članak je zbirka općih mjesta prevlađujućag (destruktivnog) populizma, bez poante.
zlobno se aludira na pivovaru koristeći rječnik samoupravnog socijalizma.
problem je očito složen, posljedice grozne, no odgovornost se može utvrditi slijedeći tok obveznih procedura, i ne moraju “mutni strani kapitalisti” biti unaprijed označeni glavnim krivcima.
da ne govorim o vezivanju ove teme za ekologiju…. to prelazi u istinski besmisao, puknuća ili pogrešna spajanja cijevi ne mogu se prevladati jačanjem ekološke svijesti…
Uistinu je zanimljiv logički tijek misli koji iz ovog teksta može označiti “mutne strane kapitaliste” kao glavne krivce. osi3 volio bih da mi objasniš gdje i kako si utvrdio to što si napisao.
Takodjer me zanima gdje vidiš “rječnik samoupravnog socijalizma”.
“Prevlađujućag” populizma pak ne možeš vidjeti, jer tako nešto ne postoji, isto kao što u tekstu nema niti riječi o “jačanju ekološke svijesti”. Štoviše, ekološka svijest nije ni spomenuta.
Ako može savjet za ubuduće, najprije pročitaj pa onda komentiraj
ja bih pak volio znati na osnovi čega ste ustvrdili da ne čitam članke koje komentiram, a ja se u svakom pasusu referiram na članak. lako se razbacivati optužbama, no treba u diskusiji imati i argumenata.
Analitičari skloniji teorijama zavjera – kakvi bi to analitičari bili, ako se bave teorijama zavjera; to je zanimacija besposlenih baka diljem balkana, i nikoga drugoga
moćni Heineken nešto mulja u Karlovcu – aludira se da se moć koristi za “muljanje”. zar je ozbiljno pomisliti da bi heineken (dakle na korporativnoj razini, izravno s vrha!) koristio svoju moć kako bi “muljao” s odvodnim cijevima u karlovcu. da se govori o organizacijskim propustima, nepoštivanju obveznih postupaka bilo pivovare bilo državnih službi, to bi bilo ok. ali “muljanje”?! ako ovo nije tipični ležerno-bezobrazni populizam u izražavanju, onda ne znam što jest.
velike korporacije kojima je jedini interes uzeti novac – ovo je već citat s nekog ocvalog “plenuma” ck.
ekologija se pak spominje na kraju članka, no ne daje se nikakva uzročno-posljedična veza s napuknućem ili pogrešnim postavljanjem cijevi. kako povezati ta dva elementa?! nije mi preostalo ništa drugo nego iz dobrohotnosti pomoći autorskoj nedorečenosti, imate li vi neki bolji prijedlog.
stvarno, kako ste to vi dokučili da nisam čitao članak. možda bi trebao naučiti napamet raspored interpunkcijskih znaka u članku da zadovoljim vaše kriterije pročitanosti članka…
[smiley9]