@ james 1… po početnoj cijeni od 601 405 000,00 kuna … tj. 7000 kuna po dionici
realna šansa je da po tako visokoj cijeni dionice neće doći niti jedna ponuda! da su todorić i rajić kupovali firme po početnim cijenama,danas bi bili socijalni slučajevi!
kad u drugom krugu prepolove cijenu na 3500 kn, možda bude došla 1 ponuda, ali i to je upitno….
vidi pod dokumenti
Vaš link
[rolleyes]
eto i pravog linka
Vaš link
ontopic, ipak sam očekivao početnu cijenu
[/quote]
Preslušaj audio zapis sa sjednice pa ćeš saznati početnu cijenu po dionici. Popijač ju je rekao. Cijena je očekivana, nije ni veća ni manja od najavljene. Poslušajte malo i Čobija, a pogledajte i sve uvjete natječaja, koji su, rekao bih, jako bahati. 😉
[/quote]
O čemu pričate, pa lijepo piše:
…za kupnju 85.915 dionica … po početnoj cijeni od 601.405.000,00 kuna…
To dvoje kad podijelite dobijete točno 7000 kn po dionici.
Ja ću ipak sačekat službenu vijest da ide natječaj za KSST, pa makar sutra morao kupovat na otvaranju po 4000 kn. [yawn]
Po 4000 kn bi ti kupovao? To je lijepa namjera. Medjutim, sumnjam da ce ti burza dati tako lijepu priliku. KSST su isli po 4.000 kn kada još nije bilo bjelodano da će se prodavati po 7.000 kn. Sada KSST imaju veću težinu, jer rizik je donekle manji. Tko zna, možda ovaj na 4.000 kn i ostavi sve te silne dionice, ali bojim se da će se ponuda još prije deset nadbidati najmanje do 4.500. Što je, za oni koji vjeruju da će Vlada RH realizirati projekt, još uvijek nevjerojatno niska cijena.
realna šansa je da po tako visokoj cijeni dionice neće doći niti jedna ponuda! da su todorić i rajić kupovali firme po početnim cijenama,danas bi bili socijalni slučajevi!
kad u drugom krugu prepolove cijenu na 3500 kn, možda bude došla 1 ponuda, ali i to je upitno….
[/quote]
E žalosti od ljubomore , najteži gubitak je propuštena dobit zbog nedostatka hrabrosti.
Poslušao sam audio zapis , zainteresirani su se već javili.
Kakav stručnjak!? Ajde malo obrazloži ovako veliku razliku između prve i druge cijene, naravno da ne možeš, jer ne ide to tako kako si ti izmislio! Cijena od 7000 kn po dionici ima itekakvu šansu da prođe, a da znaš o čemu se radi i ti bi to potvrdio! Jako me ljuti kad ovako netko upadne na temu i piše stvari o kojima nema aspolutno nikakvog pojma! Naravno, potpuno bez ikakvih argumenata! Ja zaista nemam namjeru pumpati, nije me uopće briga hoće li netko kupovati dionice na burzi po 5000 kn ili će ih netko prodavati po 1500 kn! Samo nemojte lupeteti neargumentirane postove!
Kakav stručnjak!? Ajde malo obrazloži ovako veliku razliku između prve i druge cijene, naravno da ne možeš, jer ne ide to tako kako si ti izmislio! Cijena od 7000 kn po dionici ima itekakvu šansu da prođe, a da znaš o čemu se radi i ti bi to potvrdio! Jako me ljuti kad ovako netko upadne na temu i piše stvari o kojima nema aspolutno nikakvog pojma! Naravno, potpuno bez ikakvih argumenata! Ja zaista nemam namjeru pumpati, nije me uopće briga hoće li netko kupovati dionice na burzi po 5000 kn ili će ih netko prodavati po 1500 kn! Samo nemojte lupeteti neargumentirane postove!
[/quote]
Navikni se, bit će sve više kako cijena bude rasla.
vidi pod dokumenti
Vaš link
[rolleyes]
eto i pravog linka
Vaš link
ontopic, ipak sam očekivao početnu cijenu
[/quote]
Preslušaj audio zapis sa sjednice pa ćeš saznati početnu cijenu po dionici. Popijač ju je rekao. Cijena je očekivana, nije ni veća ni manja od najavljene. Poslušajte malo i Čobija, a pogledajte i sve uvjete natječaja, koji su, rekao bih, jako bahati. 😉
[/quote]
O čemu pričate, pa lijepo piše:
…za kupnju 85.915 dionica … po početnoj cijeni od 601.405.000,00 kuna…
To dvoje kad podijelite dobijete točno 7000 kn po dionici.
[/quote]
Hvala, promaklo mi je.
Evo jedno reklo bi se medijsko razmišljanje, iako je kolega Plejboj ovdje čovjek od medija. Situacija s KSST je otprilike sljedeća: Vlada RH prodaje firmu koja ima 100 milja gubitka po 280% većoj cijeni od nominale, za nevjerojatnih 600 mil kn (i to 75% udjela). Ali to nije sve – Vlada ima prilično stroge uvjete pod kojima namjerava prodati svoj udio. Te želi zadržavanje proizvodnje, te želi neopterećivanje hipotekama, te zadržavanje radnika…
Priča je medijski strašno zanimljiva. Zašto ih Vlada ne prodaje za kunu, ako su već gubitaši?! Naprotiv, Vlada traži preko pola milijarde kuna. To je čudno. To je više love nego za LRH, više nego za SUNH (pretpostavljam, nisam zbrajao). A firma se bavi fakin plastenicima?!
Netko je na nekom forumu rekao, a ja nisam provjeravao je li to točno, da bi prihod od prodaje KSST-a trebao biti medju najvecima koje je HFP ikad uprihodio.
To je, dakle, medijski veoma zanimljiva prica koju novinari tek trebaju prepoznati. A znate i sami koliko mediji utjecu na cijenu dionice.
I jos jedno razmisljanje: HANFA moze prekinuti trgovanje KSST samo onoliko dugo dok se ne objavi natjecaj o prodaji. Dakle, 15 minuta, 2 sata ili 2 dana. Ali ne duze od toga. Jer ovdje nema nepoznanica. Zna se tko prodaje, po koliko prodaje i do kada traje natjecaj.
Moram ukazati na jednu grešku, ministar Čobanković kaže kako se radi o 18 hektara vrijednog zemljišta! Naravno, radi se o 80 hektara vrijednog zemljišta! Nije mala razlika, ali opraštamo mu, vidno je bio uzbuđen tokom govora!
Pričam o audio zapisu sa 109. sjednice vlade, naravno!