ne razumijem zašto neki sad prodaju ispod 860 kn kad pivci moraju prema svim dioničarima /znači i šaranoviću/ moraju dati javnu ponudu po 860 kn?? koja je logika prodavati sada po 700 kn??
@american
sve to stoji, ali poanta je da ljudi ne vjeruju ovom sustavu ni pivcima da će se držati slova zakona i dati svima ponudu po 860 kn….a morali bi….
Ne možete nečiju, potencijalno, pogrešnu odluku proglašavati nezakonitom samo zato što se vama ne sviđa. Radnici misle, ili im je tako “objašnjeno”, da je bolje da prihvate ponudu Pivaca. Ako su pogriješili, sami su sebi pucali u koljena, nikome drugome.
Možete pričati da su se prodali za šaku dukata, ali to je samo njihova odluka. Ja sam mišljenja da su pogriješili i da im Pivci sigurno neće moći pružiti ono što je mogao Šaranović, što financijski što operativno širenjem u Srbiju i Crnu Goru, ali to je njihova odluka.
Ovo bi mogla biti super dionica kad se transakcije srede, jer će biti izrazito mali FF .
mene od svega najviše zanima tko to danas prodaje? koji su to lumeni!!?? dva mjeseca mogli prodati po 1050 kn i nije bilo dobro, a sada prvi dan nakon deala odmah panika i 300 kn manje je dobro!!?? pa pričekajte ljudi neko vrijeme. nije valjda da nemate za kruh. ili su sve to špekulanti kojima se izjalovilo 1300 ili 1500 pa sad daj što daš prije nego li ode još niže. ne vjerujem. za sada je utakmica gotova, ali po meni slijede produžeci.
Što se tiče Pivčevih 860 kuna za sve dioničare tu je game over..
Da, 860 kn trebala bi biti ponuda prema svima.
osim za one dioničare koji su prihvatili ponudu za preuzimanje a takvih pretpostavljam da nema baš puno..
Mislim da čak i oni koji su prodali po 4xx kuna imaju pravo na isplatu razlike do 860 kn jer je transakcija unutar 1 godine.
valjda za dioničare ESOP-a, ne i recimo nas koji danas kupimo, šta ne?
860 bi bio minimum pristojnosti od Pivaca, inače bi im opet mogao zasjesti Šaranović na 870 i sakupljati sve raspoloživo i čekati dividendu,
zato se danas i ruši da se demonstrira da ništa nije sigurno, a usput se sakuplja sve što se može između 700-760, mislim da neće još dugo ići po tim cijenama
a ni ostalima neće biti mrsko držati ovo i ubirati dividendu
osim za one dioničare koji su prihvatili ponudu za preuzimanje a takvih pretpostavljam da nema baš puno..
Mislim da čak i oni koji su prodali po 4xx kuna imaju pravo na isplatu razlike do 860 kn jer je transakcija unutar 1 godine.
[/quote]
Nemaju, samo oni koji sudjelovali u javnoj ponudi.
Smiješan si. 😁
Btw. Ne bi me iznenadilo da je Marica prodala u javnoj ponudi…. al ako je to napravila… onda će… hehe
To nema šanse da će se dogoditi. Nema šanse. Ovo je Hrvatska.
[/quote]
Zakon kaže
“Ako ponuditelj ili osoba koja s njim djeluje zajednički u roku od jedne godine od dana proteka roka trajanja ponude za preuzimanje, stekne dionice ciljnog društva, po cijeni koja je viša od cijene iz ponude, obvezan je dioničarima koji su prihvatili ponudu za preuzimanje isplatit razliku u cijeni u roku od 7 dana od dana stjecanja.”
kako ovo protumačit?
@one
pa to je iz konteksta valjda i djetetu jasno da govorim samo o onima koji su prodali u ponudi na 4xx kuna, a ne o onima koji su prodali na burzi i sl.