KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

spread od 3,5 do 5,5k je realnost , pa već je pisano da toda neće platit 7k ni u bunilu

prije bih rekao: od 3.500-4.500
preko 4.500 može skočiti tek ako dođu valjane ponude na natječaj iznad te cifre,a to je vrlo upitno

sve što pišem moje je mišljenje te se ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

Mislim da bi već do kraja dana prekrcaj mogao biti gotov i vratiti se na 5000… Zapravo se nadam, jer se svima koji kupe sigurno cilj povećati a ne smanjiti cijenu… ili????

Ajmo bit realni: Ne može se očekivati više od 6.000 kuna i to NAKON što se odabere kupac, AKO ga bude.

Upravo se dešava prekrcaj: ekipa koja je nije bila sigurna u natječaj je čekala ovaj trenutak da se iskrca, a ekipa koja se ukrcava na 4300 sigurno neće prodati ispod 10% na ovoj dionici. Mislim da bi već do kraja dana prekrcaj mogao biti gotov i vratiti se na 5000… Zapravo se nadam, jer se svima koji kupe sigurno cilj povećati a ne smanjiti cijenu… ili????

svasta,
svima koji kupe cilj je natjecaj po 7000 kn(ili eventualno vise),zar ti nije svejedno kolika je cijena danas,sutra,za tjedan ili mjesec…meni je!!!

svakoga dana u svakom pogledu...

Pazite momci, ne trebate previše obraćati pažnju na ove turiste koji se pojave na temi samo kada dionica jako raste ili pada. Oni samo žele ispasti jako pametni, ono tipa "jesam vam rekao", "znao sam", itd. Zapravo su dečki jako ogorčeni i jadni, a ne vide dalje od svog nosa! Ako situaciju gledate sa psihološke strane, meni je teško shvatiti nekoga tko nema određene dionice o kojima piše, veseli se njihovom padu, a pljuje ih kad rastu!? Mislim da bi to bio složeni postupak i za doktore školovane za takve slučajeve, tzv. psihijatre i psihologe! No, vratimo se mi temi!

Istina, prodaja je danas izrazito silovala dionicu, a iz kojeg razloga ne znam!? Bit će interesantno pogledati CD dioničara za par dana, a isplatit će se sigurno! Sa druge strane, kupnja je sve to lijepo odradila i pratila, pa je likvidnost na zavidnom nivou danas, a samo INA je likvidnija. Čak i HT još uvijek dobro zaostaje za nama, a već je 14:00 sati. Dnevni porast cijene je ipak manje bitan za ozbiljne dioničare u ovoj dionici!

Jedna bitna stvar što se tiče prenamjene zemljišta! Dakle, u proceduru zaista kreće do kraja ožujka, provjereno. Dakle, prvi korak je javni uvid, a zatim procedura usvajanja na Gradskom vijeću. Vrlo vjerojatno je zbog toga natječaj malo duži, 60 dana, a u kojem periodu bi sve trebalo biti spremno za potencijalnog kupca.

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Prenamjena je gotova stvar i dogovorena na svim nivoima, samo je pitanje hoće li se uz ova dva kupca vratiti i todorić u igru nakon što nije otišao na Mercator… Ako se Todorić vrati očekujem ponude izna 7000, jer za ovo već kupac postoji. A i u sloveniji je ponudio 20€ više po dionici nego su tražili…

Drago mi je da je i prekrcaj gotov, do kraja dana mora poletiti iznad 5000. Ako ovo nije dobra vijest za dionicu ne znam što je.

Ne budi nula od čovjeka. Budi sedam nula!

Ajmo bit realni: Ne može se očekivati više od 6.000 kuna i to NAKON što se odabere kupac, AKO ga bude.

to bi onda značilo da se u prvom krugu neće javiti nitko ….nakon toga ide sva ona procedura od par mjeseci, pa novi natječaj tamo iza ljeta (ako ga uopće bude jer će tada biti predizborna kampanja, a tada se ne rade privatizaacije)
moglo bi se sve ovo gadno otegnuti

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Tko želi prodati evo ima priliku… 100 kom na kupnji…

to bi onda značilo da se u prvom krugu neće javiti nitko ….nakon toga ide sva ona procedura od par mjeseci, pa novi natječaj tamo iza ljeta (ako ga uopće bude jer će tada biti predizborna kampanja, a tada se ne rade privatizaacije)

Moglo bi se dogoditi i da KSST na kraju završe u stečaju. Ali, prije toga nas ionako možda sve pobije radioaktivni oblak iz Japana.

No, ako se ipak netko javi u prvom krugu, premija na cijenu od 4.000 kn je 75%. S tim da govorimo o vremenskom periodu od dva mjeseca.

Ajmo ovako:

Vi ste gosp. Luka Rajic i odlucili ste se javit na natječaj…

Naravno, vec danas/jučer počinjete kupovati dionice jer ako i ne dobijete natječaj (nekom drugom se bude pogodovalo !) ostaje vam barem nagrada od par miliona kuna prodajom skupljenih dionica u ovom/prethodnom periodu [cool].

ja sam kupio jutros na 42xx ali vidim da više ne raste, zapravo miriši na pad.
što kažete, čuvat još koj dan ili zveknut nazad po bidu??? [undecid]

moji postovi su moje osobno mišljenje,nisu investicijski savjeti niti poziv na trgovanje dionicama!!!

…Ako se Todorić vrati očekujem ponude izna 7000, jer za ovo već kupac postoji…

Odakle ako se vrati? Nisam znao da je negdje išao!? Ma dajte, pa nije valjda sa ste povjerovali "analizi" koja je platežnu moć Agrokora kreirala po kupnji Mercatora!? Da je gospodin koji je to tada izjavio u novinama zaista stručnjak, napisao bi kako su male šanse da Agrokor preuzme Mercator, ali ne i Kaštelanske staklenike!

Realno je to, da će se na natječaj javiti više od jednog kupca! Samo gledajte, ima vremena!

Odakle si sad ti izronio, stručnjak???

ja sam kupio jutros na 42xx ali vidim da više ne raste, zapravo miriši na pad.
što kažete, čuvat još koj dan ili zveknut nazad po bidu??? [undecid]

A ti majstore, odmah udari po bidu što prije! Nemoj slučajno držati dionice duže od 4 sata! Bože sačuvaj, likova!?

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

spread od 3,5 do 5,5k je realnost , pa već je pisano da toda neće platit 7k ni u bunilu

1) Zašto bi netko na burzi plaćao 5,5k ako je već pisalo da toda neće platiti 7k ni u bunilu.
2) To da toda neće platiti 7k ni u bunilu misljenje je jednog od brokera, a ne nekog iz Agrokora. Iz Agrokora ne cure ni sluzbene ni nesluzbene informacije o eventualnoj kupnji KSST. Dakle, brokerov info valja uzeti s velikom rezervom.

Transparentnosti radi:
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=8EB3C449-2E6B-49E9-BE55-CA4A6EB491FE

»Ako se Agrokor zaista priprema na preuzimanje Mercatora, ne vjerujem da će sudjelovati u privatizaciji Kaštelanskih staklenika, barem ne po cijeni od 7000 kuna po dionici«, mišljenje je Romana Rinkovca, analitičara iz Credosa.

Mene čudi zašto se još niti jedan novinar nije sjetio u igru ubaciti Adris. Čim se spominje neka veća investicija, odmah u igru ubacaju Adris.

New Report

Close