12.08.2010. | 22:22
Tonči Tadić: Sanader dao odriješene ruke NATO-u
Sve što se zbiva u splitskoj Sjevernoj luci posljedica je “Memoranduma o suglasnosti u vezi s korištenjem zračnog prostora, poligona, zračnih i pomorskih luka i objekata za obuku”, između Vlade RH i Europskog zapovjedništva Oružanih snaga SAD-a, potpisanog 2004., a ratificiranog 2005. godine. Na sve te nepreciznosti upozoravao sam u tijeku potpisivanja i ratifikacije, no bivši premijer Ivo Sanader i njegovi ministri sve su te prigovore odbacili!
Tvrdi to dr. Tonči Tadić, predsjednik Euromediteranskog foruma, nekadašnji saborski zastupnik, pokazujući nam memorandum (objavljen u “Narodnim novinama”) koji je za Vladu Republike Hrvatske 15. srpnja 2004. u zračnoj bazi Ramstein u Njemačkoj potpisala dr. sc. Jelena Grčić Polić, pomoćnica ministra obrane, a za Europsko zapovjedništvo Sjedinjenih Američkih Država Vern Findley, brigadni general.
Hrvatski sabor je 6. listopada 2005., s potpisom predsjednika Vladimira Šeksa, donio Zakon o potvrđivanju Memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Europskog zapovjedništva Sjedinjenih Američkih Država koje djeluje u ime vlade SAD-a u vezi s korištenjem zračnog prostora, poligona, zračnih i pomorskih luka i objekata za obuku od strane američkih oružanih snaga u Europi.
Talijanska praksa
– Memorandum određuje da svaka američka vojna postrojba izravno pregovara sa hrvatskom kontrolom leta! Nigdje u tome nema hrvatskih državnih vlasti niti bilo koje gradske vlasti pa se postrojbe SAD-a očito mogu ponašati kao da je čitava Hrvatska jedna velika vojna baza – upozorava dr. Tadić na posljedice tog memoranduma koje su vidljive i u operaciji “washdown” u kojoj splitska Sjeverna luka postaje praonica američkih ratnih brodova, tenkova i helikoptera na povratku iz Perzijskog zaljeva…..
sorry zbog iznosa iz gornjeg posta ….3.800 (3.850) umjesto 1.800 (1.850)
zadnja 3820 kn [bye]
***obrisano***
Dakle po mojem skromnom subjektivnom misljenju, mozete zaboraviti Todorica i Podravku, u igri je ili Luka Rajic ili neki strani ulagac kojem je ovo ni iz djepa ni u djep investicija (plus sirenje ZL), a ove kvazi politicare propale koji se javljaju dan nakon objave HFP-a da se zemljiste ne moze prenamjeniti, pa sta ste cekali do sad s tim informacijama ili se draga gospoda zele ukrcati s ovom "malom" dobiti na vrijeme.
U svakom slucaju ja sam se osigurao od mozebitnog ako se slucajno dogodi gubitka ovdje (budem u ponedeljak zapravo), ipak sam jos uvijek pocetnik da bi velike novce investirao u jednu dionicu, ali smatram da ce ipak dionica rasti do pred objavljivanje ponude bez obzira sto se piskara ovdje s spekulantskim vijestima.
Pozdrav!
Ja prodajem, ljute me špekulanti koji se stalno hvale da prodaju za burek i ne puštaju dionicu na miru!!! Od sada ćemo po mom, pa ćemo vidjet kako će se hvalit u narednom periodu!
Ja prodajem, ljute me špekulanti koji se stalno hvale da prodaju za burek i ne puštaju dionicu na miru!!! Od sada ćemo po mom, pa ćemo vidjet kako će se hvalit u narednom periodu!
je,baš zbog toga
[lol]
smart prodaje (welcome back)
zadnja 3800
najbolja kupnja 3718
[undecid]
je,baš zbog toga
[lol]
[/quote]
Ajde, živi bili pa vidjeli, kako se kaže! Dosta je određena grupica ljudi ovdje pravila probleme!
dobro je netko rekao, treba sačekati 3000-3300 kn pa tu kupiti
bez uvrede al na koji način se misliš osvetiti toj grupici burek-trejdera [undecid]
možda raspalit po bidu [wink]
daj mi samo sekundicu [wink]
bez uvrede al na koji način se misliš osvetiti toj grupici burek-trejdera [undecid]
Uopće nema uvrede, samo neka trejdaju!
Pa, zar ne želite svi kupiti jeftinije!? Evo, ja vam to omogućujem!
Pa, zar ne želite svi kupiti jeftinije!? Evo, ja vam to omogućujem!
Vi prodajete zato što nevalja .