KRAS (Kraš d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KRAS (Kraš d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zanimljivo je da je prodavača sve manje i da na prodaji ispod 900 kn nema niti 250 dionica…s druge strane kupnja na 600-700 kn je iznenađujuće jaka jer je tu preko 1500 dionica (+ skrivenih ima barem 800 komada)….ostane li i sutra ovako za očekivati je odbijanac prema 800 kn….a možda i šaranović potegne nazad na 1050, tko zna koji su mu planovi…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

ima li neka zapreka da sada Pivci prodaju svoje dionice Šaranoviću po 1050 kn ili više?
koliko ja vidim-NEMA!
prosjek Pivaca je možda 500-600 kn i da dogovore tih 1050 imaju brzih +100%

lako pa moguće
svima koji su izigrani jednostranim dogovorom pivci-esop sada bi bilo najpametnije staviti svoje dionice na prodaju na 1050 kn i da ih tako ponude šaranoviću koji bi otkupom svih tih preostalih količina mogao doći na blizu 40%

@crumarix

Točno je da se kupuje se skrivenim nalozima, npr. na 705 kn je bila vidljiva neka sitna količina (6-7 komada), a realizirano je malo prije 110 komada na 705 kn. Isto tako onaj na 695 kn vidi se 205 komada, a kad se u 12 sati vidjela puna količina nalog ima 1065 komada.
Realno, ako je Šaranović kupovao ogromne količine na 1050 kn jer je izračunao da mu je to OK cijena, onda nema razloga ne kupovati sada na 700 kn kada je cijena niža za čak -33%, dapače to mu je idealna prilika za skupiti još dionica po puno boljoj cijeni.
Osi toga, Pivci plaćaju ESOP-u 860 kn po dionici pa je i njima ovih 700 kn odlična cijena za jeftiniji dokup.

Sve je to vrijedilo dok se “karte nisu poslozile”..dok je trajala borba za prevlast. Sad kad je borba zavrsila ni jednom ni drugom vise ne treba potrosit ni kunu za i jednu dionicu Krasa. Nitko od njih nema vise motiva za kupnju na burzi.
Spekulacija ima temelja jedino ako se racuna na opciju da ce jedan drugom prodavat svoj dio

Pozdrav

svi smo mi Crobex

@crumarix

Točno je da se kupuje se skrivenim nalozima, npr. na 705 kn je bila vidljiva neka sitna količina (6-7 komada), a realizirano je malo prije 110 komada na 705 kn. Isto tako onaj na 695 kn vidi se 205 komada, a kad se u 12 sati vidjela puna količina nalog ima 1065 komada.
Realno, ako je Šaranović kupovao ogromne količine na 1050 kn jer je izračunao da mu je to OK cijena, onda nema razloga ne kupovati sada na 700 kn kada je cijena niža za čak -33%, dapače to mu je idealna prilika za skupiti još dionica po puno boljoj cijeni.
Osi toga, Pivci plaćaju ESOP-u 860 kn po dionici pa je i njima ovih 700 kn odlična cijena za jeftiniji dokup.

Sve je to vrijedilo dok se "karte nisu poslozile"..dok je trajala borba za prevlast. Sad kad je borba zavrsila ni jednom ni drugom vise ne treba potrosit ni kunu za i jednu dionicu Krasa. Nitko od njih nema vise motiva za kupnju na burzi.
Spekulacija ima temelja jedino ako se racuna na opciju da ce jedan drugom prodavat svoj dio

Pozdrav
[/quote]

A ja bas mislim da će sve pokupiti netko “treci”. I da sigurno to neće biti ni po 861,20, a vjerojatno ni po 1.050.

ima li neka zapreka da sada Pivci prodaju svoje dionice Šaranoviću po 1050 kn ili više?
koliko ja vidim-NEMA!

lako pa moguće
svima koji su izigrani jednostranim dogovorom pivci-esop sada bi bilo najpametnije staviti svoje dionice na prodaju na 1050 kn i da ih tako ponude šaranoviću koji bi otkupom svih tih preostalih količina mogao doći na blizu 40%
[/quote]

Ovo je baš zabavno. Nemreš vjerovat.
Na burzi, nakon što je priča zaokružena, ima dionica po niže koliko hoćeš i bit će ih još i više, a Šaranović bi trebao i dalje dati 1050 kuna? Na čemu si ti? Daj i meni malo.
I onda će Pivcima dati po 860 kn? A njima ne treba, jer već imaju kontrolni paket. Ajme pisanije.

UH uh
Sad se vidi tko je prodavao u petak.
O hanfo nesreco

koliko ja vidim-NEMA!

naravno da mogu prodati kad žele i kad se dogovore oko cijene….nekako sumnjam da je pivcima dugotrajni cilj ostati u ovoj branši pa me ne bi čudilo da kroz neko vrijeme kraš dobije novog vlasnika…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

@crumarix

Sve je to vrijedilo dok se "karte nisu poslozile"..dok je trajala borba za prevlast. Sad kad je borba zavrsila ni jednom ni drugom vise ne treba potrosit ni kunu za i jednu dionicu Krasa. Nitko od njih nema vise motiva za kupnju na burzi.

Pozdrav
[/quote]

A ja bas mislim da će sve pokupiti netko “treci”. I da sigurno to neće biti ni po 861,20, a vjerojatno ni po 1.050.
[/quote]
Nego po?

Pozdrav

s obzirom na skdd…nisi u pravu…

2.
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535)/KAPPA STAR LIMITED (76823327791)
417.863 27,88 Skrb. račun

u ponedjeljak je trgovano 3508 dionica krasa, a KAPPA STAR LIMITED ih je kupio 1910, tj. vise od pola!
toliko o tome da je saranovic odustao i da vise ne kupuje! uz to, ovi podaci pokazuju da su osim saranovica i drugi ulagaci ove razine cijene procijenili jeftinima i ukljucili se u kupnju pa se danas ja takodjer vracam na bid

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

Zanimljivo je da ispod top 10 postoji još 218630 dionica.
Sve što uzme Šaran ili netko iz top 10 nejde više u daljnju prodaju..a to znači da bi se po sadašnjem prosjeku prodaje (1000 dionica dnevno) zalihe mogle iscrpit maximalno za 10 mjeseci…a onda ce ponuda i potražnja odredit daleko višu cIjenu od 1000kn po dionici

Pivci više neće kupovati, to je više manje sigurno, što znači da cijenu od sada kao i do sada kontrolira Šaranović. Ako on kaže 700 toliko će i biti. Jer mogu muhe letjeti iznad toga, ali nemaju goriva da to dulje drže iznad onoga što on kaže. Ako pak odluči dignuti dignut će. Sve je na njemu.

Bolje jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

New Report

Close