nas ostali dioničara obećajem da ćemo ti platiti udjele u janjetini, zaslužio si da te netko i počasti kolko si tu informacija dao već si trebo kuću sagraditi!

Nešto mi se čini da će slijedeći tjedan bit zanimljiv u svakakvom pogledu.. [rolleyes] [thumbsup]

Pozdrav svima

;;;;;;;;;; IVANO7 ;;;;;;;;;;;;

http://www.robertmaric.com/MASKADUR_2010.pdf

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

http://www.robertmaric.com/MASKADUR_2010.pdf

[lol] jako dobro [thumbsup]

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

New Report

Close