Ovo je dogovor. IMHO. A stari bi trebao znati da USA vs GER ne postoji. To je isto. Jadni radnici.
A Hrvatska je cirkus. To nije drzava. Komedija i jad i bijeda.
po čemu sudiš
ovdje svi pišu kao da je pivac ukrao nesto
ti ljudi su radnici krasa, oni nisu ttrejderi kao mi
sto ce im 200 kn više ako izvube poduzeće. pivce znamju, nebojsu ne znaju
vidjet cemo sutra, mkislim da nebojsa nece pobjeci,bpo 1050 99 posto ekipde je uvb plusu
cemu onda ljutnja
[/quote]
Kako to mislite da Pivca znaju?
Oni znaju ono čime su im napunili glavu. Glupostima da će im Saranovic podijeliti otkaze. Al radnici nisu blentavi. Znaju oni dobro da je Marica u talu s Pivcima i da će jedino ona imati materijalne korisiti od tog dogovora. Svi ostali gledaju svoj interes i okrenuli su glavu u stranu da nemaju problema. Većini radnika i zaposlenika je ionako svejedno tko je novi vlasnik jer u srednjem roku će ionako znacajan broj radnika otići u mirovinu ili biti zbrinut otpremninama ili drugim modelima zbrinjavanja. Prica o zaštiti radničkih prava i neprodaji Kraša sljedećih 10 godina trajat će dok se tinta ne osuši na papiru, i to ukoliko regulator prije toga ne utvrdi nepravilnosti i moguće nezakonitosti u postupanju pri prodaji dionica ESOP-a.
Radnici su jadni jer su ucjenjeni. Zamislite osjecaja njihovog nakon tih ucjena. Da su mogli prodali bi 1000 kuna, ali se nisu usudili.
A ovi kokosari nisu shvatili da su ljudima trebali ponuditi barem istu cijenu kao i Šaranović. Puj.
A jos ako preprodaju Kras ! Jadni radnici.
A Pivac je s Maricom.izmislio i nezakonito proveo nekakav nepotrebni dokap u vrijeme isplate dividende samo da ne.moraju dati javnu ponudu. Sorry ali mene to.podsjeca na Todorica. To je izigravanje zakona ovog cirkusa od dezave.
da baš – radnici i marica su bedaci, a vi ste svi lumeni nad lumenima
8mate razloga pjeniti se ako sutra neb pobjegne. a mislim da neće
prodaš po 1050 i bog te veselio
koliklo ste mislili prodati – po 1500 morte
daj boze jis ovakvih s 400 na 1050 đirova
da baš – radnici i marica su bedaci, a vi ste svi lumeni nad lumenima
8mate razloga pjeniti se ako sutra neb pobjegne. a mislim da neće
prodaš po 1050 i bog te veselio
koliklo ste mislili prodati – po 1500 morte
daj boze jis ovakvih s 400 na 1050 đirova
Sorry ali mene to.podsjeca na Todorica. To je izigravanje zakona ovog cirkusa od dezave. Pivci su ” kupili ” za 400 kuna Kras i i oslobodjeni su javne ponude.
Ovo je dogovor. IMHO. A stari bi trebao znati da USA vs GER ne postoji. To je isto. Jadni radnici.
po čemu sudiš
vidjet cemo sutra, mkislim da nebojsa nece pobjeci,bpo 1050 99 posto ekipde je uvb plusu
cemu onda ljutnja
[/quote]
Osobno sam u razgovoru s barem desetak radnika cuo da nepoznati ljudi obilaze i zaskacu zaposlenike da dionice prodaju srbinu. Nisam jos vidio "strateskog investitora" koji u 2 mjeseca s ciparske tvrtke iskrcava milijune eura da bi preuzeo firmu a prije nije imao niti jednu dionicu. U normalnim zemljama se takav kapital provjerava dok nas regulator po tko zna koji put ne radi posao koji bi trebao.
[/quote]
po čemu sudiš
cemu onda ljutnja
[/quote]
Osobno sam u razgovoru s barem desetak radnika cuo da nepoznati ljudi obilaze i zaskacu zaposlenike da dionice prodaju srbinu. Nisam jos vidio "strateskog investitora" koji u 2 mjeseca s ciparske tvrtke iskrcava milijune eura da bi preuzeo firmu a prije nije imao niti jednu dionicu. U normalnim zemljama se takav kapital provjerava dok nas regulator po tko zna koji put ne radi posao koji bi trebao.
[/quote]
A sto bi ti provjeravao?
Pa postoje javni podaci da je prodano 75% udjel u firmi za papir i kartonazu Irskoj firmI, jednoj od vodećih u svijetu za te poslove, za 133 milijuna eura.
To je najobičnija laz. Nije bilo nikakvog zaskakanja.
Slucaj Kras nije završen, to PR Macan pusta po nalogu Marice Vidakovic i Ivice Pivca pamflete u javnost. Za to je izdašno placen.
Saranovic je odigrao najpoštenije sto je mogao, a uskoro ćemo vidjeti kakvi će iz procesa prodaje izaći Pivci i Marica Vidakovic pred regulatorom i pravosudnim sustavom. Nadajmo se da neće biti zataškavanja kao u nekim prethodnim aferama.
Treba pročešljati dobro sve transakcije, osobito ove posljednjih dana i one od strane insajdera (zaposlenika i članova ESOP-a). Ako se utvrdi da su prodavači imali povlastene informacije, kad će i kako će ESOP glasati i da će biti sklopljen kupoprodajni ugovor, onda te pojedince treba najstrože kazniti. Mislim da bi to bio korak u pravome smjeru da se proces dodatno ne ukalja sumnjivim radnjama i postupanjem, jer je ionako bio sve, samo ne transparentan, a čini se da nije bio ni zakonit.
Nece nitko odgovarati kao sto nikad nitko nije. Sto je s Nadanom sada, u kojoj fazi je proces? Di su pare? Zaboravlja se i njegova uloga u Krašu, mozda i danas vuce konce, mozda je on gazda u kokosinjcu
NEMA APSOLUTNO NIKAKVE ŠANSE da manageri u Krašu koji su nakitili Šaranovića po 1050 kn nisu znali što se događa kao što nema nikakve šanse da Marica nije znala da se kreće u ofanzivu.
Samo je pitanje da li se želi ići u to ili ne. Po svoj prilici ne.