Važno je znati kako inače u ovakvim slučajevima ide procedura (da ne izgubite lovu):
Prije GV-a očekuje se javna rasprava o izmjenama i dopunama GUP-a kako je najavljeno u siječnju na sastanku u HFP-u. Nakon javne rasprave konačna verzija ide na usvajanje na GV.
To znači, ako sve bude po planu, da ćemo nakon 30. 03. 2011. imati prenamjenjeno zemljište. A tada kud koji mili moji. Zato pamet u glavu.
hvala na infu…
Važno je znati kako inače u ovakvim slučajevima ide procedura (da ne izgubite lovu):
Prije GV-a očekuje se javna rasprava o izmjenama i dopunama GUP-a kako je najavljeno u siječnju na sastanku u HFP-u. Nakon javne rasprave konačna verzija ide na usvajanje na GV.
To znači, ako sve bude po planu, da ćemo nakon 30. 03. 2011. imati prenamjenjeno zemljište. A tada kud koji mili moji. Zato pamet u glavu.
Time neka se bavi novi vlasnik, mene zanima sam javna ponuda nakona natječaja [thumbsup]
ljepite vi jedinice kolko hoćete ali kupi li toda po 230€ merkator , ovdje bi mogao uslijedit iskrcaj i to ne ko onaj smartov , nego ćete gledat pravi pomorski desant [undecid]
Zašto? Pa nije Toda jedini mogući kupac?! Ajde lijepo prodaj KSST po bidu i riješi se muke, čekam na kupnji [thumbsup]
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/118601/Americki-ratni-brodovi-u-splitskoj-luci.html
@plejboj: "E pa ako vi sada i dalje ne možete spojiti 2 i 2 i shvatiti tko je kupac…"
Dobro, tko će onda po tebi biti novi vlasnik KSST?
Avaiation Facilities Company , Virgina, preko jednog od fodnova za rizična ulaganja kojim upravljaju, a sa svrhom izgradnje zračne baze na tom području.
[/quote]
Zanimljivo, hvala [smiley]
nešto visi u zraku , ako se potvrdi točnim da je toda konačno uzeo merkator , onda bi ovdje mogo uslijedit iskrcaj ko na normandiji [undecid]
to je jedina poveznica između ovih brodova i kssta
Nadam se da si barem svjestan koliko glupo zvuče tvoji post-ovi , bez uvrede. A koliko ces tek sam sebi biti kada se priča sa brodićima, aviončekima i helikopterima ispostavi točnom.
Železnjak bi mogao predati dokumentaciju, niste o tome razmišljali?
Rus, ima novaca, i jedini ima koristi od operacije Washdown. Ta zemlja u Kaštelanskom zaljevu bi mu idealno došla.
Poslije ju lijepo preproda NATO paktu, odnosno Aviation Facilities Company za izgradnju avio baze, npr jedne od dviju zamjenskih za Aviano NATO bazu u Italiji.
A Železnjak bi mogao to i zadržati sebi, jer su mu dnevni prihodi basnoslovni, a od njih Hrvatskoj prema ugovoru koji je RH sklopila sa Amerikancima ne plaća praktički ništa. Sve ide njemu u džep, Kaštelima ostaju tek čestice da se vrte po zraku nakon pranja…
Šta je najsmješnije Washdown je već počeo a vi i dalje zujite i nije vam jasno tko kupuje KSST i zašto ..
Pre, pre brutalno. Oduševljava me ljudska sljepoća.
Ako Železnjak kupuje, to nećete znati ni 48 sati prije isteka natječaja.
OVO JE BILO PROŠLOG LJETA
http://dalje.com/hr-hrvatska/operacija-washdown-u-splitskoj-luci-prijeti-opasnim-zagadjenjem/317519
OVO JE DANAŠNJICA
http://www.sutra.hr/svijet-vijesti/americki-ratni-brodovi-u-splitskoj-luci.html
OVO JE BUDUĆNOST – BLISKA
Zašto? Pa nije Toda jedini mogući kupac?! Ajde lijepo prodaj KSST po bidu i riješi se muke, čekam na kupnji thumbsup
pa ko je reko da je jedini , vidiš da je ozbiljno zagrijan i gardaland na čelu s petrom panom i duškom dugouškom , pa američka mornarica na čelu s admiralom mcarthurom [lol] ih , kupaca ko u priči , samo ne znam ima li happy enda
a to da ti prodam , dočekat ćeš [wink]
@boy2play
a ko je taj železnjak , možda je perač novaca ruske mafije , pa zar ti stvarno misliš da bi amerikanci imali posla s takvim mutnim likovima , svašta [lol]
Ajde jure, ne laprdaj! Ti plejboj isto malo ohladi sa tim hladnim naoružanjima, pretjerao si!
@boy2play
a ko je taj železnjak , možda je perač novaca ruske mafije , pa zar ti stvarno misliš da bi amerikanci imali posla s takvim mutnim likovima , svašta [lol]
Želim popust isto kao i ti, ali vidim da ne ide [wink]
Vidim boje se marketmakeri da ih ne bi poklopilo pa se ne trguje. U proteklih 15 radnih dana,
24% dioničara je ili samo kupilo ili samo prodalo dionice. Ostalo je kupi-prodaj-kupi…
Jel ima nesto interesantno za KSST?
Zadnja točka dnevnog reda je o planovima Gradskog vijeća, tako da će se na toj točci zasigurno spomenuti i rok u kojem se planiraju usvojiti Izmjene GUP-a.
Također, na Aktualnom satu postoji mogućnost da netko od vijećnika zatraži Berketa da izvijesti o Kaštelanskim staklenicima. Dobro je što informatički osviješteni Kaštelanci puštaju video-zapise svojih Sjednica nekoliko dana nakon što se održe.
Inače, negdje sam pročitao, ali na žalost nemam link, da je HFP tražio Kaštele da im dostave garanciju (ili nešto slično) da će se zemljište KSST-a prenamijeniti, a taj dokument im je bio potreban za raspisivanje natječaja za prodaju dionica.
Izmjene GUP-a sasvim sigurno će pozitivno utjecati na cijenu KSST-a. Neugodno bih se iznenadio da dva dana nakon o povećanoj vrijednosti zemljišta KSST-a ne napiše velik članak. A onda, zbogom pameti i dobar dan burek-investitori. 😀
Izmjene GUP-a sasvim sigurno će pozitivno utjecati na cijenu KSST-a.
Izmjenom GUP-a, Resnik 213.000 m2 od kojih 138.000 m2 ide u prenamjenu (75.000 je već prenamjenjeno), a Kaštela 198.000 m2 u potpunosti, knjigovodstvena vrijednost KSST će se povećati za min. 50,7 miliona eura! Dakle, u ovom obračunu sam odbio trenutno knjiženu vrijednost zemljišta u bilanci! No, ne trebamo se mi tu više previše baviti računanjem! Sve je već izračunato, a trenutno izračunata vrijednost KSST je 7000 kn po dionici! Ne znam što još treba na to dodati, osim da čekamo kupca!?
.. Ne znam što još treba na to dodati, osim da čekamo kupca!?
[/quote]
kolega smart čekao si kupca i prekjučer pa si ga i našao po 2850 (ispravak 3850)
danas prosječna 3778 , znači dobro si i prošo [wink]
Izmjenom GUP-a, Resnik 213.000 m2 od kojih 138.000 m2 ide u prenamjenu (75.000 je već prenamjenjeno), a Kaštela 198.000 m2 u potpunosti, knjigovodstvena vrijednost KSST će se povećati za min. 50,7 miliona eura! Dakle, u ovom obračunu sam odbio trenutno knjiženu vrijednost zemljišta u bilanci! No, ne trebamo se mi tu više previše baviti računanjem! Sve je već izračunato, a trenutno izračunata vrijednost KSST je 7000 kn po dionici! Ne znam što još treba na to dodati, osim da čekamo kupca!?
[/quote]
Dio zemljišta u REsniku koje će se prenamijeniti (zona P1) trenutno se u bilanci vodi po 450 kn (500 kn staklenici i 390 kn "neobradivo asfalt"). To je, dakle, cca 137.000 m2. Koliko bi ti tu stavio vrijednost kvadrata nakon prenamjene? Ta cifra – knjigovodstvena = iznos povećanja.
Pogon Kaštela "obradivo tlo" vodi se po 180 kn (101.000 m2), dok se zona zračna luka IS1 (56.334 m2) vodi po 550 kn. Kolika bi tu bila cijena po tvojim procjenama?
Uglavnom, nije mi logično da se vrijednost povećava za 50 mil. eura zato što je krajem 2009. godine, prije prenamjene zemljišta, početna cijena po kojoj se KSST trebao prodavati bila 5.500 kn.
Ispadne da HFP cijeni prenamjenu na kojih 20-ak mil eura, to toj računici.
To je neko moje razmišljanje, ne tvrdim da sam u pravu.
I da, malo tko na forumu spominje infrastrukturu. Nisu ovdje u pitanju samo komadi građevinskog zemljišta. Vjerujem da ti znaš malo više o tome. 😉