Na dan objave natječaja je protrgovano 357 kom., prosipalo se lopatom, ali ipak nitko iz TOP 10 taj dan nije prodavao! [thumbsup]
KSST stanje 22.03.2011.
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 93.594 – 82,39 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 4.051 – 3,57 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HZMO 3.235 – 2,85 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. VODOVOD I KANALIZACIJA D.O.O.SPLIT 1.992 – 1,75 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
5. ŠANTIĆ IVE 662 – 0,58 Osnovni račun RIJEKA, HRVATSKA
6. URLIĆ MARIO 375 – 0,33 Osnovni račun DUBROVNIK, HRVATSKA
7. MITROVIĆ MILIVOJ 200 – 0,18 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 183 – 0,16
Moram priznati da su me danas pokolebali o vezi ove dionice. Pitala sam svog brokera što on misli kako će završiti sve ovo s natječajem. Rekao mi je,citiram "ako vjeruješ Kosorici i onom Matjaševiću-dobro a ako ne vjeruješ ovom dvojcu-loše. Vjerujem u ovu dionicu ali ne vjerujem gospođi premijerki ni kad kaže dobro jutro. Što da radim? Hvala.
Moram priznati da su me danas pokolebali o vezi ove dionice. Pitala sam svog brokera što on misli kako će završiti sve ovo s natječajem. Rekao mi je,citiram "ako vjeruješ Kosorici i onom Matjaševiću-dobro a ako ne vjeruješ ovom dvojcu-loše. Vjerujem u ovu dionicu ali ne vjerujem gospođi premijerki ni kad kaže dobro jutro. Što da radim? Hvala.
pa nije da im samo ti ne vjeruješ, ne vjeruje im 94% građana RH
vidi se to i po cijeni KSST koja iz dan u dan klizi prema dolje
nekad je rano odrezan gubitak najbolji jer donosi miran san [rolleyes]
pa nije da im samo ti ne vjeruješ, ne vjeruje im 94% građana RH
vidi se to i po cijeni KSST koja iz dan u dan klizi prema dolje
nekad je rano odrezan gubitak najbolji jer donosi miran san [rolleyes]
[/quote]
@ hammer
Još da si stil pisanja promijenio, ne bi bilo loše, ali i dalje nastavlajš istim tempom i s istim argumentima – a oni su uvije iste prirode i istog vijeka trajanja.
Iz TOP- 10 (16) vidimo da nije bilo promjene na računima na dan objave natječaja od strane HFP-a, što dodatno ulijeva povjerenje, ali idući tjedan nabavaljam CD-e iz kojeg ću bolje isčitati situaciju.
Srdačan pozdrav
Moram priznati da su me danas pokolebali o vezi ove dionice. Pitala sam svog brokera što on misli kako će završiti sve ovo s natječajem. Rekao mi je,citiram ako vjeruješ Kosorici i onom Matjaševiću-dobro a ako ne vjeruješ ovom dvojcu-loše. Vjerujem u ovu dionicu ali ne vjerujem gospođi premijerki ni kad kaže dobro jutro. Što da radim? Hvala.
Prodaj odmah ujutro u 10:00h!!! Ne znaš zašto si kupila, broker ti lupa gluposti, pa bi ti na račun toga prodala, pitaš na forumu ljude koje uopće ne poznaješ šta da radiš??? Nije investiranje za svakoga, zato mnogi gube, a rijetki zarađuju! To je normalan proces, inače bi svi bili bogati!
Koji su brokeri u pitanju ako smijem znati?
Srdačan pozrav
prodaj sto prije,
nije bitno dal vjerujes kosorici,nego dal vjerujes sebi,
ti izgleda ne vjerujes niti prvom,niti drugom…(bez ljutnje)
do kraja ovog (neizvjesnog) natječaja ostalo je još skoro 2 mjeseca, a do tada se svašta može dogoditi.
dokle će pasti nitko ne zna, ali primjetno je da više nitko ne skida s kupnje, svi čekaju na bidu….a puno je špekulanata ušlo ovamo i sad ih već grize nervoza jer im je keš blokiran u KSST, a njima nije na kraj pameti čekati još 2 mjeseca da vide hoće li biti što od natječaja ili će sve propasti.
ovdje je sad ILI-ILI….ili ide na 7000 kn za 2 mjeseca, ili pada na 1000 kn ako ne bude ponuda
Bitno je vjerovati sebi, sve ostalo su spekulacije. Cak i ako izgubis novce (opcenito bilo gdje, a ne samo ovdje, AKO dodje do toga) bit ce ti to dobra skola, jer ipak skola se placa, najbolje se uci na svojim greskama, ne na tudjim. Istina niti ja ne vjerujem Jaci, ali ipak izborna je godina, treba napuniti djepove ^_^ posto nece dobiti izbore da bash nede na burzu rada bez love [wink], a i bash uvijek pokrecu poslove kad je izborna godina, to im je zastitni znak, morat ce biti nesto od toga. Mogu ja sad tu filozofirati do jutra, bitna si ti sama sebi i na temelju informacija koje dobijas ovdje, u novinama, internetu i slicno, da mozes shvatiti ko te navlaci a tko odvlaci. A broker je samo posao, ne bi bio broker da ima novaca i da zna kuda uloziti (broke engleski = bez prebijene pare) (jeje ukrao sam vic od R.K-a [lol] )
Pažljivo sve pročitajte, tekstovi su postavljeni obrnutim kronološkim redom
Datum vesti: 04.08.2 010 | 18:38
Zadnja izmena: 4.8.2010 | 18:38
Autor/izvor: SEEbiz/Globus/Slobodna Dalmacija
SPLIT – Amfibijski brodovi američke ratne mornarice dugački oko 200 metara s gotovo 1000 marinaca pri povratku iz Perzijskog zaljeva na putu prema obali Amerike mogli bi od sljedeće godine pristajati u Splitu. Razlog je operacija washdown, odnosno riječ je o pranju i čišćenju opreme koju brod nosi, poput tenkova, helikoptera, topništva, protuoklopnih vozila, oružja i municije.
Do siječnja 2008. godine brodovi su zbog washdowna pristajali u mornaričkoj luci Rota u Španjolskoj, a nakon toga zbog renoviranja iste luke amfibijski brodovi zajedno s opremom se čiste i peru u Kuvajtu.
No, to bi se sve uskoro moglo preseliti u Dalmaciju, piše tjednik Globus.
Naime, prošli tjedan u prostorijama Lučke uprave u Sjevernoj luci Split održan je sastanak predstavnika hrvatskih ministarstava, policije, državne granice i Luke Split s američkim vojnim izaslanicima i predstavnicima ratne mornarice, na kojem su Amerikanci izložili ideju da njihovi ratni brodovi do četiri puta godišnje pristaju u Splitu.
– Razmotrene su logističke mogućnosti Sjeverne luke Split te je dogovoreno da će američka strana u što kraćem roku dostaviti okvirni plan dolazaka brodova, specificirati i klasificirati potrebne kapacitete iskrcajnih rampi, veličinu prostora za izvođenje operacije, specificirati otpadne vode nakon čega će se očitovati hrvatska strana – potvrdio je jedan od sudionika sastanka za Globus.
Inače, washdown izgleda tako da luka osigura prostor, nešto od opreme poput električnih generatora te poljoprivredne i carinske inspektore, a sve ostalo rade marinci – iskrcavaju opremu, čiste je i vraćaju na brod. Cijela operacija navodno traje najdulje sedam dana.
16.03.2010. / 14:25
Ukratko, onima koji na stvari tako gledaju, čini se kako se Split mic po mic pretvara u kulisu za zapadnjačke vojnike željne predaha i razonode. U njihovim očima svi ćemo mi za desetak godina biti kasirke i sobarice, konobari i liftboji, šoferi i čistačice
Brodogradilište, željezara, pivovara, Salonit, Dalmacijavino… Split definitivno odlazi dovraga. Propadaju male tvrtke, crkavaju velike, a u isto vrijeme se na mala vrata (čut ćete za najviše dva tjedna) vraća projekt AFCO. Za one koji ne pamte, riječ je o projektu niza megahotela uz more, na mjestu gdje su danas trošni gradski kolodvori i ogromna zgrada Dalmacijavina.
Reaktivaciju tog neobičnog projekta (glavninu kapitala ulagala bi američka tvrtka kojoj u upravnom odboru sjedi nekolicina tamošnjih umirovljenih visokih časnika) neki povezuju s ulaskom Hrvatske u NATO, s pretvaranjem derutne vojne luke Lora u bazu Sjeveroatlantskog saveza i s propadanjem svih važnijih tvrtki na Visu, otoku koji u nacrtima svojih prostornih planova predviđa nevjerojatna proširenja stambenih zona, iako se ljudi otamo hrpimice iseljuju (samo u zadnje dvije godine s Visa je otišlo 58-ero školske djece – naravno, s roditeljima)…
Ukratko, onima koji na stvari tako gledaju, čini se kako se Split mic po mic pretvara u kulisu za zapadnjačke vojnike željne predaha i razonode. U njihovim očima svi ćemo mi za desetak godina biti kasirke i sobarice, konobari i liftboji, šoferi i čistačice.
Stvari možda i nisu toliko crne, ali mogle bi postati još i crnje ako se doista nastavi ovako, i izvana i iznutra, ignorirati drugi grad u državi, grad koji je u nekoliko godina utrostručio studentsku populaciju, grad MedILS-a i najboljeg baleta u državi, grad s kreativno najpotentnijom književnom scenom, grad koji ima još gomilu aduta za lani iniciranu kandidaturu za europsku prijestolnicu kulture 2020…
"Sami ste si krivi", reći će nam zluradi lijenčine, vadeći se na činjenicu da su Splićani za prvog među sobom, mnogi vjerojatno i iz čistog očaja, izabrali brbljavu sirovinu. Ali, budimo realni, on nije nimalo kriv za sve ovo što se događa poduzećima, velikima i malima. Isto bi bilo i da je na njegovo mjesto zasjeo bilo tko drugi, jedino bismo možda imali malo manje genijalnih rušiteljsko-graditeljskih vizija.
http://www.nacional.hr/clanak/79747/danas-split-sutra-nato-baza-grad-koji-izjeda-vlastitu-supstancu
01. srpanj, 2003.
Nakon dugih pregovora između grada Splita i američke grupacije AFCO koja je
namjeravala u gradskoj luci uložiti 500 milijuna dolara za izgradnju hotelsko-turisti?kih sadržaja – razgovori do sada nisu urodili plodom. Splitsko će poglavarstvo
prema odluci Gradskog vijeća uskoro raspisati međunarodni natječaj za odabir investitora za projekt Gradska luka u Splitu te angažirati konzultantsku tvrtku koja će predstavljati poglavarstvo u kontaktu s budućim investitorima.
Pod konzultantskim uslugama pri realizaciji projekta Gradska luka razumijeva se između ostalog izrada ekološke , prometne i studije turističkog razvoja kao i urbanističko arhitektonska te investicijska studija. Na sjednici splitskog Gradskog vijeća u utorak, vijećnici su upoznati sa pismom što ga je Richard Weidel, dopredsjednik američke kompanije AFCO uputio hrvatskom predsjedniku Stipi Mesiću, zamjeniku premijera hrvatske Vlade Goranu Graniću, članovima Gradskog Vijeća Splita od kojih traži da se zauzmu za nastavak pregovora te i splitskom gradonačelniku Slobodanu Berošu. Pismo je Weidel poslao 13. svibnja ove godine, a splitski ga je gradonačelnik predstavio vijećnicima u Gradskom Vijeću tek danas.
U pismu dopredsjednik AFCO-a Weidel izražava žaljenje što pregovori nisu realizirani do kraja te gradonačelniku Splita Berošu predbacuje samovoljni prekid pregovora. Weidel je u pismu najavio i mogučnost traženja odštete zbog intelektualnog vlasništva nad elementima predstavljenog projekta glede aspekata planiranja, dizajna, organizacijskih i pravnih poslova, čiji bi dijelovi mogli biti korišteni kao obrazac nekih drugih ponuđača u najavljenom skorašnjem natječaju
za projekt Gradska luka. AFCO u pismu navodi kako grad Split nema odgovarajuća pravna sredstva ni osoblje koje bi moglo voditi međunarodno nadmetanje za natječaj projekta Gradska luka što je u raspravi iznenadilo gradske vijećnike. Stoga se AFCO u pismu založio za nastavak neposrednih pregovora bez treće strane. Gradski vijećnici pitali su najviše hoće li budući natječaj otežati ili olakšati položaj grada u odnosu na AFCO i njegovu možebitnu tužbu. Tko će snositi odgovornost ukoliko se nekim slučajem izgubi spor sa bivšim američkim partnerom i kakvu pravnu snagu imaju eventualni potpisani ugovori.
Gradonačelnik Splita Slobodan Beroš kaže za Glas Amerike da je pismo predstavio Gradskom vijeću sa zakašnjenjem prema naputcima ekspertne skupine i dodaje da i splitsko javno mnijenje kao i stručnjaci iz više područja nisu bili za AFCO-v projekt. Beroš nadodaje kako prema AFCO-u ima pozitivan stav, a o mogućoj tužbi američke kompanije podsjeća da je to stvar poslovne odluke. Jedan od idućih koraka čelnika Splita je raspisivanje međunarodnog natječaja za sudjelovanje u projektu Gradska luka. O tome Slobodan Beroš kaže :
“ AFCO ima jednake šanse kao i drugi na međunarodnom natječaju. U AFCO-u su rekli da će biti najbolji ponuđači na tom natječaju i ja očekujem to od njih. A što s tiče samog odnosa grada prema AFCO-u, mi smo potpisali pismo razumijevanja gdje u jednom od članaka teksta piše da, ukoliko se dvije strane ne sporazume, tada pregovarači
izlaze iz pregovora svatko sa svojim troškovima i tu je sve čisto, bar što se mene tiče i što se tiče grada ”, tvrdi gradonačelnik Splita.
http://www.voanews.com/croatian/news/a-37-a-2003-07-01-7-1-86211682.html?refresh=1