Još uvjek nema promjena u top 8……a tako će i ostati do natječaja. U što uložiti nakon ovoga?? Najbolje povuči sredstva kupiti švicarce i čekati…čekati…čekatiii [undecid]
kuha se na ini,mogla bi ona uskoro odraditi jos 10-20%
Još uvjek nema promjena u top 8……a tako će i ostati do natječaja. U što uložiti nakon ovoga?? Najbolje povuči sredstva kupiti švicarce i čekati…čekati…čekatiii [undecid]
kuha se na ini,mogla bi ona uskoro odraditi jos 10-20%
[/quote]
A da prvo odradimo mi ovdje ovo do kraja onda možemo preći i na domaćice i vegetu i što god ti srce poželi [wink]
to vi radite zajedno u nekoj od kompanija ili ?
imate neku privatnu otvorenu ‘"neprijavljenu"
Ne znam o čem pričaš,ali kažem da ovo treba izdržat sve do kraja….a ak se netko nafurio zaboli me [rolleyes]
zelim svim koji imaju ovu dionicu pozitivan ishod natjecaja
i da im buduca ulaganja budu plodna
dobio samo sto sam zelio
imam KSST u portfelju
hvala pozz
Vide da ima zainteresiranih pa im omogućuju jeftini dokup [lol]
Gledam top 10 i vidim da hfp otpušta dionice. Nije mi jasno zašto to rade?
Kolega to je riješeno.Čitajte temu ako želite sudjelovati. Čudi me da tako veliki broj forumaša piše tako na pamet i tako zlonamjerno.Kakav smo mi to narod? Kakva nas budučnost čeka kad jedva čekamo da susjedu crkne krava?
Gledam top 10 i vidim da hfp otpušta dionice. Nije mi jasno zašto to rade?
Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 85.915 dionica Društva, što čini
75,634% temeljnog kapitala Društva, navedenog u točci I ove Odluke, odnosi se na
objedinjeni državni portfelj kako slijedi:
– 78.629 dionica Društva, što čini 69,220% temeljnog kapitala Društva, nalazi se u
portfelju Hrvatskog fonda za privatizaciju;
– 4.051 dionica Društva, što čini 3,566% temeljnog kapitala Društva, nalazi se u
portfelju Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka;
– 3.235 dionica Društva, što čini 2,848% temeljnog kapitala Društva, nalazi se u
portfelju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje;
Može mala usporedba, znam da će biti komentara na nju!?
Dakle, HFP prodaje 62,15% dionica tiskare Vjesnik na natječaju već treći put. Iako se udio prodaje za niskih 19,8 mil. kuna kupac mora odmah platiti obveze u iznosu od 103,6 mil kuna, mora zadržati sve zaposlene najmanje godinu dana, nastaviti djelatnost, itd. Nitko se nije javio u predhodna dva natjačaja, a samo je jedan zainteresirani otkupio dokumentaciju.
E sada ide onaj najinteresantniji dio! Za zemljište tiskare Vjesnik se govori da vrijedi najmanje 80 mil. eura. Dakle, radi se 35.000 m2 zemljišta, sa mogućnošću gradnje 180.000 m2.
Sada će te se upitati zašto onda nitko neće kupiti, ako vrijedi 4 puta više od prodajne cijene koju traži HFP. Nekoliko je razloga, a najveći problem je taj, što je nekoliko suvlasnika parcele koji imaju suprotne poslovne interese (jedan je Agrokor sa 11% vlasništva), a drugi problem je još veći, zemljište se sastoji od čak 31 čestice sa 38 upisanih plombi! Također, čestice se upisane u katastru kao: oranice, kuće, ulice, dvorišta i voćnjaci, a jedan list u knjigama nedostaje pa je upitno kako će se sve moći uopće riješiti!? Unatoč tome svemu, ima zainteresiranih koji čekaju da prođe treći krug, pa da pokušaju sve to nekako kupiti jeftino, a preuzeli bi obvezu rješavanja vlasničkog pitanja i sređivanja papira, koji bi kako upućeni kažu, mogao potrajati i nekoliko godina!
Sa druge strane imamo Kaštelanske staklenike, koji imaju 720.000 m2, od kojih će 400.000 m2, biti namjenjeno za gradnju raznih objekata i trenutno imamo mogućnost gradnje 240.000 m2. Naime, toliko ima staklenika koji su upisani i ucrtani u knjigama kao građevinski objekti, sa svim potrebnim građevinskim i lokacijskim dozvolama. Sve to zajedno je procjenjeno na 100 mil. eura! Najbitniji dio cijele priče je to, da je kod Kaštelanskih staklenika, sve upisano u katastru kao vlasnišvo 1/1, kako zemljište, tako i objekti!
Zaključak: Dakle kod KSST imamo 20 puta više zemljišta, kao i trenutnu mogućnost gradnje koja prelazi gabarite na Vjesniku za 60.000 m2. Naravno, nakon prenamjene će se to uduplati, jer će se dobiti mogućnost gradnje na zemljištu Kaštela, koje nisam ovdje računao za gradnju! Dakle, potencijal gradnje će biti oko 350.000 m2 objekata! Nije uopće čudno, što su se svojevremeno dok su bili kompletni sa 1.028.000 m2 zemljišta, Kaštelanski staklenici procjenjivali na 300 mil. eura, a i sada imamo dosta ljudi koji tvrde da staklenici vrijede više od 150 mil. eura! Dali još uvijek nakon ovoga mislite, da KSST ne vrijede 100 mil. eura!?
P.S. Molim vas da prije komentiranja pozorno pročitate cijeli tekst i da ne lupate u prazno!