Nekome ce Saranovic prodati svoj udio od 25 %. Sigurno nece po 400 kuna. 🙂
Ako su Pivci dali preko 860kn a jesu onda valjda tu priblizno i vrijedi…
Ne bi se oni samo tako razbacivali novcem!
Ovom logikom: ako je Šaranović dao 1050 kn po dionici, onda valjda toliko i vrijedi.
Pa ne bi se samo tako razacivali novcem.
Na žalost, ovo nije dobar način mišljenja jer je preuzimanje vrlo specijano stanje u kojoj vrijede neke druge evaluacije.
[/quote]
Vrijedi za njega. Sa Maricom i Pivcima vrijedi 400 kn max
*ecobarbar, nisam skužio što hočeš reći?
Možda sam te u brzini krivi shvatio, da tvrtiš da je imati 25+1 isto kao i 50+1 dionica
mene od svega najviše zanima tko to danas prodaje? koji su to lumeni!!?? dva mjeseca mogli prodati po 1050 kn i nije bilo dobro, a sada prvi dan nakon deala odmah panika i 300 kn manje je dobro!!?? pa pričekajte ljudi neko vrijeme. nije valjda da nemate za kruh. ili su sve to špekulanti kojima se izjalovilo 1300 ili 1500 pa sad daj što daš prije nego li ode još niže. ne vjerujem. za sada je utakmica gotova, ali po meni slijede produžeci.
Upravo tako, kolega Randolph u tome i jest bit. Sad ce cekati pa prodatii na <400 sto su naknadno kupili na +900 nakon inicijalne zarade. Druge su zazivali da dionice prodaju po 1050 a sad ce svoje iskrcati po upola manje. To je ironija ali i slava spekulacije.
Ocito je borba za vlast gotova. Svim danasnjim kupcima savjetujem da naprave valuaciju KRASA sa postojecim/sadasnjim poslovanjem i izracunaju vrijednost jer se Pivac obvezao 10x sljedecih godina zadrzati ovo socijalisticko uredenje (place iznad prosijeka, bozicnice, regrese, zadrzavanje proizvodnje na postojecim lokacijama, odrzavat visak zaposlenih…). Pa ovo je prvo preuzimanje u kojem novi vecinski vlasnik uopce nema namjeru racionalizirat poslovanje…katastrofa
Ocito je borba za vlast gotova. Svim danasnjim kupcima savjetujem da naprave valuaciju KRASA sa postojecim/sadasnjim poslovanjem i izracunaju vrijednost jer se Pivac obvezao 10x sljedecih godina zadrzati ovo socijalisticko uredenje (place iznad prosijeka, bozicnice, regrese, zadrzavanje proizvodnje na postojecim lokacijama, odrzavat visak zaposlenih…). Pa ovo je prvo preuzimanje u kojem novi vecinski vlasnik uopce nema namjeru racionalizirat poslovanje…katastrofa
Sve se bojim. Ljudi su preuzeli Kras. I sada ce odrzavati radnicko samoupravljanje. Za 3 mjeseca nitko se vise nece sjecati tih prica iz davnina.Kome ce se radnici zaliti ? Ne sanjajte
Oprosti, a kako se to obvezes kad ti prodaš nekome dionice?
Otprilike toliko vrijedi njegovo obvezivanje. To su gluposti. Istjerat će višak otpremninama i sve koji su blizu poslati u penziju.
mene od svega najviše zanima tko to danas prodaje? koji su to lumeni!!?? dva mjeseca mogli prodati po 1050 kn i nije bilo dobro, a sada prvi dan nakon deala odmah panika i 300 kn manje je dobro!!?? pa pričekajte ljudi neko vrijeme. nije valjda da nemate za kruh. ili su sve to špekulanti kojima se izjalovilo 1300 ili 1500 pa sad daj što daš prije nego li ode još niže. ne vjerujem. za sada je utakmica gotova, ali po meni slijede produžeci.
Upravo tako, kolega Randolph u tome i jest bit. Sad ce cekati pa prodatii na <400 sto su naknadno kupili na +900 nakon inicijalne zarade. Druge su zazivali da dionice prodaju po 1050 a sad ce svoje iskrcati po upola manje. To je ironija ali i slava spekulacije.
[/quote]
A ti misliš da će Pivci i Saranovic sad okrenuti glavu i reci sad ne vrijedi ni 400?
Nema vise javnih ponuda. Osim ako Pivci prodaju svoj paket. Sad će cijena kako će tržište i rezultati diktirati. No, i Saranovic i Pivac i svi koji to hoće mogu slobodno kupovati. Ovaj put bez premije na kontrolni paket. A ta sigurno nije bila 150% ili 200%. Ja osobno ne vjerujem da je bila veća od 50%.
Ovdje čovjek ne zna što bi mislio.
Novoj će upravi biti veliko veselje raditi sa stranim tijelom u oku u vlasničkoj strukturi.
Gospodin Šaranović je sva je prilika imao plan A, plan B,…
Iskazao je velik i nedvojben interes za kupnju.
Sada bi trebao mirno stajati sa strane i čekati da istekne rok od deset godina.
A ?