Ako i je , Šaranović je postavio cijenu 715 . Sve ostalo su želje i pozdravi . Ako se uzme neki ponder, onda ono što je kupio na 1050, i sada što kupuje na 715 je 880 kuna… oko cijene Pivaca .
neka OK vrednovana cijena trebala bi biti između cijene za ESOP-ove dionice (860 kn) i cijene gdje je šaranović dugo vremena kupovao (1050 kn), dakle oko 950 kn…. no mislim da je to manje bitno jer sumnjam da će pivci trajno ostati u ovom biznisu, prije će biti da će oni iz ovoga izaći po “fer” cijeni, a kako je šaranović ostao na suhom sa svojih velikim kupnjama po 1050 kn (u što je uložio po mojoj procjeni 330-350 milijuna kuna), vjerujem da će u konačnici biti spreman za većinski udio pivaca platiti znatno više od tih 1050, recimo oko 1200 kn po dionici….
Pivci lako prodaju prvo svoje po 1200 ili više, a onda za 10 g i Esopove za još više. I to sve se lijepo uglavi već sada s ugovorom koji stupa na snagu tada.
Pivci lako prodaju prvo svoje po 1200 ili više, a onda za 10 g i Esopove za još više. I to sve se lijepo uglavi već sada s ugovorom koji stupa na snagu tada.
kao da je to problem riješiti brzinski i legalno…dogovore se npr. da im šaranović posudi xxx milijuna na 6 mjeseci, a da zauzvrat dobije založno pravo na dionicama ex ESOP-a (ili pak svim dionicama kraša koje imaju pivci)…oni u roku 6 mjeseci ne vrate kredit jer kao nemaju para i voila! …zalog nad dionicama postaje vlasništvo….
Ne brini, nisu se Pivci ESOP-ovcima obvezali skoro na ništa ugovorom. To je priča za javnost i za radnike da se lakše opravda transakcija ispod trzisne cijene.
Ne znam kako će porezna gledati na činjenicu da ESOP prodaje ispod trzisne cijene i defacto time oštećuje drzavni proracun uplatom manjeg iznosa poreza. Inače se takve transakcije drugih poduzetnika smatraju nedopuštenima i porezna ih tretira kao prekršaj ili kaznenoj djelo.
Koji su to interesi da bi itko od njih dalje kupovao? Pivci imaju kontrolu nad firmom i zašto bi više bacali novac i kupovali kad im ne treba. Šaranović je nabio cijenu visoko jer je jedino tako imao nekakvu šansu da dođe do većinskog dijela. Riskirao je i izgubio. Sigurno ne želi još bacati lovu i dalje a više ne može do većinskog.
Upravo tako.
Pivci su izbacili i vise nego su trebali i racunali
A saranovic vise ne moze prestici pivce
@aardwark
vidim da ti i kikac sve znate pa dajte nam onda svima objasnite zašto nakon što su pivci kupili esopov udio, šaranović i dalje kupuje dionice kraša na burzi? ( što se lijepo vidi u SKDD)?
Mene zanima odgovor na jedno pravno pitanje pa tko netko zna:
piše u medijima da će Pivci morati isplatiti razliku u cijeni od 4xx kn do 860 kn samo onima koji su prihvatili njihovu ponudu. Zanima me po kojem je to propisu jer da su Pivci ponudili odmah 860 kn, onda bi odaziv na njihovu ponudu bio puno veći i puno više dioničara bi je prihvatilo tako da ovo ispada kao prevara dioničara davanjem lažne ponude na 4xx kuna i isplatom samo marginalnog broja dioičara po 860 kn? Zar to nije prevara svih ostalih dioničara i nelegalno zaobilaženje Zakona o TK?
Što na to kaže HANFA?
@aardwark
vidim da ti i kikac sve znate pa dajte nam onda svima objasnite zašto nakon što su pivci kupili esopov udio, šaranović i dalje kupuje dionice kraša na burzi? ( što se lijepo vidi u SKDD)?
Zato što kad bi naglo prestao ne bi bilo kupaca i cijena bi vrlo brzo naglo pala i on bi izgubio puno. Zato će još neko vrijeme po malo kupovat da održi cijenu i da drži u uvjerenju da on još nešto želi. A dok god ima tih špekulacija i cijena će se držati tu gdje je sad. Kad prestanu špekulacije prestaje i zanimanje za dionicu kao što ga nije bilo prije Šaranovića.
A to je jako bitno Saranovicu, to da cijenu održi na 30% od najviše cijene na kojoj je kupio glavninu dionica Kraša? 😁
A možda je tu negdje tantrički prosjek pa su Shiva Joga -stavim ti svoga i Jiu-Jitsu – u pizzu na toj cijeni u ravnoteži.
piše u medijima da će Pivci morati isplatiti razliku u cijeni od 4xx kn do 860 kn samo onima koji su prihvatili njihovu ponudu. Zanima me po kojem je to propisu jer da su Pivci ponudili odmah 860 kn, onda bi odaziv na njihovu ponudu bio puno veći i puno više dioničara bi je prihvatilo tako da ovo ispada kao prevara dioničara davanjem lažne ponude na 4xx kuna i isplatom samo marginalnog broja dioičara po 860 kn? Zar to nije prevara svih ostalih dioničara i nelegalno zaobilaženje Zakona o TK?
Što na to kaže HANFA?
Ajde fala Bogu da je netko shvatio da sve sto gledate je dogovor i prevara malih. Sto radnika, a sto ostalih malih dionicara. Ovdje u Rvackoj samo s prevarom mozes nesto napraviti. Ako nisi nikoga prevario nisi uspjesan.
Zar netko stvarno misli da je cijena na burzi relevantna njemu za vrednovanje te kolicine koju on ima?!
Što na to kaže HANFA?
Hm…a zašto bi uopće itko prihvatio ponudu od Pivca…bilo na 430 ili 860 kad je kupovni nalog od 1050 izložen na burzi?
Osim naravno ESOP-a…
Ostaje pitanje zašto Šaranović nije poslao službenu ponudu ESOP-u…već je dizao cijenu na burzi…
Ili je to radio u dogovoru s Pivcima…koji će mu kad-tad prepustiti svoj paket…ili je radio kontra njih…tako što je dizao cijenu na burzi ne bi li im izbio iz džepa što više za dionice ESOP-a…one su bile cilj…ostatak je on pokupio na burzi…a sve opet vjerojatno s nekim dugoročnim ciljem da sve dionice na ovaj ili onaj način završe kod njega…da ih se želio dočepati, mogao je poslati ponudu u Kraš po 1050…pa bi vidjeli za koga bi se radnici odlučili…
Skupljat će on i dalje…samo ostaje vidjeti na kojim razinama…na kraju to je vidljivo i po skdd-u…da je u ponedjeljak nastavio sramežljivo dalje kupovati…da ovo malo paničara koji nisu prodali na 1050…da se istresu po 700…u strahu da ne ode natrag na 400…
Tko zna tko i iza njega stoji…i čiji kapital i interese zastupa…ne bi sigurno zakucao 45 mil eura bezveze…