KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kad nestane prodaje na četiri plaćat ćete vi i 5.000 i 6.000, a bogami i 6.900… [wink]

Kad nestane kupnje na 4000.
Biti će vam dobro i 2000.
A može se dogoditi i daj šta daš.
[/quote]

Sigurno, u to sam posve siguran

Get a life [kiss]

Gotova je još jedna špekulantska priča na ZSE……ako danas nije pošteno naraslo, niti neće…..

slažem se…danas je vrijedila ona stara "sell on news"
iskusni su prodavali, neiskusni kupovali
svaka škola se plaća, ne ide drugačije

moje poruke nisu investicijski savjeti niti preporuke za kupoprodaju dionica!

Kad nestane prodaje na četiri plaćat ćete vi i 5.000 i 6.000, a bogami i 6.900… [wink]

Kad nestane kupnje na 4000.
Biti će vam dobro i 2000.
A može se dogoditi i daj šta daš.
[/quote]
vidim da ne pratite modu. Od danas nije više u modi kupnja, neg’ prodaja. Traži se prodaja, a prodaja polako nestaje. Od danas prodaja diktira uvjete, a ne kupnja. Vidim po vašem nicku da ste vi još u 2010. pa otuda razumijem vaše zablude. Modu treba pratiti ili vi mislite da će moda vas pratiti, e bogami neće. Slobodno uđite u 2011. i promjenite nick u ben11-pokažite svijetu da ste moderan čovjek [wink]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

slažem se…danas je vrijedila ona stara "sell on news"
iskusni su prodavali, neiskusni kupovali
svaka škola se plaća, ne ide drugačije

Tko je kako prošao vidjet će se već za dva mjeseca. No, dajte da primijenimo sell on news pravilo na prvu "pravu" vijest o prodaji KSST, koja je osvanula 24.01.2011. godine. Toga dana KSST je skočila 50%, i onaj tko je svoje dionice prodao na tu vijest doista je dobrano zaradio, jer cijena je skočila s 1000 na 1.500 kuna.

Želim reći da je veoma bitno procijeniti na koju vijest prodavati. Oni koji su prodali danas (jučer ili prije mjesec dana), imaju šansu propustiti 75% prinosa u roku od dva mjeseca.

Na ovoj dionici bit će još najmanje jedna, ako ne i dvije, a možda i tri, prije otvaranja ponuda. Na svaku od tih vijesti cijena će skočiti i vratiti se. Najmanje jedna, a moguće i dvije vijesti bit će pozitivne za cijenu. Samo je pitanje kada će biti objavljene te vijest, odnosno hoće li KSST prije toga dovoljno pasti da postane "nadokupljiva".

Vjerojatno hoće, jer sudeći prema broju današnjih transakcija s obzirom na broj protrgovanih dionica, ovdje je 90% burek investitora poput mladića koji je danas valjda kupio na 4.200 i 20 minuta kasnije u panici pitao što da radi, jel da proda na 4.000…

Ma večeras tek će to na dnevniku osvanuti, pa tek sutra ionako očekujem rast, prodaje onaj koji je to kupio jeftinije ili dobio. I kada se svi takvi prekrcaju postoji samo rast, jer sve te dionice koje su prodane za 4200 predstavljaju nekome ulaz koji isto želi nekakvu zaradu na tome… Samo ih je 357 danas bilo… Vidimo se ujutro!

Ne budi nula od čovjeka. Budi sedam nula!

Ma večeras tek će to na dnevniku osvanuti, pa tek sutra ionako očekujem rast, prodaje onaj koji je to kupio jeftinije ili dobio. I kada se svi takvi prekrcaju postoji samo rast, jer sve te dionice koje su prodane za 4200 predstavljaju nekome ulaz koji isto želi nekakvu zaradu na tome… Samo ih je 357 danas bilo… Vidimo se ujutro!

baš će netko ko na dnevniku čuje da ide prodaja ksst-a sutra ići lupati po ask-u, onaj tko je mislio ili misli kupovati ovu dionicu već odavno redovito prati sve vijesti i sigurno je već danas vidio da je natječaj raspisan.
za cijenu se slažem da će rast, ali kroz koji period, tek ćemo vidjeti.
pretpostavljao sam sličan scenarij kao i do sad kad konačno objave natječaj a to je skok na nekih 5500 pa stabilizacija oko 5000, danas neznam što se dogodilo, dali neki jači igrač štopa rast i ruši cijenu kako bi pokleknula još koju drhtava ručica ili ….???

ma kakav cash-r-a, 100% in

stvarno ne znam tko je luđi,ovi iz fonda.tkz.audio uređaja koji misle da će netko platiti 600 m kn za staklenike ili ovi koji trguju sa ksst jer misle da će se to dogoditi.

ovo je ko serija lud,zbunjen,normalan.

prvi kupuju ksst
drugi su ovi iz fonda
treći gledaju sa strane i čude se

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

stvarno ne znam tko je luđi,ovi iz fonda.tkz.audio uređaja koji misle da će netko platiti 600 m kn za staklenike ili ovi koji trguju sa ksst jer misle da će se to dogoditi.

prvi kupuju ksst
drugi su ovi iz fonda
treći gledaju sa strane i čude se

Jedni se bore, drugi navijaju a treći trguju……

"SAMO JE ŠPEKULACIJA PRAVA STVAR. SVE DRUGO JE ŠPEKULACIJA."

Ne znam!? Meni ova prodaja danas izgleda, kao da prodaju vrše brokeri neke banke!? Oni to rade ovako "stručno" bez kompromisa, ako imaju nalog klijenta da idu do određene razine! Vrlo lako je moguće da prodaje "gospodin" koji je dobio 600 kom. džabe od HFP, a ako je on, onda bi to trebalo dignuti na višu razinu i malo objaviti u novinama! Kako je dobio i zašto baš sada za vrijeme natječaja? Možda da nekome drži cijenu niže, nego što bi smjela biti!? No, da ne optužujem prije nego vidimo to konkretno, pričekat ćemo 22.03. da vidimo stanje u TOP 10!
Ipak je malo previše ovako prosipati po 4000, a traži se 7000 i ima zainteresiranih kupaca! Pa, nije nitko toliki debil!!!

Bravo Spajderu, tako se priča …

Pa da je sumnjivo vidi se iz aviona , čak i dalje … Najbolje da bi država objavila natječaj na 280 % cijene a da nema nekog asa u rukavu , šta je ovim ljudima ovdje, odjednom vas je sve panika ulovila…

Nema smisla da pokušavamo proniknuti iza zavjese, dovoljno nam je valjda vec i to što znamo da postoji, ta velika zavjesa iza ovog natječaja, i da je nešto još veće iza nje…

Ne budimo naivni – ovaj je put sve teklo po propisima, i za hrvatske uvjete veoma brzo … čemu žurba i poveća cijena ako nema potpore takvoj priči .. ?

Jok, nema to smisla, nešto još mora postojati što mi ovdje ne znamo .. U svakom slučaju moja preporuka je da ne prodajete još barem desetak dana svoje dionice ovako nisko, pričekajmo prvo da se isčisti to što ima proći samo po sebi …

Očita je neka igra , zašto da sudjelujemo u njoj bez da smo upućeni u pravila i na očitu svoju štetu ?

Ja vam kažem ljudi da će ovo proći u prvom krugu i onda će mnogi od vas plakati. Cijenu na burzi se može držati na 4000 i čitavih 60 dana sa samo 500 do 900 dionica, veoma lako …

Čak bih i ja koji sam amater, znao to vješto odigrati i blokirati rast.

Razlog – nitko od jačih malih dioničara neće izlaziti a nece ni dokupljivati . Dakle ne postoji kritična masa koja bi spriječila blokiranje cijene ukoliko i po BID-u i po ASK-u svakodnevno prolaze jedne te iste dionice po sistemu "sta se prilijepi, priljepi "

Činjenica 2 – cijene ovakve zemlje uz more kreću se od 250 eura na više po metru kvadratnom. Da ne pričamo o tome kako je veličina ovog komada zemlje ovdje njezina prednost a ne mana potencijalnom kupcu

Dakle, ako zbrojimo dva i dva, 7000 kn po dionici nije neka preskupa cifra, ili nebulozna već očito odavno odrađen dogovor a prema mnogim uvjetima vidljivim u natječaju (zadržavanje djelatnosti u smiješno kratkom roku ==?? – zar vam to nista ne govori ?? ) – kojima se pogoduje potencijalnom kupcu, te jos kojekakvim uvjetima van njega , npr GUP, i konacno – onih koji mi ne možemo niti trebamo znati.

Dovoljno je da znamo da – POSTOJE…

Kressho

(U kojoj STe VI očito sve troje , a treće najmanje nažalost …)

Da Vas ispravim – NEĆE PLATITI 600 M kN ZA STAKLENIKE VEC ZA PREKO 700 000 m2 ZEMLJE UZ MORE, SPREMNE ZA BILO KAKVU GRADNJU KROZ MANJE OD GODINU DANA, A GODINU DANA NAKON KUPNJE MOZE SE MIJENJATI I CITAVA ILI NPR DIO DJELATNOSTI …

Dakle, ako dodamo jos nesto novčića za javnu ponudu – imamo cca 1000 kn metar kvadratni.

[lol] [wink]

Jer ta cijena zaista zvuči kao šala .. Ja prvi kupujem parcelu ako kojim slučajem HFP rascjepka natječaj na 3000 malih natječaja …

Kressho

@Plejboj
Dovoljno je da znamo da – POSTOJE…

Educiraj me……..koji su ti?

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

ne znam koliko si upoznat sa nekretninskim tržištem i općenito ulagačkom klimom u rh.

trenutno nema nikoga tko je spreman u green field uložiti 100 milja eura u rh,što znači još 100-150 za development .

takav projekt u rh ne može biti profitabilan,a pogotovo ne u kaštelanskom zaljevu.

ako ne znate štrok traži za svoje hotele u dubrovniku 200 m eura minus dugovi i niko mu neće platiti,pa čak ni rasipni katarci.

zato se ne zanosite da će neko doći i iskrcati 300 milja eura u real estate pored adriavinila i dalmacijacementa.

a što se tiče todorića,on kupujue za 1 kn i več je u dolini neretve tako da i to zaboravite.

sretno i laku noć,dobar film.

(U kojoj STe VI očito sve troje , a treće najmanje nažalost …)

Da Vas ispravim – NEĆE PLATITI 600 M kN ZA STAKLENIKE VEC ZA PREKO 700 000 m2 ZEMLJE UZ MORE, SPREMNE ZA BILO KAKVU GRADNJU KROZ MANJE OD GODINU DANA, A GODINU DANA NAKON KUPNJE MOZE SE MIJENJATI I CITAVA ILI NPR DIO DJELATNOSTI …

Dakle, ako dodamo jos nesto novčića za javnu ponudu – imamo cca 1000 kn metar kvadratni.

[lol] [wink]

Jer ta cijena zaista zvuči kao šala .. Ja prvi kupujem parcelu ako kojim slučajem HFP rascjepka natječaj na 3000 malih natječaja …

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

New Report

Close