Kruljac iz Tudjmanova džepa

Naslovnica Forum Razno Komentari blogova Kruljac iz Tudjmanova džepa

Vojska za privatni interes

Stvar se razvija .. polako curi o cemu se radi..

nije tako komplicirano i tajanstveno kako se cini, izgleda kako su vojne vjezbe sluzile za krcenje zemljista koje su kupili “mocni”. I nije nesto skupa investicija pocistiti sikaru, ako je drustvo komplementarno i koristi sve resurse, zar ne?

U toj se fazi, utvrđeno je tijekom provedene istrage, u čitavu priču, dakle bez ikakve zapovijedi, uključuje Kruljac te na teren šalje vojsku kako bi iskrčila i poravnala zemljište. Utvrđeno je također da je za tu “uslugu” bio nagrađen određenom provizijom. Ne treba spominjati da je svu mehanizaciju, gorivo, hranu i dnevnice vojnicima koje je Kruljac angažirao na tim poslovima plaćao MORH, odnosno država.
zgodno, vi i ja smo platili njima/njemu vojsku da se mogu lakse obogatiti.

evo dalje, da ne bi stvar bila tako jednostavna, jedan je kupil sikaru, pa je drzava raskrcila, pa su je drugi kupili jeftino, pa parcelirali.. pa .. covjece koliko ih ima u lancu?

Nakon toga, uređene zemljišne parcele Sočković i Batinić prodaju po povoljnoj cijeni Rimcu. Opisanim su radnjama, smatra tužiteljstvo, Rimcu pribavili protupravnu imovinsku korist od barem šest milijuna kuna.
tri su nabrojena, no mene stvarno interesira koliko ih ima? zar je moguce da se izda vojna zapovjed, a da ne postoji evidencija u vojsci i neki redoslijed kako se to radi? koliko ih je moralo odobriti “rekreaciju” ciscenja sikare?
A zna se i da je zemlja krcena i prije negoli su je stvarni vlasnici prodali.. Jel moguce da su bas svi bili suglasni sa cijenom, ili je krcenje usput bilo i pokazivanje moci kupca i uvjeta kupnje?

Do kud ovo seze? Budu li se opet samo krakovi servirali, i to donji dio ili idemo do tijela, konacno?

lunoprof

Tko je najviše mrzio Tuđmana?Mesić.Tko je promoviro Kruljca, i bio mu zaštitnik?Mesić.Valjda će se jednog dana saznati razlozi (koristi što je Mesić imao)takvog slijepog guranja Kruljca,kada se znalo za njegovu problamatičnu prošlost.Zeključak.Tuđman je krivac za sramotu što trpi HV sada.?

Problemi i pogreške prvog predsjednika su bili za njegovog života ali njega više nema i to jako dugo on je povjest i buduča vremena će o njegovim djelima govoriti
problem je u tom što ono što nije dobro iz tog vremena i što mu se stavlja na teret nije prestalo živjeti i razvijati se nego dapaće dobilo je na ubrzanju i razornosti udarilo je u samo tkivo društva razarajući ga do stanja neobnovljivosti
takav stav i princip može imati samo neko ko sa tim društvom nema nikakvu poveznicu odnosno neko ko prema tom društvu ima negativan stav i želju da ga isisavanjem uništi zatre do temelja ili ako društvo preuzme njegov najprimitivniji dio koji nema svjest, znanja, morala, ukratko nezna ni koje ni štoje ni zašto je uopće postao čista sila inercije prouzroćena biološkom greškom
general Kruljac i drugi generali /a ima ih i previše/ koji su svoju poziciju i djelo u tom ratu u takvim okolnostima vrjednovanja vrijednosti učinjenog i činjenog sticali u dosta slučajeva po pripadnosti sustavu /jasno pararelnom od Šuška pa nadalje/ su nešto i dali ali su zato za uzvrat i puno tražili malo je tu naivaca tipa Norca koji su guljeni i korišteni na emociju sve drugo je bio interes stoga oni koji su samo dali sebe u tom ratu iz osjećaja osobne pripadnosti društvu, emocije i nisu u poratnom vremenu ništa tražili niti uzmali nego uživali u ponosu i osobnoj sreći da su učestvovali i bili u prilici dati dio sebe za i u ime države koju su stvarali za pokoljenja koja dolaze i ostavili nam istu državu da baštinimo i čuvam je kako se mi brinemo i kako o njoj baštinimo ja se ne ponosim i neznam kako bi im pogledao u oči da se snjima sretnem
heroji su ostali na bojištu a mi ostali smo sretnici koji smo ostali živi i baštinimo ono za što su oni položili svoje živote i stoga još jednom neka im je laka zemlja i vječna slava

Ti si @dodo54321 ovdje složio i kruške i jabuke…………..Skup potpore generalu ( konobaru) Norcu bio je skup HDZ-ovaca svih naraštaja………….a majice s likom Norca bile su hit u Splitu i Sinju. Puno toga lošega došlo je sa Suškom ( pizza majstorom ) i sav ” domoljubni novac” iz Kanade prerastao je u nacionalizam širih razmjera kojemu se priklonio i naš Prvi predsjednik sa svojim dobro poznatim floksulama tipa : 200 bogatih, 3% Srba u Hrvatsk sretan sam što mi žena nije Židovka ( Srpkinja) i tome slično……..Norac je pravomoćno osudjen i Ika Šarac , sutkinja s mudima iz Rijeke rekla je svoje po Zakonima, svjedocima i dokazima..I to puno godina prije ovih što sad plivaju na površini korumpiranih . Prema tome, Norac se NIJE imao vremena obogatiti transakcijama svog” lika i djela” za razliku od Kruljca i sličnih. Čast , ali zaista ČAST rijetkim iznimkama koje na žalost, ne čine pravilo……Mi smo zemlja bogatih šofera, konobara, montera i čega sve ne koji su eto, postali generali samo s činom napredovanja, ali ne i s moralom u sebi.


Ti si @dodo54321 ovdje složio i kruške i jabuke…………..Skup potpore generalu ( konobaru) Norcu bio je skup HDZ-ovaca svih naraštaja………….a majice s likom Norca bile su hit u Splitu i Sinju. Puno toga lošega došlo je sa Suškom ( pizza majstorom ) i sav " domoljubni novac" iz Kanade prerastao je u nacionalizam širih razmjera kojemu se priklonio i naš Prvi predsjednik sa svojim dobro poznatim floksulama tipa : 200 bogatih, 3% Srba u Hrvatsk sretan sam što mi žena nije Židovka ( Srpkinja) i tome slično……..Norac je pravomoćno osudjen i Ika Šarac , sutkinja s mudima iz Rijeke rekla je svoje po Zakonima, svjedocima i dokazima..I to puno godina prije ovih što sad plivaju na površini korumpiranih . Prema tome, Norac se NIJE imao vremena obogatiti transakcijama svog" lika i djela" za razliku od Kruljca i sličnih. Čast , ali zaista ČAST rijetkim iznimkama koje na žalost, ne čine pravilo……Mi smo zemlja bogatih šofera, konobara, montera i čega sve ne koji su eto, postali generali samo s činom napredovanja, ali ne i s moralom u sebi.

Potpisujem! [proud]

tocno donnabela.. svi koji su ostali u vlasti ili vrlo blizu su to i naplatili. treba se pitati da li j eto bila prvobitna namjera ili se ona kroz godine toliko uvrijezila da je postala masovna pojava.

danas imamo dva clana sabora manje, jer su u remetincu, nekolicinu koji su tamo takoder ali dva dana nakon napustanja sabora, imamo citav generalstab smijenjen (mesic 12 generala), od kojih su neki itekako ostali povezani sa strukturama hdz pa se svejedno bogatili. imamo ministra vukelica koji je smanjio placu na pola nakon upozerenja vsoa na financijske malverzacije u morhu.. imamo karamarka kojem takoder optuzba za privredni kriminal visi u zraku ..

mi imamo 90% aktivnih ucesnika dogadanja 90-tih .. koji jako tesko mogu dokazati porijeklo danasnjeg imovinskog stanja..

i to je tragicno.

zato ne treba norca mijesati, on je nestao sa scene prisilno te nije imao priliku za drugu fazu domovinskog rata.

lunoprof

New Report

Close